Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


"Här har vi ett riktigt sommarkvällsvin! Låg alkohol, obefintlig strävhet, hög syra och verandavänlig enlitersflaska. Vinet är en filed blend (gröna och blå druvor som samplanteras och vinifieras ihop) från den skicklige portugisens Dirk Neeports vinmarker på hög höjd i Duoro. Lagrat på både ståltank och amfora. Drick svalt!

@vinlepp Instagram

Nieeport Voyeur 2019 - SB.93604 - 249kr

Vilken stadig lansering från Nieeport, 1ltr flaska som blir perfekt till midsommar för endast 249kr!! WOW!!

Druvor från 6 olika vingårdar på hög höjd i Douro, rankorna är 40-50 år, jordmånen domineras av skiffer. Druvorna växer som field blend och här ingår även gröna druvor som bidrar med aromatiska toner. Var vingårdsläge vinifieras var för sig i 1000L stora amforor (lerkrukor), jäsningen är långsam och pågår runt 6 månader. Därefter tappas vinerna av till ståltank för blending, följt av ytterligare några månader lagring i amforor.

Rubinröd färg, öppen doft med blommiga, aromatiska toner. Komplex smak med inslag av röda vinbär, vildhallon, viol, örtkryddor, mineral och en diskret jordighet som kan kopplas till jäsningen i amforor. Vinet har mogna tanniner, en komplex smak och elegant syra. Servera vid sval temperatur till ljust och mörkt kött, fågel och charkuterier. Passar även att njuta som sällskapsvin.

14p (Bra till Mycket Bra vin) + Prisvärt /Vinjournalen 2021-4


Nik Weis Pinot Noir Rosé 2020 - SB.52541 - 169kr

Druvorna kommer från Nik Weis egna vingårdar i Mosel. Vinrankorna är gamla (33 år), jordmånen rik på skiffer och klimatet perfekt för Pinot noir av hög kvalité. Handskörd, noggrann selektering och jäsning med endast den naturliga jästen i ståltank.

Ljus roséfärg, frisk elegant smak av hallon, jordgubbar och blåbär med inslag av fläder, örter och mineral. Servera kyld till aperitif, färska skaldjur, ostar och matiga sallader.- Wicked Wine's Midsommartips - 


- BBQ-ölet nr.1 - 

För 2 veckor sedan lanserades deras Galactica och nu är det så dags för Bubble Farm IPA på stadiga 568ml, alltså en klassisk Brittisk Pint.

Clown Shoes Bubble Farm IPA 6,5% - SB.11323 - 46,90kr 

"Light in color with a touch of haze, this American IPA maintains an approachable medium-body without sacrificing any of the full aroma and flavor of copious dry hopping additions of Mosaic, Azacca, Simcoe, and Idaho 7 hops."


Föredrar ni rött framför öl till grillen kan vi starkt rekommendera bästa Marquis från Domaines de Tourelles, Bekaa Valley, Libanon.

Marquis de Beys Red 2014 - SB.92112 - 239kr

100% Manuell skörd, jäst betongtankar i ca 10 dagar, med malolaktisk jäsning som påbörjas spontant. Sedan blandas vinet och lagras 18 månader på franska ekfat både nya och äldre fat

Fylligt o kraftigt vin med stora inslag av mörka bär, svarta vinbär, kryddor, lakrits, fat och örter. Mjuka runda tanniner med en mycket elegant avslut. Ett vin som kan lagras länge för den som har tålamod.


Bästa "Smågrodornaölet" från Sierra Nevada,

beställ nu för att ha det hemma till midsommar. 

Sierra Nevada Wanderland Nectarine Ale 7,5% - SB.50714 - 29,90kr

Wanderland kommer på flaska och i 12-pack.

"Set out and see where the adventure leads. Roam until your paradise appears—like this juicy, golden sunset of a beer. Take it all in with an aroma of just-picked fruit, bold hop flavor, and a bright burst of nectarine. Enjoy the ride."

Jag kommer beställa hem 1st 12-pack per omgående, perfekt "everydayöl".

/Gonzo


Mousserande till jordgubbstårtan comes without saying.

Kort efter skörd (någon timma) anländer druvorna till vineriet. Druvorna kyldes ned, pressades lätt och tappades över på ståltank. Därefter följde spontanjäsning och fyra månaders vila. Delar av vinet genomgick malolaktisk jäsning. Den andra kolsyregivande jäsningen skedde på trycktank enligt charmatmetoden.

Fruktig och torrt vin med mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, päron, ljust bröd, honungsmelon, persika och citrus.

Sidewood Sparkling - SB.90443 - 189kr

Sidewood Estate grundades 2004 och drivs av Owen och Cassandra Inglis. Egendomen omfattar totalt 120 hektar och är belägen i Adelaide Hills varav 90 består av vinodlingar spridda över tre vingårdar. De är högt rankade internationellt med sia viner från världens skribenter och magasin med  De producerar mousserande, röda och vita viner Första årgången som lanserades var 2008. Vinmakare är Darryl Catlin.


Nik Weis Schiefer Riesling Feinherb 2020 - SB.7953 - 149kr

"Glad Överraskning" / Andreas Grube, Allt Om Vin

Lyssna på Andreas så blir ni också glatt överraskade i Midsommar!

Vinet är en s.k. Gutswein, vilket innebär att druvorna endast kommer från egna vingårdar från olika lägen inom Mosel. Jordmånen består av grå skiffer (grey slate) som ger vinerna en ursprungstypisk mineralitet. Vinet fick jäsa med endast naturlig jäst, vid låg temperatur i ståltank. Efter avslutad jäsning fick vinet vila på sin jästfällning en tid för extra komplexitet.

Blommig doft av stenfrukt och mineral. Frisk och elegant smak med karaktär av exotisk frukt som persika och ananas, päron och mineral. Vinet är en Feinherb som kännetecknar ett vin i torr och elegant stil men med en viss restsötma. I detta fallet 22 g/L vilket balanseras fint av den friska syran. Servera kyld som aperitif, sällskapsvin, till färska skaldjur eller olika rätter av fisk, skaldjur och matiga sallader. Gärna till en ostbricka.

FYND ! / Allt om Vin nr 6,2021

"Trevlig i spröd stil med balanserad sötma och härlig fruktsyra som vibrerar lite fint. Härligt sommarvin."

5p / DN (Alf  Tumble) 29 maj, 2021.


Bergslagen Organic Gin 45,7% - SB.85511 - 349kr

När små grodorna haft sin date med John Blund, när grillen svalnat och det är dags att avrunda kvällen med den absolut bästa gin som finns, då ser ni till att Bergslagen Organic Gin plockas fram ur skåpet och så blandar ni en magisk, klassisk Gin & Tonic och bara chillar i sommarnatten.


Kan Sierra Nevada's senap vara de godaste av de goda?

Ja, vi älskar dem själva och kan bara rekommendera er att testa.

Nu finns även Portersenapen hemma.

+

Just nu är det kampanj på just senap och ni betalar 40kr istället för 50kr + ni får med 3st "drop stop" för vinflaskor om ni beställer minst 3 burkar, fritt blandat. 


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.