Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Februari 2016

Hur ser dina morötter ut?

Jag menar då givetvis inte att du måste börja odla egna morötter i trädgården och se till att de följer EU-regler, även om detta säkert kan vara nyttigt på alla sätt och vis.

Jag menar - vad motiveras du av? Vad får dig att gå den extra milen med dina kunder eller dina kollegor? Vad kan du bara visualisera lite hastigt vid tillfälle på jobbet för att snabbt komma i fas igen och fokusera på nytt?

Om du inte gjort det ännu så försök ta reda på vad som gör att du gör det du gör och vad som skulle kunna få dig att göra det ännu lite bättre? Vad skulle det innebära för dig om du når upp till det som motiverar dig? Tillfredsställelse, glädje, pengar, självförtroende, ja eller alla av dessa.

Vi har alla olika saker som motiverar oss. En del gör alltid rätt för att de helt enkelt inte står ut med att inte göra rätt, att inte göra sitt bästa. Det är ju också en motivation. Jag vill då helst att du tänker på morötter som något positivt, något som du vill uppnå - för det som du då får uppleva gör positiva saker med dig.

  1. Om du absolut inte skulle få lön för ditt jobb denna vecka - vad skulle motivera dig att jobba ändå? Vad kommer du att uppnå i alla fall? Är du med på vad jag är ute efter här?

  2. När du känner dig nere, stressad, ur fokus, vad tänker du på, vad gör du för att skifta tillstånd idag? Om du inte har något som hjälper dig - ge dig lite tid att fundera tills du hittar något.

  3. Försök ge dig själv en trigger, se Sep -15, som hjälper dig att skifta tillstånd plus att du också kan börja visualisera dig själv glad, nöjd, tillfreds efter en dag på jobbet.

  4. Lägg också till en visualisering av dig själv om ca 1 år. Hur ser en nöjd glad, tillfreds, lycklig, belönad du ut? Hur ser du ut, hur låter du då, hur känns du osv? Denna bild kan hjälpa dig att bli mer effektiv och fokuserad en vanlig dag på jobbet.

En del vill ha morötter från sin närmaste chef för att de också motiveras av att uppnå något mål de fått och kan då få bekräftelse från någon annan. Detta är en grymt starkt motivation/morot för många - bekräftelse.

Morötter kan ibland bli piskor och då är du lite fel ute. Det ska vara något du vill uppnå, som du vill uppleva, som du vill känna. Inte som du vill undvika. Blir du bra på detta kan du ha olika morötter för olika dagar eller olika arbetsmoment. Det finns enormt stor effekt med att jobba med morötter.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ Föreläsningen/Workshopen Bygg din Självkänsla

Beställ Föreläsningen Kroppspråk

Beställ Föreläsningen Image Färg Stil

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

Vilken klocka har skönhet men inget ljud?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Alla bokstäver som är röda befinner sig två placeringar efter en vokal.

Stylingtips:

Nu är det redan dags att shoppa för våren och kanske också sommaren. Butikerna har länge haft vårens mode inne och vi älskar ju detta att redan nu låtsas att det är vår och köpa det fina, ljusa och färgglada nya.

För så är det ju. Vårens färger är alltid ljusare och vi vågar ha mer färg på de plagg vi väljer under den varmare delen av året. I år är det lite starkare färger som gäller och det gillar ju jag. Gult är stort och olika nyanser av rött ända bort till det oranga. Kolla bara in herrskjortan! Givetvis kan vi alltid om vi vill satsa på det marina med vitt, blått och rött.

Då vårens mode innehåller en hel del spets som detaljer eller som hela plagg så är också vitt i många nyanser väldigt stort. Bortsett från vita skjortor som funkar året om är det ju våren och sommaren vi svenskar väljer vitt annars inte så gärna.

Som alltid är det ju något årtionde som är mer aktuellt än något annat och i år är det 90-talet med grunge, minimalism och rave. Lite sportig retrolook är också grymt stort då det sportiga blir mer och mer stort för varje säsong. Vi har ju våra sportidoler som numera också är stora modeikoner.

För herrarna är det lite smalare plagg och siluetter som gäller med lite rockigt stuk. Samma tänk för herrarna med färgerna och det är starkt färger och lite bohemiska mönster och stilar som mest aktuellt, även om annat funkar också. Vi är ju kanske inte så grymt styrda av modet som förr.

Om herrarna har lite rakare smalare linjer så ska damerna vara lite mer kvinnliga i sina former och modeller. Ett bra exempel är de bara axlarna som finns i många plagg. Tjusigt värre speciellt med vacker solbränna.

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från HM och Design Only

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.