Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kraftverket för professionella dans- och scenkonstnärer


VI VÄLKOMNAR TOLV NYA KONSTNÄRER TILL VÅRT ÅRSRESIDENS!

Foto av Feronia Wennborg, Graham Adey, Sanna Holm, Adelina Jakobsson och privat.

Varje år tar produktionshuset SITE emot en grupp konstnärer som under ett års tid får tillgång till SITE:s resurser i form av kontor, mötesrum, studios, rådgivning och coachning, samt möjlighet att presentera verk på SITE/Specific Festival 2023.

2022 är vi glada att välkomna Nasreen Aljanabi Larsson, Rebecka Berchtold, Majula Drammeh, Framework Dancing Art – Veronica Hammarlund och Catrin Jonasson, Nea Landin, Mona Namér, Lisen Pousette, Ongoing Realities – Johan Bandholtz och Anna Näsström, Ellen Söderhult samt Alica Tserkovnaja.

Nu sätter SITE:s nya residenskonstnärer igång att arbeta för fullt med sina olika projekt. Håll utkik i kommande nyhetsbrev efter nyheter och uppdateringar!

Läs mer om alla residenskonstnärerna på SITE här


OPEN CALL: PRODUKTIONSRESIDENS DANS VÅREN 2023

SITE erbjuder ett produktionsresidens för dans i Farsta, Stockholm, våren 2023. Residenset innebär 5 veckors studiotid på SITE och vänder sig till en koreograf, organiserad grupp eller konstellation av scenkonstnärer som är redo att gå in i färdigställandet av en produktion för en större scen/blackbox. Residenset ska ske under perioden 20 februari-2 april, 2023 med avslutande föreställningar under vecka 12 eller 13. Skynda, skynda - utlysningen stänger 25 september!

Läs allt om SITE produktionsresidens för dans våren 2023 här


NYTT MENTORSRESIDENS PÅ SITE OCH MARC

Sepideh Khodarahmi. Foto Albert Häggblom.

I slutet av augusti påbörjades ett nytt mentorsresidens på SITE som genomförs i samarbete med MARC i Knislinge. Koreografen Sepideh Khodarahmi har antagits som adept och kommer att arbeta tillsammans med mentorn Halla Ólafsdóttir.

-Jag vill utveckla en praktik som ska ligga som underlag för mitt projekt som går under arbetsnamnet HYDROHUG, svarar Sepideh Khodarahmi på frågan om vad hon kommer att arbeta med under sin tid på SITE.

-Det är mitt första projekt där jag endast är koreograf och inte står på scen överhuvudtaget. Jag vill också vidareutveckla grundkonceptet i samråd med min mentor.

Läs mer på vår hemsida här


NB8 – MENTORSPROGRAM KICKAR IGÅNG

Julianna Viðarsdottir, foto privat och Emmy Astbury, foto Nina Andersson.

Den 13-16 september är det dags för kick off för mentorprogrammet NB8 Nordic Circle Mentoring Program i Helsingfors. NB8 är ett gemensamt initiativ av dansorganisationer i fem nordiska länder, med sex partners i de baltiska länderna och andra nordiska regioner. Åtta adepter som arbetar som producenter inom den samtida dansen, har parats ihop med åtta erfarna mentorer, verksamma inom samma bransch. Från Sverige deltar Emmy Astbury som mentor och Julianna Viðarsdottir som adept.

-Jag vill utvecklas som dansproducent, inom både det nationella och internationella fältet, och jag tror att NB8 är en utmärkt möjlighet att kunna lära av och utvecklas tillsammans med andra, säger Julianna Viðarsdottir, producent Nordberg Movement, adept åt Ragnheidur Skuladottir från Island. 

-Mentorskapsprogrammet skapar både fantastiska nätverk och bygger vidare på kompetenser för att stärka rollen och ge förutsättningar för en längre och mer hållbar karriär, säger Emmy Astbury, producent, Cullberg, mentor åt Emilija Rimasauskiene från Litauen.

Läs mer om mentorprogrammet och se hela listan över mentorer och adepter på vår hemsida här


CYPHER BATTLE I SITE BLACKBOX 10 SEPTEMBER

Varmt välkommen lördagen den 10 september till cypher battle och workshop i SITE:s Blackbox, arrangerat av Marharyta Barieieva tillsammans med Kasper Höglund!

Marharyta Barieieva är en professionell hiphop-, pop-, house- och freestyledansare från Ukraina, som även har studerat dans i Sverige. Evenemanget är en avslutning på det residens som Marharyta har genomfört under sommaren på SITE.

Residenset genomförs i samarbete med SWAN - Swedish Artist Residency Network och Artists at Risk. Evenemanget genomförs med stöd av Farsta Stadsdelsförvaltning.

Du hittar all info och hela dagsprogrammet på vår hemsida här.


BODYCARTOGRAPHY PROJECT PRESENTERAR RESISTING EXTINCTION

BodyCartography Project. Foto Olive Bieringa and Otto Ramstad.

Vi är mycket glada att få välkomna tillbaka BodyCartography Project till SITE i september, som en del av SITE:s nordiska residens.

Den 23-24 september har du chansen att uppleva deras performanceverk Resisting Extinction. Verket presenteras utomhus på lummiga Talludden i Sköndal inför en begränsad publik. Det är kostnadsfritt, men du behöver förboka din plats via den här länken.

Speltider:
Fredag 23 september kl. 14 och kl. 17.
Lördag 24 september kl. 14 och kl. 17.

Läs mer om Resisting Extinction här.

Hör gärna BodyCartography Project berätta om verk och praktik i SITE:s podcastserie KONST-VÄRK här.  

BodyCartography Projects residens genomförs med stöd från Nordisk Kulturkontakt.


TACK TILL VÅRA SOMMARRESIDENSKONSTNÄRER!

Under sommaren har våra studios och Blackbox fyllts med de konstnärer som under våren ansökte till SITE:s sommarresidens.

Vi vill tacka Anna Pehrsson, Natalia Drozd, Emma Öberg, Majulah Drammeh, Hedvig Edvall Bons, Sarah Stanley, Pavle Heidler, Scilla Rajalin och Nelia Naumanen, samt från SITE Artists in Residence även Alica Tserkovnaja, Mira Mutka, Gülbeden Kulbay, Jannine Rivel och Uncover Choreography, Elinor Tollerz Bratteby och Sanna Söderholm.


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se 

info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev och för att vi tror att du är intresserad av information om samtida kultur. 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!