Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Juni 2015

Ny som ledare/chef - ge dig själv en bra start!

Du öppnar dörren för att kliva in på jobbet denna den första dag som du är chef just här. Du har massor av förväntningar. Du ser verkligen fram emot detta.

Hur ska du ge dig själv en så bra start som möjligt? Du ska vinna dina medarbetares respekt och förtroende och också driva företaget framgångrikt till goda resultat. 

Du har själv haft både bra chefer som fick med sig alla på tåget och mindre bra som gjorde alla på sin vakt för vad som skulle kunna ske för konstigt just den dagen.

Du vill bli bäst - hur gör du?

1. Du har förberett dig länge bl a med att jobba mentalt och bygga upp ditt drömscenario och din vision. Du har satt mål och gjort din handlingsplan för att nå dit.

2. Du stannar till utanför dörren och tar ett djupt andetag och sätter dig själv i så idealt känslotillstånd du bara kan och ler.

3. Du möter alla med ditt öppna nu trygga kroppsspråk och hälsar och tar i hand. Inget är mer viktigt just nu än att personalen, hur många de än är, känner att de är i fokus. Ta reda på något personligt om var och en du möter. Lite som ett säljmöte faktiskt.

4. Du samlar alla berörda och berättar lite om dig. Så snabbt du kan börjar du sedan lyssna in ditt gäng. Du vill ha med alla på banan och inte kliva in och ta över.

5. När du känner att alla har fått komma till tals, kan ta några möten, berättar du om dig, din vision och din handlingsplan som du säkert nu har reviderat en del. Du ber om synpunkter och frågar vilka som är med dig.

Självklart slutar det inte här. Detta är bara början. det jag lite grann är ute efter här är att du ger dig själv en så bra start som möjligt och undviker i möjligaste mån att få folk emot dig. Har lärt mig genom mina 17 år med personalutbildning att detta verkar vara ett vanligt rookie-misstag hos många nya chefer. Att tänka att jag är så bra, så viktig och så mycket mer att man drar sina mål först och kanske aldrig lyssnar in det gäng man nu ska leda.

Var mänsklig och visa dig "normal". Den respekt och förtroende du vill ha kommer med tid och när du visar dig värdig som ledare och chef. Du blir inte ledare bara för att din titel är sån.

Fråga dessutom ganska snart ditt gäng hur de tycker denna första tid har varit och vad ni ska jobba vidare med. Du har ju dina krav på dem och de har sina krav på dig.

Vi fortsätter längre fram med hur du jobbar vidare som ny chef/ledare efter din goda start.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

En liten kille lämnar fram en bok till en dam som sitter bakom ett bord där det också finns en kassa. Damen tar emot boken, öppnar den och säger: "Femton kronor, tack". Killen betalar och går iväg men utan boken. Damen ser honom gå men ropar inte tillbaka honom. Varför?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Efter att Eva har druckit ur Coca-cola flaskan finns det 5 cl kvar.

Stylingtips:

Nu ska det vara blommigt! Som alltid på sommaren är det den bästa tiden för all växtlighet och så även på kläderna. Här hänger både dam och herrkläder med.

Hittade en hel del kul ute i butikerna från långa långa klänningar, många såna kan jag säga till snyggskjortor som var blommiga. Lite mer "vanliga" sommarkläder som shorts och linnen är ju ofta rätt blommig denna del av säsongen men nu hittar du mycket annat också.

Ofta säger folk när jag träffar dem på stilanalyser att de just inte gillar blommigt men när väl sommaren är här är vi där och faktiskt gillar vårt blommiga.

Jag gillar just att det finns variation i våra kläder och att vi framför allt kan släppa våra enfärgade plagg med glädje någon del av året. Tror också att vi bär upp våra kläder bättre om vi blir glada av att se dem och tycker att de är fina och roliga.

Om du är osäker på hur stort ditt mönster ska vara brukar man generellt säga att stora blommor till stora kroppar och små blommor till ja du fattar. Nu är det ju inte så att en skjorta görs i två olika blommönster eller storlek på blommorna utan gillar du skjortan så är den din. Njut och var häftig i sommar!

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från Zara, Cubus och Design Only

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.