Pressinformation från Wexthuset. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till Wexthuset

Hållbar helg med Wexthuset!


Klimat och hållbarhet ligger Wexthuset särskilt varmt om vårt gröna hjärta. Därför upprepar vi succén från i fjol med
Hållbar helg
under kommande Black Friday, 26-28 november. 
Välkommen att kika in i vår butik. Länk till högupplösta bilder finner du här.

Eftersom Black Friday för många associeras med konsumtionshets, vill vi gärna vara en motvikt och uppmana till en ansvarsfull och förnuftig handel. I våra utskick fokuserar vi på råd kring hållbarhet och återanvändning för att ytterligare inspirera till en klok konsumtion.

-Trädgård och odling går hand i hand med att värna om vår jord och en hållbar livsstil, berättar vd Lena Ljungquist.

Stora delar av vårt sortiment väljs utifrån kriterier kring hållbarhet - miljövänliga material och produkter av hög kvalitet. Det ger lång livslängd, de kan återanvändas eller återvinnas och ökar inte sopberget, förklarar Lena.

Vi erbjuder till exempel engelska Wildlife Worlds sortiment, med garanterat miljövänliga produkter som gynnar det vilda.

Att vattna smart är ett enkelt sätt att hushålla med resurser. Till vänster vår solcellsdrivna automatvattnare Irrigatia (1095 kr). Till höger regnvattentunna, svenskt hantverk. 2 190 kr.

Hållbar helg – detta händer hos Wexthuset

  • Förmånliga priser på flera av våra produkter för miljövänlig odling.

  • Satsning på information med smarta tips för klimatsmart och hållbar odling inne och ute.
  • Utförsäljning i vår outlet via hemsidan. Hela överskottet går till Världsnaturfondens projekt för hotade arter.

Trädgårdar och balkonger är viktiga oaser för en ökad biologisk mångfald och alla de kryp vi är så beroende av för en ekologisk balans. Ett litet insektshotell kan göra stor skillnad för pollinerarnas överlevnad. Dewdrop från engelska Wildlife World. Pris 279 kr.

Wexhusets miljöpolicy

-Idag är begreppet hållbarhet ofta i fokus i den dagliga debatten, säger Lena Ljungquist. Men ända sedan Wexthuset startade 2002 tänker vi miljöstrategiskt och hållbart i varje led.

Läs gärna här om hur vi konkret jobbar hårt för ett klimatsmart tänk i varje process.

Några exempel:

  • Frakten klimatkompenseras med certifierad CDM (Clean Development Mechanism). Transporterna går med fossilfritt bränsle som sänkt utsläppen med 90 %.
  • Vi packar kompakt för att inte ”skicka luft” och använder återvunnet material som fyllnad.
  • Vi väljer i första hand eko-smarta och miljöcertifierade produkter av hög kvalitet med lång hållbarhet.
  • Vi har marknadens största sortiment av nyttodjur och andra miljövänliga produkter för att mota ohyra och sjukdomar, istället för att ta till onödiga bekämpningsmedel.
  • Inget spill! Returprodukter som fått något skönhetsfel säljs i vår outlet. En del av intäkten skänker vi till Världsnaturfondens projekt för hotade arter.

Kunskap är nyckeln!

Med vår Faktabank satsar vi stort på att förmedla kunskap om hur man odlar på ett hållbart och klimatsmart sätt. Vi märker av en enorm ökning av intresset för odling, särskilt av ätbart. Många kunder är nybörjare och behöver hjälp. Vår välbemannade kundtjänst svarar rådvilla kunder och vår hortonom Karin Elmberg lotsar rätt med gedigen odlingskunskap.

Vi hoppas och tror att satsningarna på hållbarhet, kunskap och att värna det vilda bidrar stort till vår framgång. Med detta önskar vi en särskilt Hållbar helg den 27-28 november!

www.wexthuset.com hittar du vårt stora sortiment, från frön till växthus. 
Hör av dig om du behöver material som bilder på något annat trevligt från vår trädgårdsbutik.


Vänliga hälsningar

Karin Elmberg

Trädgårdsredaktör, presskontakt.


www.wexthuset.com

karin.elmberg@wexthuset.com

Tfn: 08-22 50 80 /  +46 8 22 50 80

Direct: 070-2929595 / +46 70 2929595

Wexthuset är ett ledande företag inom e-handel för odling och trädgårdsprodukter. Vi har flera egna agenturer från internationella kvalitetsmärken som även återfinns hos våra återförsäljare och partners.

facebooktwitterinstagramyoutubegoogleplus

Vi reserverar oss för felskrivningar och slutförsäljning av våra erbjudanden.

Vi skickar detta till dig som vi tror kan vara intressad av att få nyheter och information från oss. Om du inte önskar fler utskick från oss, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!