Nyhetsbrev från Acandia. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev

Vi testar 5G live

Operatörerna pratar om att 5G medger hastigheter upp till 1Gbit/s. Det har vi inte uppmätt hittills men 350Mbit/s får vi ofta, så det är bra fart redan nu. 

Täckningen har fortfarande en del att önska men utbyggnaden går allt fortare.


www.cometsystem.se/

Router som router, eller? Har det hänt att du startat om routern hemma för att den hängt sig, att WiFi plötsligt blivit sämre eller att du redan efter något år behöver byta routern för att den inte är tillräckligt snabb?

Det är acceptabelt hemma.

Har du däremot anslutit en porttelefon, ett larmsystem eller använder uppkopplingen professionellt för styrning och mätning blir driftstörningar mer kännbara. Då bör du välja en industrirouter.


http://www.acandia.se/

Adapter2 - ersätter fast telefonlinje

Ecoline har under många år varit en uppskattad ersättare till fast telefonlinje. Uppkopplingen sker via GSM, den andra generation mobiltelefon (2G), vars framtid blir allt mer osäker. Läs mer om släckning av GSM här.

Adapter2 finns nu tillgänglig. Den fungerar som Ecoline men använder 4G för uppkoppling och har fått fyra digitala ingångar (NO/NC) och en reläutgång.


Pager 8 - fjärrstyrning & larm

Pager 8 kan användas som ett fristående larm, som en kommunikationsmodul och för att utföra små automatiseringsuppgifter.

Basfunktionerna är lätta att använda och för den som vill lägga lite mer tid finns en rad möjligheter att via de sex digitala ingångarna automatiskt styra fyra reläutgångar, styra utgångarna via SMS, få larm och mycket mycket mer.


Stor ökning av intrång i mobilroutrar

Vi har i ett separat nyhetsbrev gjort våra prenumeranter uppmärksamma på att flera fall av kapning av routrar har rapporterats. 

Kaparnas metoder utvecklas och några kunder har fått räkningar på 4-5000kr per månad för SMS till utlandet, alltså under gränsen för att abonnemanget spärras. Vi uppmanar alla att byta lösenord och informera era kunder som har fått router installerad om detta.

Använder ni inte SMS för att komma åt era routrar kan ni kontakta er operatör och be dem stänga av tjänsten.

När vi nu registrerar nya abonnemang lägger vi in en spärr för utgående SMS som standard.


facebooklinkedin

Acandia AB
Vintervägen 2B, 13540 TYRESÖ
info@acandia.se +46-8-52224030

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.