Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Januari 2016

Positiv påverkan

Det finns oerhört många maktmedel du kan jobba med för att påverka t ex dina kunder positivt. En del använder du säkert redan idag, fast ännu lite omedvetet. Andra lägger vi till idag och så kan du alltid jobba dig vidare och bredda dig (i kunskap menar jag inte vikt).

Att kunna påverka andra ger dig mycket och fel använt blir det givetvis dumt men vi låter bli att tänka så utan bara på vilka möjligheter dina kunder får med hjälp av din positiva påverkan.

  1. En av de viktigaste - jobba ständigt med att visa och uttrycka för dina kunder hur viktiga de är för dig. Tänk att de har en skylt i pannan där det står "Få mig att känna mig betydelsefull".

  2. Lär dig att använda ditt kroppsspråk så att du styr/leder dina kunder rätt i de olika faser som kunderna går igenom i en köpprocess. Det finns gester, rörelser, signaler som ska användas i respektive fas som leder dem rätt. Det finns några gester som direkt påverkar en kund till avslut/köp.

  3. Använd ett språk och välj dina ord på det mest effektiva sätt som du och jag och all forskning vet leder till köp och som påverkar kunden från att vara tveksam till att plötsligt känna sig trygg att välja köp. Ord som lockar positivt som t ex Ny, Förbättrad, Fantastisk mm. Du hör dem ständigt i reklam på t ex TV.

  4. Priming - tjata hål i huvudet på kunden. Nej inte så men ju fler gånger du upprepar en sak ju mer sann blir den. Är det sedan många som också upprepar just det blir det också mer sant. Vi påverkas av saker vi ser och hör och när vi sedan ser detta igen i butiken när vi ska handla känner vi igen det och känner oss trygga med ett köp.

Jag gillar just priming då detta är lite magiskt eller egentligen bara just självklart. Jag brukar ofta säga till min syster att jag inte gillar pizza men plötsligt ibland kan jag be henne köpa en på vägen hem från jobbet och hon svarar numera då alltid "Har du sett någon käka pizza på TV nu igen?" Och så är det alltid! Det ser gott ut och då vill jag också ha. Jag har primats/ påverkats av TV´n.

Lär dig vilka påverkansmedel du känner dig bekväm att jobba med och utveckla detta vidare för jag lovar att det omgående visar sig i dina säljresultat.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg Stil

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

De röda bokstäverna har något gemensamt som inte de blåa har. Kan du se vad det är som är det gemensamma?
A BC D E F GH I JKL M N O PQR S T U VWX Y Z

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Klurigt och svaret är Fotografiet/porträttet.

Stylingtips:

Kanske skulle denna varit för decembermånad men då detta är lite av ett mode i vinter och vi har ju ännu trettonhelgen kvar tänkte jag att silver & guld får vara aktuellt även denna månad.

Det folk brukar veta om färganalys om man ännu inte gjort en själv är att det är just silver och guld som är en av de stora vattendelarna. Är man kall passar man i silver, är man varm passar man i guld.

Detta får ju inte styra alldeles för mycket vilka färger på dina smycken och accessoarer som du väljer att bära för då tror jag du blir rätt låst i ditt tänk och får inte så stora variationsmöjligheter.

Dock är det ju som alltid mer viktigt vad du har närmast ditt ansikte i form av kläder, som topp, skjorta, skarf och annat. De påverkar ju hur din ansiktsfärg blir och hur frisk och fräsch du ser ut. Eller inte...

De allra flesta kan bära guldfärgerna om du nu vill testa annat då man blir lite mer gyllene i hyn. Det är tuffare för alla att bära silver, då den färgen är rätt hård mot hyn och dina egna färger, även för de som klär i den (speciellt mittbilden som också har svart i sig). Den ska göra dig ren, klar och ljus i färger men kan också ge dig lite skuggor och trist blekhet. För mycket guld på fel person ger å andra sidan lite sjuk gulton på hyn.

Guld och silver är ju å andra sidan ofta med i kläder vi tycker att vi har vid festligare tillfällen och i mer eleganta kreationer, så då kan man välja vilket som, tycker jag. Det brukar vara mycket annat som händer i dessa plagg också som ger effekter för ditt utseende så välj efter när du väljer att böra silver och guld och stråla ikapp med nyanserna och tillfället.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.