NYHETSBREV TILL FÖRTROENDEVALDA OCH ANSTÄLLDA I DISTRIKTET


Välkomna på Valupptakt!

Nooshi Dadgostar kommer till Söder och vår fantastiska valfest på Katarina Bangata - missa inte detta! Nooshi håller tal kl 16.00 men festligheterna börjar redan kl 15 med foodtrucks, barnaktiviteter och musik från DJ Pamela. Du kommer också att få chansen att lyssna på tal av Vänsterpartiets oppositionsborgarråd i Stockholm Clara Lindblom och Jonas Lindberg, sjukvårdspolitisk talesperson för Vänsterpartiet i Region Stockholm. Dessutom får vi besök av de som skapat filmerna i Powered by Vänsterpartiet! Vi håller till i Nackas hörna - det vill säga i korsningen Brännerigatan/Katarina Bangata. Alla är varmt välkomna!

 ➤ DATUM: 27 augusti

 ➤ Tid: 15.00-18.00

 ➤ Plats: Katarina Bangatan, Södermalm 

 ➤ Facebookevent


Öppet möte med Ali Esbati!

Vänsterpartiet Tensta-Rinkeby-Spånga bjuder in riksdagsledamot Ali Esbati till öppet möte på Rinkeby folkets hus, nu på måndag 29 augusti 19:00.
Alla är välkomna. Vi ses där! 

HÄR finns även fb event för spridning

➤ Datum: 29 augusti 2022

➤ Tid: 19.00


Visst vill ni vara en del av den största ringkampanjen partiet gjort?

Den 22 augusti kickade vi igång ringstugan på Kafé Marx där vi ringer väljare för att prata politik och varför man ska lägga sin röst på Vänsterpartiet. Anmäl dig själv eller samla ihop ett gäng från er partiförening och kom och ring! Anmäld dig via Zetkin här!

Ringstugan håller öppet:

 ➤ måndag-torsdag, lördag-söndag, kl 14.00-20.00

 ➤ Plats: Kafé Marx, Kungsgatan 84

Om ni vill anordna en lokal ringstuga där ni ringer med partiets centrala ringsystem Lead Desk behöver ni ordna egen lokal, utrustning, stabil internet uppkoppling och ringledare. Läs mer Här och hör av er till Niklas eller Olle. 

För frågor om ringstugan kontakta:
Niklas Vanhainen niklas.vanhainen@gmail.com
Olle Svensk Strand olle.svensk.strand@vansterpartiet.se

Lyft luren med Fackliga utskottet

Vill du ringa i gott sällskap kan du ansluta till fackliga utskottets ringning tisdag 30/8
Tid: 17:30-18:30

På tisdag lyfter vi luren tillsammans med riksdagskandidat Robert Mjörnberg och fackliga utskottet. Vi bjuder på pizza och peppigt valhäng. Kom och lyft luren med oss! Här kan du boka upp dig på pass: 
https://www.zetk.in/o/314/campaigns/1484
Alla är välkomna! Vi ses där!
LÄNK till facebookevent för spridning

Bruncha och ring med Jonas Sjöstedt!

Den 3 september mellan klockan 11.00-12.00 gästar Jonas Sjöstedt ringstugan på kafé Marx. Kom dit och ring en väljare, käka lite brunch och peppa inför valrörelsens sista vecka!


Kalas i parken!

Under valrörelsens sista veckor bjuder Vänsterpartiet Stockholms stad in alla barn till musik, lek & roliga aktiviteter i parklekar runt om i Stockholm.

På scenen kommer band att uppträda med fartfylld och svängig barnmusik för hela familjen. Vi bjuder alla barn på popcorn och ansiktsmålning och för de vuxna kommer det finnas kaffe och möjlighet att ställa frågor till oss om vår politik!

 

Platser och datum för turnéns stopp:

3/9, klockan 14.00 – 16.00 – Svandammsparken i Midsommarkransen

4/9, klockan 14.00 – 16.00 – Starrmyrans parklek i Hökarängen


Material i valhubben

Tisdagen 16/8 invigdes valhubben på Porten. Det bjöds på pizza, alkoholfritt bubbel och pepp från partiledningen. Tack till alla som kom på invigningen! Nu bjuder vi in er alla att titta förbi när ni behöver någonstans att vila och ladda batterierna, fylla på med material eller bara komma och snicksnacka med kamrater. På plats finns material till valstugor, fika och trevligt sällskap. Valhubbens öppettider är:

➤ Vardagar: 10.00-20.00,

➤ Helger: 10.00-16.00

Det går bra att hämta mindre mängder valmaterial i Valhubben - större mängder bör beställas från tryckeriet. I Valhubben fyller du i ett formulär med vad du tar med dig, partiföreningen faktureras sedan. I Valhubben kommer det även att finnas merch att köpa för den som vill ha till eget bruk (säljs individuellt med andra ord och inte till valstugor). Glöm inte att ta med en återanvändningsbar påse eller kasse för att frakta materialet i.

Regionmaterial finns att hämta i Valhubben men också att ladda ner på Regionens hemsida, HÄR

Material från Stadshuset finns också.


Hälsningar från lagret - Bråda tider

Lager och tryck är alltid under hårt tryck i en valrörelse, i år är inget undantag. Vi kommer bara ta emot beställningar och tryckbeställningar på mejl tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se. Vi försöker besvara ditt mejl inom en arbetsdag. Det går dock fortsatt bra att höra av sig på telefon eller titta förbi på Kungsgatan för att kolla vad som finns. 

Om ni skickar material till oss som ni vill att vi trycker behöver ni skicka dom i PDF-format eller återfinnas i Canva.

Nu under valrörelsen är utgångspunkten att det som trycks ska vara valrelaterat, men vill ni ha utav tidgare flygbladsmallar tar vi fortfarande emot sådana beställningar. Se tidigare veckobrev.


Hjälp med layout

Det finns möjlighet att få hjälp med layout och formgivning från distriktet. Vi behöver 5 arbetsdagar för leverans, om det även ska tryckas kan det vara bra att räkna med ytterligare dagar eftersom det även på tryckeriet är full rulle.

Vid beställning behöver vi:

 • Datum 
 • Tider
 • Platser
 • Färdigkorrad text
 • Eventuella bilder som är högupplösta.
  Om det inte finns, idé om bildspråk (foto/grafiskt).

En vänlig påminnelse om grafisk profil

Det är bråda dagar för oss alla och vi ska göra saker lätt för oss. Vårt mål är att våra budskap ska nå väljare, och vi vet ju sen innan att väljare behöver nås av ett budskap 16 gånger innan budskapet går fram. Därför är det viktigt att vi samarbetar så att alla väljare i hela Stockholmsregionen nås av samma grafiska profil oavsett geografisk plats. Då ökar vi våra chanser att räknas med i dessa 16 gånger. Kanske blir just din valstuga den 16:nde gången och väljaren är redo att lyssna på vårt budskap. Därför påminner jag om att det är viktigt att använda mallarna i Canva och försöka haka på valmaterialets stil och form. Handledning för valmaterialet finns i Canva.

Har du några frågor eller funderingar kring detta så är du välkommen att höra av dig!

Pepp och valglöd

Ninel på kommunikation: Ninel.barrios@vansterpartiet.se


Kan du husera en kamrat i valrörelsen?

Vårt Danska systerparti Enhedslistans ungdomsförbund, Röd ungdom, kommer att besöka Stockholm i valrörelsen
8-12/9 för att hjälpa till! Vi sänder ut en hälsning i solidaritet från dem, och en fråga om någon partikamrat kan tänka sig att vara dem behjälpliga med husrum?

De är sex till antalet totalt och har inte något mot att dela upp sig.

Kontaktperson: Robert Mjörnberg 0768524926


Lyft våra kandidater!

Valrörelsen är i full gång och peppen märks på gator och torg. Inte minst tack vare våra otroliga valaffischer! I Vänsterpartiet bedriver vi inte personvalskampanjer, men lyfter gärna lokala profiler. Under valrörelsen har vi som uppdrag att lyfta våra 10 första namn på riksdagslistan lite extra och det är därför dessa kandidater åker runt till valstugor och torgmöten. Till detta finns nu filer att ladda ner på hemsidan (under fliken Valet 2022) med gatupratare och affischer med kandidaternas namn på. Där kommer det inom kort också finns också en kort presentation av varje kandidat. Länk Här

➤ Vill ni boka en kandidat eller anmäla aktivitetet? hör av er till: boka.storstockholm@vansterpartiet.se

Här finns de riktlinjer kring personvalskampanjer som den politiska valledningen för hela distriktet har antagit, samt de centrala riktlinjerna Här.  


Viktig info om affischering

Idag (25/8) startade förstidsrösningen och det innebär också att tillfälliga röstningslokaler nu finns uppställda och då har det visat sig att det finns affischer uppsatt i anslutning till lokalerna.  

Generellt gäller enligt vallagen att affischering inte ska ske i närheten av röstlokal (8 kap. 3 § - På ett röstmottagningsställe eller i ett utrymme intill detta får det inte förekomma propaganda eller annat som syftar till att påverka eller hindra väljarna i deras val).  

Även om det inte är exakt definierat i lagen ska det uppfattas som att det inte får kännas påträngande och vara minst 15 meter för lokalen. Detta gäller förstås alla röstningslokaler men extra aktuellt nu när de tillfälliga lokalerna är uppställda. Dessa finns i Stockholm stad på följande platser och här behöver affischering ses över omedelbart: 

Odenplan, Fridhemsplan, Fruängen, Telefonplan, Gullmarsplan, Liljeholmstorget, Spånga Torg, Stadshuset samt Humlegården. 

Partiföreningar behöver också ha koll på sina valaffischer, sätta upp de som ramlat ner och kassera de som vandaliserats. Trafikkontoret får anmälningar om nedskräpning som de skickar till oss och då behöver dessa åtgärdas så snart som möjligt. 


Nationell digital snabbvalskola!

Digitala snabbvalskolan kommer hållas varje vecka fram till valet. Med start tisdag 23 augusti hålls fyra st 45 minuter långa digitala snabbvalskolan för dom som snabbt vill få med sig det viktigaste i Vänsterpartiets valrörelse, fräscha upp sina kunskaper (uppdateringar har gjorts sen valkampanjen lanserades) och tillsammans med andra från hela landet peppa igång kvällen.

Sprid särskilt till nya supporters och medlemmar!

Tisdag 30 augusti 18:20
Tisdag 6 september 18:20

Anmälan via Snabbvalskolan - Vänsterpartiet | Andra lovar – vi agerar (vansterpartiet.se)


Stödmaterial för alla som möter väljare

Det vi alla har längtat efter

 • En kort och enkel genomgång av våra budskap, svar på vanliga frågor från väljare och fördomar om (v)
 • Enkla övningar för att träna på samtal med väljare
 • Snabb tillgång till samtalsmanus, guider för att engagera medlemmar och bedriva valrörelse

Nu finns det HÄR! Sprid bland era medlemmar och valarbetare. 


Säkra arrangemang - ta hand om varandra

Vi vill påminna er att ha säkerheten i åtanke i samband med att ni planerar utåtriktade aktiviteter, här kommer tre huvudregler att ha med er:

 • Var inte ensam, bemanna valstugan minst två tillsammans. Kvällstid var gärna fler som går tillsammans
 • Utse en säkerhetsansvarig och följ anvisningarna i säkerhetspolicyn
 • Om en situationen blir hotfull eller direkta hot riktas mot någon som representerar partiföreningen i samband med en utåtriktad aktivitet ring nödnumret 112 eller ta kontakt med närmaste polis

Här kan ni läsa partiets säkerhetspolicy

Här är en check-lista för säkerhet riktad till dig som är valarbetare för Vänsterpartiet. Den är framtagen av partikansliet i samarbete med nätverket för kvinnors organisering. Det finns också en utförligare säkerhetspolicy som är riktad till distriktens säkerhetsansvariga.

Säkerhetsansvarig för Storstockholm är Erika Murga, erika.murga@vansterpartiet.se. Det är en bra kontakt att hålla reda på och det går alltid att be om råd och stöd därifrån.
Säkerhetsansvarig för Vänsterpartiet centralt är Emil Persson, emil.persson@vansterpartiet.se, 0703-464 900


Gör som Nooshi - vaka in valresultatet med Vänsterpartiet!

Vi samlas i stora Aulan på Norra Latin för att umgås och följa rösträkningen.Alla är välkomna: sympatisörer, valarbetare, kandidater och funktionärer!
Vi utlovar bra musik, bar med tilltugg och massor av intressanta människor att snacka med.
Tidiga gäster bjuds på en matig macka, men räkna med att äta i förväg om du planerar att komma efter kl 19.
När vallokalundersökningen publiceras kommer partisekreterare Hanna Gedin hålla tal och när valresultatet är färdigt talar Nooshi Dadgostar.Välkommen!

➤ När? Söndagen den 11 september klockan 18.00 - sent

➤ Var? Norra Latin, Drottninggatan 71B
(Lokalerna är tillgängliga med rullstol och permobil)

➤ Hur? Inga förbokade biljetter – insläpp i dörren tills det är fullt

Har du inte möjlighet att komma, men ändå vill ha lite mer partistämning än vad SVT:s och TV4:s valvakor erbjuder kan du följa Vänsterpartiets valvaka på Facebook. Den sänds direkt från den fysiska valvakan och bjuder på intervjuer med Vänsterpartiets företrädare, rapporter från runt om i landet och paneler med ledarskribenter och tyckare, diskussioner och analyser om valrörelsen i stort och vad som kommer hända efter valet.

Sprid gärna facebookeventet


Glöm inte att kampanja på högskolor och universitet!

Glöm inte att kampanja på högskolor och universitet 

Nu drar höstterminen igång på landets universitet och högskolor. Vi vet att det bland studenterna finns många potentiella väljare. Se därför till att ordna bokbord eller frukostutdelning i samband med terminsstart.  

På måndag kommer det göras ett centralt utspel vars budskap säkerligen kommer att tilltala många studenter. Ett flygblad med koppling till det utspelet kommer att finnas tillgängligt att beställa på måndag från tryckeriet. 

Passa på att värva medlemmar bland de som verkar vara särskilt intresserade. Be dem gå in på https://www.vansterpartiet.se/blimedlem/ och fylla i anmälningsformuläret där eller skriv upp deras namn på en lista och fyll sedan i ansökningsformuläret åt dem efter att aktiviteten är avslutad. Tipsa gärna om Agera-appen! 


Visst har du kollat in partiets Youtubekanal?

Annars är det ett tips, där finns mycket nyttigt för valrörelsen och material att sprida.  Du hittar den här


Tips för sociala medier

 Vilken otroligt valpepp sociala medier kan vara! Det syns att många partiföreningar kommit igång med Canva, superkul! Här kommer lite tips för fortsatt kreativitet: 

 • Foton med glada människor som gör saker tillsammans och är inbjudande får alltid mest uppmärksamhet. Gärna varvat med ansiktsbilder på engagerade vänsterpartister och vårt fina valmaterial! 
 • Fotografera gärna med representation i åtanke. Vi vill visa att alla kan känna igen sig och är välkomna i Vänsterpartiet. Ha därför gärna kön, ålder, ursprung och funktion i åtanke när ni fotograferar/publicerar. 

Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Fokus under valrörelsen är valmaterial. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material. Mindre beställningar har vi som målsättning att slutföra samma dag.

Utöver det listade materialet finns det knappar, ballonger, vimplar m.m. Allt finns inte ute i hubben och lagerstatus varierar dag för dag. Hör av er så ska vi se vad vi kan ordna.

Behöver ni fler kartongaffischer? Vi beställer löpande in fler från partiets webbshop. Anmäl hur många ni vill ha så vi kan förutse åtgång.

Kontakt:

tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se

Centralt material 

 • sex olika flyer (50 öre st)
 • folder (1 kr st finns många)
 • valplattform (5 kr st)
 • valplattform lätt (2.5 kr st)
 • supporterapp (1.1 kr st)
 • A3 affischer (2 kr st)
 • A1 affischer (10 kr st)
 • valaffischer kartong (46 kr st)
 • facklig vänster (gratis och finns många)
 • Flyer på andra språk (50 öre st)
 • Affisch med QR-koder för andra språk (Gratis)

Regionens material 

 • tidning (gratis)
 • folder (Gratis och finns många)
 • flyer kollektivtrafik (50 öre st)
 • flyer vård (50 öre st) 

Stadens material

 • flyer (Gratis)
 • folder miljö (1kr st)

facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!