Bo-brev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

JUNI 2020


I bobrevet för juni får du...

... lite information från stämman samt en påminnelse om vad som gäller för "monteringsregler" på balkonger och uteplatser. Inför de varma sommarkvällarna så tar vi en repetition kring vad som gäller för grillning och för trädgårdslivet. Trädgårdarna ja, visst blev dom fina efter uppfräschningen - lite om det också! Aktuell status för laddplatserna får du också i bobrevet, liksom senaste nytt på ventilationsfronten. Vi berättar om vad vi gör för att få mer plats för cyklarna och vad du ska göra om din TV-box eller router går sönder. Till sist även en påminnelse om dom smygande målarna som snart dyker upp utanför ditt fönster.


Det här hände på stämman

På stämman den 15 juni var 27 lägenheter representerade, dom flesta via personlig närvaro, men några stycken via ombud.

Vår nya styrelse består nu av:

  • Magnus Örnberg, ordförande
  • Marcus Hall, vice ordförande
  • Eva Hallgren, sekreterare
  • Anders Karlsson, ledamot
  • Peter Ellström, ledamot
  • Berit Paul suppleant

Vi fick alltså två nya medlemmar - välkomna Peter och Berit! 

Vi tackar också Tomislav för de 5 år som han varit med i styrelsen och bidragit med värdefulla insatser. 

Till ny valberedning utsågs Henrik Engström (sammankallande) och Kevin Örtegren. Henrik har ju varit med i valberedningen tidigare, men Kevin är ny. Jätteroligt tycker vi, när vår "färskaste medlem" vill engagera sig i föreningen!

Stämman röstade också enhälligt igenom styrelsens motion om att genomföra en förstudie angående effekterna av en fusion/sammanslagning av dom båda Bageri-föreningarna. Nu väntar vi med spänning på att få veta hur medlemmarna i Bageriet 1 röstar på motsvarande motion - deras stämma är inte förrän nästa vecka...


Inte för att man nånsin blir trött på solen...

... men någon har kanske funderingar på att sätta upp en markis på balkongen. Då måste vi vara tråkiga och påminna om vad gäller kring balkonger och uteplatser. Så här står det på vår hemsida, under rubriken Underhållsansvar.

"Att montera markiser, lampor, och paraboler mm på fasaden är inte tillåtet utan tillstånd från styrelsen. Detta för att undvika felaktiga ingrepp i fasaden som bl a kan leda till fuktproblem."

Om montering i fasaden görs, så är lägenhetsinnehavaren ansvarig för ev uppkomna skador och kan bli skadeståndsskyldig både för att återställa fasaden och för eventuella följdskador på fastigheten. Alltså, prata med styrelsen innan du ger dig på fasaden!


Gillsäsongen är här!

Äntligen säger nog många av er. Tänk då på att det bara el- eller gasolgrillar som av brandskyddsskäl är tillåtna på våra balkonger. Kolgrillar går bra att använda på våra innegårdar, men inte alls på balkongerna och inte med tändvätska. På vår hemsida bageriet2.se kan du läsa mer om brandskydd och grillar.


Hunden är människans bästa vän

Vår fyrbenta vänner är hjärtligt välkomna på innergårdarna - men då ska dom vara kopplade. Och vi är ju alla överens om att det inte är tillåtet att rasta hunden på innergårdarna...


Så fint det blev i trädgårdarna!

Som ni förhoppningsvis har märkt så är årets ansiktslyftning av trädgårdarna klar, med nya gräsmattor, buskar och lavendel. 

För att gräsmattan ska få en chans att ta sig så vattnar vi den mycket oftare än vad som annars är brukligt. Vi hoppas ni har överseende med detta. Man kan gå på den redan idag med favoritmockasinerna på men vänta med att sätta upp krocketspelet till efter 1 juli. 

De åtgärder som nu är gjorda hindrar inte att andra delar av gården får mer gräs, växter eller andra ändringar i ett senare läge. Vi har mycket grus kvar - och att gräva bort det och ersätta med gräs är kostsamt.

Vad ni ser nu är hur långt vi kom med årets avsatta medel, en pott vi satte undan förra året för att kunna åtgärda det mest akuta. Vårt arbete med att fräscha upp trädgårdarna kommer att fortsätta kommande år. Det är fortfarande öppet vad nästa steg är - men om du vill påverka, så är det en bra idé att engagera sig i trädgårdsgruppen. 


Ladda ladda ladda

Efter lite försening p.g.a. coronapandemin ska vi nu äntligen få våra laddstationer för elbilar och laddhybrider installerade med början den 16 juni. Elektrikern uppskattar lite svängrum under arbetet och därför har ni som parkerar på de 10 garageplatser som berörs av installationen, fått ett mail med lite mer info.

Månadsavgiften för laddmöjligheten blir 300 kr utöver själva garageplatsen (alltså totalt 1300 kr/månad). Därtill kommer kostnaden för själva elen på 1.40 kr/kWh. Då ingår Wallbes mobilapp också. Varje laddplats kan få maximalt 3x16A (11 kW) laddning och lastbalanseringen kommer att rättvist fördela tillgänglig effekt, baserat på vad fastigheten i övrigt förbrukar för tillfället, mellan de laddande fordonen.

Kontakta styrelsen om du är intresserad av att hyra en laddplats.


Ventilationen igen

En av åtgärderna när det gäller att hitta roten till dom otrevliga dofterna i vissa lägenheter, har varit att göra en s.k. provtryckning. En sådan ska ge svar på om det kan finnas läckage mellan lägenheter eller mellan lägenhet och trapphus, som gör att dofter kan ta sig in på annat sätt än via ventilationen. Det protokoll som vi nu har fått från provtryckningen visar inte på några sådana läckage. 

Detektivarbetet går därför vidare - och den externa konsult som föreningen har anlitat, har börjat med att gå igenom ventilationsanläggningen. Vi vet ännu inte om han är en trollkarl, men vi hoppas...


Mer plats för cyklarna

I förra bobrevet så berättade vi om dom cyklar som ingen verkar kännas vid. Efter midsommar kommer vi att polisanmäla dessa som hittegods, och efter tre månader kommer vi att göra oss av med cyklarna. Och då blir det lite bättre plats för dom cyklar som vi faktiskt använder. Men det räcker ändå inte till...

Idag står det cyklar även i barnvagnsrummen i D-huset - men väldigt sällan några barnvagnar. Vi har därför bestämt att alla våra cykelrum och barnvagnsrum ska göras om till kombinerade cykel- och barnvagnsrum - detta gör vi ganska omgående. Vi ska också undersöka om det går att hitta "effektivare" cykelställ, för de vi har idag har lite smalt mellan ställen och då blir det lätt att vi bara använder vartannat. Mer info kommer när vi har hittat ett bra alternativ...


Om TV-boxen eller routern går sönder

I våra abonnemang med Telia så ingår TV-box och router. Om din box eller router går sönder, så ska Telia ta in den trasiga och lämna en ny i utbyte. 

Det är inte säkert att Telia-butiken har vår modell i lager, men då kan vi kontakta Telias support på telnr 90200. Supporten har koll på detaljerna i det avtal som Bageriet 2 har med Telia, vilket Telia-butiken nog inte har... Via supporten ska vi alltså kunna få ny box resp router och om den modell som vi har inte längre finns, så ska vi få en nyare ersättningsmodell utan extra kostnad.

Det är den boende själv som måste göra beställningen, vi i styrelsen kan inte beställa för annan boendes räkning.

Även om boxen eller routern inte har gått sönder, så kanske man vill ha en bättre modell än vad som ingår i abonnemanget - och då går det givetvis bra att köpa. Men tänk då på att spara den gamla, eftersom den hör till abonnemanget och ska lämnas över till ny ägare om lägenheten säljs.


Smygande målare...

... har vi redan informerat om på anslagstavlorna och i hissarna. Men här kommer det igen.

De vita smygarna/ramarna runt våra fönster skall målas av Peab.Arbetet kommer att genomföras på alla våningsplan och med hjälp av lift och du kan därför få påhälsning av en målare utanför ditt fönster.

Detta arbete startar måndag morgon vecka 26, och blir förhoppningsvis klart under veckan 22-26 juni.


Glad midsommar!

Till sist vill vi i styrelsen önska er alla en

GLAD MIDSOMMAR

med mycket sill, sol och sommarvärme!


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar, vill du bidra med din kompetens eller engagera dig i "trädgårdsgruppen"?

Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!