Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Mars 2016

Kommunicera med andra med hjälp av D.I.S.C

Alla är vi ju olika. Eller? Precis som du säkert har, har jag också lagt märke till att vi ofta träffar personer som vi känner igen, fast vi vet att vi aldrig har träffat dem förut.

Precis som Agatha Christies Miss Marple du vet som alltid känner igen folk i nya mordgåtor som påminner henne om personer från hennes hemby.

Det gör ju att vi kan ha nytta av att känna till lite olika sätt som vi människor föredrar att kommunicera och agera i olika givna situationer. I detta fall då talar jag om den snart 100-åriga metoden som Marston skapade och vi ännu arbetar med i utvecklad form som vi kallar DISC.

Ett mycket enkelt sätt att hålla koll på metoden är just att den delar in oss i fyra färger - superenkelt att komma ihåg eller fyra bokstäver då för den som tycker det är enklare. Det beror ju förstås på vilken färg man är....

  1. Som exempel - Ni har möte internt på jobbet och är ca 10 personer. Hur agerar du och hur väljer du att uttrycka dig? T ex blir du snabbt otålig eller är det bra om alla får komma till tals?

  2. Om du blir otålig är det ändå viktigt för dig att alla blir nöjda och glada med de beslut ni fattar på mötet? Eller inte?

  3. Om du inte är så otålig utan nöjd med dessa bra och intressanta diskussioner, kan du vara med på de beslut som fattas under mötet eller ber du om ett uppföljande möte så att du kan samla in mer fakta och korrekt information?

Som du säkert gissat har jag försökt ge dig ledtrådar till att hitta vilken färg du är (se Okt -13 - Jan -14 och de närmaste månaderna). Självklart är det mer komplicerat än att svara på just dessa tre frågor och detta kan jag gärna hjälpa dig och dina kollegor med.

En av de stora vinningarna med att kunna detta med DISC är att du blir mer effektiv och proffsig ihop med dina kunder. Du hittar snabbt rätt på vad just den kund du då har framför dig är för en färg och hur han/hon vill ha informationen du vill ge och hur han/hon vill att mötet ska gå till väga. De har sätt de föredrar och tycker liksom att andra sätt är fel. Även om du skulle vilja göra på något annat sätt, så släpp det och rätta dig efter kunden. Du får en nöjd, glad och köpvillig kund som tycker att du är en smidig och bra person att samarbeta med.

Vi följer upp detta i nästkommande nyhetsbrev om hur du säljer till resp färg. Häng med!


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ Föreläsningen/Workshopen Bygg din Självkänsla

Beställ Föreläsningen Image Färg & Stil

Beställ Föreläsningen Kroppsspråk

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

Pappa Nisse säger till sin 17-åriga dotter Sara: "Du kom ganska sent. Klockan var säkert efter tre på morgonen och din mamma och jag hade väntat på dig med stor oro". "Men pappa. Det är ju så länge sedan", svarar Sara. "Du vet ju att det inte kan hända igen". Vad menar hon med det?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Vi pratade om Blåklockan.

Stylingtips:

Rutigt finns ju i en grymt massa olika varianter. När jag tänker rutigt då tänker jag nog vanligast på det rutiga i herrskjortan eller vad säger du?

Damblusen är mer vad man kallar för petitarutigt och den är ju lite mer modebetonad dvs finns inte alltid att få tag beroende på vad butikerna köper in. Den gillar jag dock skarpt. Har haft en sån i svart och vitt och den tog ju till slut helt slut, typ rasade isär så mycket hade jag använt den.

Den större rutigheten som gör den stora effekten i herrkavajen gör ju att man ändrar om, om man vill,  en lite tamare klädsel under som då visp blir något helt annat med denna läckra kavaj över. Jag tror den är grymt användbar för den som vågar och vill.

Det större mönstret i kavajen är ju till för den som önskar den stora effekten men också för den som är lite större eller kraftigare i kroppen som kräver lite mönster för att det annars inte ska se plottrigt eller tramsigt ut.

Denna kavaj är ju dessutom dubbelknäppt vilket alltid breddar och lägger fokus på midjan för den det passar för.

Den mer vanliga rutiga skjortan finns ju i miljoner olika färgkombinationer och kan ändras lite i stil. Både beroende på vad man har till denna skjorta också på själva skjortan då den kan finnas andra antingen grövre mer rutiska inslag eller istället lite mer eleganta inslag.

Allt detta rutiga styrs ju också av i vilket material de rutiga plaggen finns i. Allt från tunna sidenmaterial till nästan grova stickade saker. Välj du efter humör, tillfälle och effekt du är ute efter.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.