Bobrev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

JUNI 2021


I bobrevet för juni får du...

...veta vilka som valdes till styrelsen på stämman och vad som hände med den motion som behandlades. Vi visar också upp vår nya pergola, gör reklam för lediga garageplatser och påminner om vad som gäller för väggar, golv och tak på balkongerna. Garantifrågorna får också några rader ävan om det inte finns så mycket att berätta där (suck). Du får lite förhandsinformation inför kommande underhållsspolning av rören. Och till sist så har du som glömde ta hand om din cykel innan rensningen en sista chans att få tillbaka den. 


Det här hände på stämman

På stämman den 15 juni var 20 röstberättigade medlemmar närvarande samt 1 som deltog via ombud.

Stämman beviljade ansvarsfrihet för det avgående styrelsen - och en ny styrelse valdes. Vår nya styrelse består nu av:

  • Marcus Hall, ordförande
  • Magnus Örnberg, vice ordförande
  • Eva Hallgren, sekreterare
  • Anders Karlsson, ledamot
  • Peter Ellström, ledamot
  • Jonas Dahlström, 1:e suppleant
  • Julia Micanovic, 2:e suppleant

Vi fick alltså två nya medlemmar i styrelsen - välkomna Jonas och Julia! 

Vi tackar också Berit Paul för det gångna året. 

Till valberedning utsågs Kevin Örtegren (sammankallande) och Henrik Engström.

Stämman röstade bifall till Kevin Örtegrens motion om byggnation av ny takterrass mot Helsingborgsgatan och gav styrelsen i uppdrag att sluta erfoderliga avtal i ärendet.


Trädgårdstider

Vi har nu fått en liten tillbyggnad på gården mellan B- och C-husen - närmare bestämt en pergola av samma typ som den som Bageriet 1 byggde för några år sedan mellan hus A och B. Ett härligt team med byggherrar och byggdamer från både Bageriet 1 och Bageriet 2 fixade till detta under några varma junidagar. Och sedan har vår egen trädgårdsgrupp planterat klematis och annat vackert i blomlådorna.

Visst har det blivit fint! Perfekt plats för att njuta av kvällskaffet, eller vad du nu är sugen på...


Längtar din bil efter en garageplats?

Just nu har vi några lediga platser i garaget med laddstation för el-/hybridbil. Två stycket är lediga redan nu och ytterligare en blir ledig den 1 september. Du får givetvis hyra en av dessa även om du inte har en el- eller hybridbil och då betalar du inte den extra avgiften vi tar ut för laddstationen - men får då flytta till annan ledig plats utan laddstation om det kommer någon som vill hyra plats med laddstation.

Hör av dig till styrelsen om du är intresserad.


Inga borrhål på våra balkonger

Vi får in en hel del frågor om att få borra hål i golv/tak eller väggarna  på balkongen eller uteplatsen, för att kunna hänga upp belysning, växter, hyllor etc.

Tyvärr för alla som frågar är det trista svaret att det inte är tillåtet. Den enda håltagning som föreningen tillåter är den som görs i samband med inglasning av balkong eller uteplats.

Du som har ett bra tips om hur man kan lösa upphängningen utan borrade hål - dela gärna med dig i Facebook-gruppen!


På garantifronten inte mycket nytt

Kvarnarna mal väldigt sakta när det gäller garantiåtgärderna. Förslaget från vår besiktningsman och hans projektör som vi berättade om i förra bobrevet - att sätta elektrostatfilter i ventilationsanläggningen - ska vändas och vridas på några gånger till innan vi vet om det kan vara en framkomlig väg.

Vi har inte heller fått någon återkopling från Peab när det gäller elmätarna som inte levererar några mätvärden. Följetongen går vidare... 


Snart stopp för stopp

Stopp i avloppet är inget kul, det håller vi alla med om - men några av er har tyvärr råkat ut för det på sistone.

Styrelsen har under våren tagit in offerter och beslutat att låta utföra spolning av avloppsstammarna och grenledningarna som tillhör varje lägenhet.

Planen är att den anlitade firman också ska erbjuda varje lägenhetsinnehavare att sätta nya vattenlås (dvs mellan vask och golv/vägg) som då lägenhetsinnehavaren själv betalar för.

Den vanligaste anledningen till dålig avrinning är att vattenlåset (eller golvbrunn) sätts igen av fett och annan smuts och detta måste rengöras regelbundet alternativt bytas; det handlar om några hundralappar för att sätta ett nytt. 

Rinner det ändå dåligt är det typiskt grenledningarna i golv och vägg. Enligt stadgar och bostadsrättslagen faller det på på respektive medlem att hålla rent grenledningarna ut till stammarna (undantaget lägenhet D61 och D62 vars grenledningar är delade), medan stammarna är föreningens ansvar.

Föreningen kommer ändå att spola medlemmarnas grenledningar för att undvika följdfel av stamspolningen som kan bli väldigt besvärliga för medlemmen. Att utföra allt som ett paket medför också att kostnaden för att spola blir en bråkdel jämfört med om varje medlem skulle spola själv.

Spolningen kommer att genomföras under vecka 38 (20-24 september). Vi återkommer när det närmar sig, med med mer detaljerad information om exakta datum för resp trapphus och vad som gäller om du inte har möjlighet att vara hemma och släppa in spolfirman själv. 


Sista chansen att rädda din cykel

Vi har fortfarande kvar några utrensade cyklar som ingen har velat kännas vid. Vi ger dig därför en chans till att rädda undan din cykel innan vi gör oss av med dom. Titta på bilderna nedan och kontakta styrelsen om du hittar din egen cykel där. Jodå, några cyklar har blivit hämtade sedan vi tog bilderna...


Glad midsommar!

Till sist vill vi i styrelsen önska er alla en

GLAD MIDSOMMAR

med mycket sol och sommarvärme så att vi kan njuta av sillen och jordgubbarna utomhus med lagom avstånd till våra nära och kära!


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar?

Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!