Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Mars 2015

Säljpåverkan - använd Du!

I alla dina kundsamtal, både i telefon och "live" är det viktigt att du visar hur betydelsefull just den aktuella kunden är för dig genom att vara lite mer personlig.

Personlig var det, dock inte privat. Det finns ju en viss skillnad där eller hur? Vi människor gillar när vi får en bra kontakt med någon annan person. Vi föredrar alltid att handla/samarbeta av/med människor vi känner eller tror oss känna.  

"Om alla andra omständigheter runt ett köp är detsamma, så köper vi av en vän. Om alla andra omständigheter runt ett köp INTE är detsamma köper vi i alla fall av en "vän".

Det innebär att du i ditt säljande har mycket att vinna på att kunden så snart som det bara är möjligt känner förtroende för dig och tycker att ni får bra kontakt.

Ett sätt att påverka just detta i ditt säljande är att använda ordet Du. Vi vet också enligt många undersökningar att när vi använder kundens namn är detta också ett plus.  

1. När du gör din presentation i början av ert samtal/möte använd Du och ställ lite frågor, så att det inte bara blir du som talar och för att så tidigt som möjligt visa att du är intresserad av kundens tankar och åsikter.

2. Vidare i mötet använder du Du ofta när du ställer dina frågor för att kunna göra en bra, snabb och effektiv kundanalys.

3. När du sedan formulerar bra argument för att kunden ska köpa, börja gärna meningen med Du och extra bra med Du får.

4. I din avslutande påverkan när du jobbar med dina avslutstekniker ska du trycka extra på Du istället för t ex Man eller Vi. Du vinner.... Ditt resultat blir ....

5. Fundera ditt nästa kundsamtal hur ofta du använder Du, hur ofta du säger Man, Vi eller Jag. Försök sedan till nästa samtal därefter prioritera Du lite mer och så jobbar du vidare så.

Detta blir alltid så mycket lättare när du också snabbt upptäcker att du får mycket bra säljresultat av denna påverkan. Du kommer givetvis också få bättre betyg av dina kunder när de pratar om dig och ditt företag ihop med andra. Vi gör ju gärna reklam för dem vi tycker om. Var mer personlig!


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

Thomas som är 41 år gammal vill nu hitta på något nytt och går med i en filmklubb. Då ökar medlemmarnas medelålder från 24 år till 25 år. Kan du gissa hur många medlemmar som filmklubben just nu har?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Mannen rånar en bar som är belägen på ett nudistbad och väcker därför ingen uppmärksamhet.

Stylingtips:

Slips ger stil, effekt och uppmärksamhet till din klädsel. Nytt dock numera är att om du skulle vilja och våga kan en smal, lång skarf ersätta slipsen för färg- och stileffekt. Väldigt inne just nu!

Genom åren har bredden på slipsarna varierat precis som mönster och mest populära färger per säsong och per årtionde. Nu är det ju lite på gång igen med 70-talet och då blir det lite bredare slipsar igen.

Givetvis finns alltid normalbredden att välja på som är ca 7 - 8 cm. Till de något bredare räknas de som är över 9 cm och till det smalare räknas de som är typ 5 cm eller smalare.

En del hävdar att bredden på slipsen visar vilket samhällsskikt vi kommer ifrån hm... men i alla fall visar det vilken stil vi gillar och oftast klär oss i. Här tycker jag också att det spelar in hur vi knyter våra slipsar och därmed förstärker effekten den har på stilen.

Roligt är att vi här också kan se slipsbreddens effekt på hur vårt ansikte och hals kan se bredare ut med bred slips och stor knyt och hur vi blir smalare med smal slips och liten knut. Därmed inte sagt att vi bara måste välja det ena eller det andra.

Du ska variera och blanda och ändra allt utifrån din känsla den dagen och vad du ska göra just denna dag. Det vanligaste är att du i butikerna ändå hittar den normalbreda och det är ju helt ok. Om du tycker detta är för svenskt "lagom", så leta i mer specialbutiker där du kan hitta en större variation på bredden samt också på material, färger och mönster. Det finns mängder bara du är villig att leta.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.