Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hösten 2022

Nu är hösten på ingång och till Värmdö brukar det komma många flyttfåglar. Det är en härlig tid att se fram emot. Värmdö Fågelklubb har redan kommit igång med höstens program men vi har många spännande programpunkter framför oss.
Mer detaljerad information finns på vår hemsida under program.

Lördag den 17:e september tittar vi efter höstens fåglar på Värmdö. Det är många fåglar som rastar och äter upp sig här innan de far vidare söderut. Samling vid Runda huset kl. 07.00. Sören Bevmo tar emot anmälan.

Torsdag den 29 september då är det äntligen skådarpub, det var länge sen sist och vi samlas som vanligt på Bridge 77 i Gustavsbergs centrum. Puben startar vid 18.30 men redan klockan 17.00 kommer vi ha ett öppet styrelsemöte där den som är intresserad är välkommen att delta. Här behövs det en förhandsanmälan till Sven Faugert så vi kan boka bord.

Lördag den 1:a oktober drar vi iväg till Hjälstaviken för att beskåda stora mängder flyttfåglar av alla de slag. Här finns det en bra möjlighet att tillsammans i grupp lära oss mer om olika arter då det är en populär sjö att rasta vid. Samling Runda huset kl. 07.00. Anmälan till Sven Faugert.

Lördagarna 1:a och 8:e oktober spanar vi höststräck och fortsätter ”sträckskådarskolan” under ledning av Tomas Haraldsson som med sin erfarenhet kan lära ut bland annat hur man skiljer fåglarnas lockläten åt och hur man ser skillnad på dem när de flyger. Vedhamn har visat sig vara en bra plats att skåda just sträckfågel på då sträcken kommer lågt och med bra medljus. Samling vid Vedhamn kl. 06.30. Anmälan till Tomas!

Söndag den 16:e oktober bär det av till havsbandet i Sandhamn för att spana efter sträckande och rastade flyttfåglar. Hösten erbjuder fortfarande många flyttfåglar som rastar eller sträcker förbi här och vi kan även se stannfåglar, änder och rovfåglar.Tider för Vaxholmsbåten kommer publiceras på Facebook och på hemsidan när det närmar sig. Anmäl er till Tom Arnbom.

Lördag den 29 oktober gör Sören Bevmo en rundtur till välkända och mindre kända fågellokaler i Värmdö kommun. En av fågellokalerna som vi kommer att besöka är ”Farstatippen”. Det är den f d deponi som ligger nedanför bussdepån och  Coop. Den besöks av många fågelskådare och är numera både en bra häcklokal för fåglar som trivs på s k ruderatmark och en magnet för diverse flyttfåglar. På listan finns exempelvis svart rödstjärt, blåhake, dvärgbeckasin, mindre strandpipare och trädlärka med flera. Det finns många idéer och Värmdö fågelklubb har startat en arbetsgrupp för att möjligtvis kunna samarbeta med de olika markägarna för att försöka bibehålla och utveckla denna miljö. Närmast finns planer på att ställa i ordning en fågelmatning till vintern. Samling Runda huset 07.00. Anmäl till Sören.

Lördag den 12 november är det artrally hela dagen! Tävlingen startar kl. 07.00 och avslutas med artgenomgång, prisutdelning och korvgrillning kl. 16.00 (inte senare!) vid Ekedalspårets grillplats. Anmälan görs till Tom Arnbom.

Måndagen den 5:e december, på årets sista programpunkt hålls ett intressant föredrag om Tavvavuoma, ”den bortglömda nationalparken”. Tom Arnbom, Håkan Steen Och Tomas Haraldsson kommer tillsammans med Niclas Ahlbergs foton ta er med på en resa till lågfjällsområdet som hyser ovanligt mycket fågel, både art- och individmässigt. Vi ses kl. 19.00 i Kyrkettan. Anmäl till Sven Faugert. 


Denna information från Värmdö Fågelklubb är komplement till våra nyhetsbrev för snabba uppdateringar. Medlemsansvarig är Majna Gemsjö, majna@majna.se. Besök också gärnawww.varmdofagelklubb.se.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Värmdö Fågelklubb. Skulle du vilja avsluta din prenumeration klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!