Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev April 2015

Auktoritetsrespekt - positivt för dig?

Vi drabbas alla av detta lite nu och då. Ofta tror jag att det sker utan att vi är medvetna om det, utan vi reagerar bara när vi möter någon som har vanliga attribut som väcker en känsla av auktoritet hos just oss just då.

När hände detta dig senast? Att du kanske "backade" lite tillbaka för att du upplevde den du pratade med som "starkare" än du. Så kan det naturligtvis också vara men många reagerar på t ex någon med högre ålder, exklusiva kläder, en vassare titel mm. 

Det kan ju bero på att du beundrar denna person men rätt vanligt är det att vi reagerar även så här för människor vi möter för första gången. Saker i deras utseende och beteende signalerar till oss att känna så och det är helt naturligt.

Detta är givetvis också något du kan använda som säljpåverkan du med.

1. Du kanske inte känner dig så bekväm med att slänga dig med din titel men vi vet att detta påverkar oss och får oss att respektera dig. Lär dig då istället att göra det på ditt sätt som funkar för dig.

2. Något jag verkligen brinner för är att skapa sig denna auktoritet med klädseln. Självklart anpassat till de kunder du ska träffa under denna dag men det är grymt viktigt att se till att klädseln jobbar för dig och ger dig respekt.

3. Pondus är också vikigt. Kommer av din egen självbild och hur du använder den i ditt kroppsspråk. Båda dessa bitar kan jag hjälpa dig med så att du kliver in i varje kundmöte med så goda förutsättningar som möjligt att få vara en auktoritet.

4. Var extremt välvillig och sprid dina tips och trix till alla. Då kommer folk att referera till dig som en expert och auktoritet på området och det tar du med dig till nya kunder.

5. Vilken typ av ordval du gör, vilket röstläge du pratar med, hur snabbt du pratar ja allt som har med din röst att göra sänder ju signaler till andra om din egen inre trygghet. Spela in dig själv med mobilen och jobba extra med detta en tid.

Ditt humör och din balans i livet är också något som andra uppfattar och tolkar och som kan ge dig auktoritet. Hör av dig så hjälper jag dig med detta.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

En klängväxt på ett litet hus växer så fort att den varje dag fördubblar sin storlek och på 15 dagar har den täckt det lilla röda husets fyra väggar. Om vi planterar två klängväxter i husets motsatt hörn, hur lång tid tar det att täcka husets fyra väggar? Vi antar att de växer lika snabbt och att de växer i motsatta riktningar i förhållande till varandra.

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Du har säkert räknat ut att Klara har tre hästar, en svart, en vit och en brun.

Stylingtips:

Det är ju så fräckt detta med stilanalys och vad man kan trolla när man har den kunskapen. Så stor effekt som en liten liten detalj på t ex en kavaj kan ha. Någon söm i avvikande färg, någon knapp som sitter udda placerad, någon dragkedja som får dina blickar att hamna just där.

Med extremt små medel kan dina plagg få helt andra effekter än de har idag om du vill. Du kan givetvis själv lägga till dessa effekter men också tänka på att leta rätt på lite mer effekter i dina kläder när du är ute och shoppar.

För många är det säkert bara kul med lite mönster som rutor, ränder och blommönster, lite färgdifferanser, olikfärgade trådar och knappar och lite skojiga materialskillnader men för dig då kan du utnyttja detta till max och få den effekt du vill ha på just dig, på helheten i din klädsel.

Allt som sticker ut från en jämn, slät enfärgad bakgrund drar blickarna till sig och just där kommer de som ser dig att titta, vare sig du eller de vill det. Det gäller därför att ha koll på att du får din uppmärksamhet på rätt ställen för dig och din kropp.

Jag gillar skinnjackan i svart och vitt grymt mycket men man ska då veta att den förstärker midja och höfter och eftersom det där är vitt blir denna del då bredare än axelpartiet som är mörkt och gör dig smalare. Är detta bra för dig? Perfekt - annars hoppar du den.

Jeansjackan som är lång passar långa personer och gör dem dessutom ännu längre då den häftiga långa tryckknappsraden gör att du upplevs längre i denna kavaj/jacka. Fräckt - om det är det du vill. Jag är ju inte speciellt lång hm... men gillar alla effekter som gör att jag upplevs längre.

Det är ju så fräckt och magiskt med alla små detaljer - gör det bästa av det för dig - prova dig fram och njut av goa kommentarer av andra när du lyckas!

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.