NYHETSBREV TILL FÖRTROENDEVALDA OCH ANSTÄLLDA I DISTRIKTET


Ring med Nooshi!

22/8 inleder ingen mindre än Nooshi Dadgostar telefonkampanjen Lyft luren! Telefonkampanjen är en del av strategin för att få direktkontakt med våra väljare. För dig som letar efter sätt att engagera dig på: detta är ett utmärkt tillfälle att bidra i valrörelsen!

18:00 ses vi på Kafé Marx för att ringa väljare, prata politik och tillsammans peppa inför valet. Alla är välkomna. Vi ses där!

➤ Datum: 22 augusti 2022

➤ Tid: 18.00

Visst vill ni vara en del av den största ringkampanjen partiet gjort?

Den 22 augusti kickar vi igång ringstugan på Kafé Marx där vi ringer väljare för att prata politik och varför man ska lägga sin röst på Vänsterpartiet. Anmäl dig själv eller samla ihop ett gäng från er partiförening och kom och ring! Anmäld dig via Zetkin här!

Ringstugan håller öppet:

 ➤ måndag-torsdag, lördag-söndag, kl 14.00-20.00

 ➤ Plats: Kafé Marx, Kungsgatan 84

Om ni vill anordna en lokal ringstuga där ni ringer med partiets centrala ringsystem Lead Desk behöver ni ordna egen lokal, utrustning, stabil internet uppkoppling och ringledare. Läs mer Här och hör av er till Niklas eller Olle. 

För frågor om ringstugan kontakta:
Niklas Vanhainen niklas.vanhainen@gmail.com
Olle Svensk Strand olle.svensk.strand@vansterpartiet.se


Välkomna på Valupptakt!

Nooshi Dadgostar kommer till Söder och vår fantastiska valfest på Katarina Bangata - missa inte detta! Nooshi håller tal kl 16.00 men festligheterna börjar redan kl 15 med foodtrucks, barnaktiviteter och musik från DJ Pamela. Du kommer också att få chansen att lyssna på tal av Vänsterpartiets oppositionsborgarråd i Stockholm Clara Lindblom och Jonas Lindberg, sjukvårdspolitisk talesperson för Vänsterpartiet i Region Stockholm. Dessutom får vi besök av de som skapat filmerna i Powered by Vänsterpartiet!Vi håller till i Nackas hörna - det vill säga i korsningen Brännerigatan/Katarina Bangata.Alla är varmt välkomna!

 ➤ DATUM: 27 augusti

 ➤ Tid: 15.00-18.00

 ➤ Plats: Katarina Bangatan, Södermalm 

 ➤ Facebookevent 


Välkomna till valhubben!

Igår tisdag 16/8 invigdes valhubben på Porten. Det bjöds på pizza, alkoholfritt bubbel och pepp från partiledningen. Tack till alla som kom på invigningen! Nu bjuder vi in er alla att titta förbi när ni behöver någonstans att vila och ladda batterierna, fylla på med material eller bara komma och snicksnacka med kamrater. På plats finns material till valstugor, fika och trevligt sällskap. Valhubbens öppettider är:

➤ Vardagar: 10.00-20.00,

➤ Helger: 10.00-16.00 


Välkomna!


Material i valhubben

Det går bra att hämta mindre mängder valmaterial i Valhubben - större mängder bör beställas från tryckeriet. I Valhubben fyller du vad du tar och hur mycket, partiföreningen faktureras sedan. I Valhubben kommer det även att finnas merch att köpa för den som vill ha till eget bruk (säljs individuellt med andra ord och inte till valstugor). Glöm inte att ta med en återanvändningsbar påse eller kasse för att frakta materialet i.

Regionmaterial finns att hämta i Valhubben men också att ladda ner på Regionens hemsida, HÄR

Material från Stadshuset finns att beställa hos oss på tryckeriet tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se och debiteras partiföreningen via oss.

Hälsningar från lagret

Lager och tryck är alltid under hårt tryck i en valrörelse, i år är inget undantag. Vi kommer bara ta emot beställningar och tryckbeställningar på mejl tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se. Vi försöker besvara ditt mejl inom en arbetsdag. Det går dock fortsatt bra att höra av sig på telefon eller titta förbi på Kungsgatan för att kolla vad som finns. 

Om ni skickar material till oss som ni vill att vi trycker behöver ni skicka dom i PDF-format eller återfinnas i Canva.

Nu under valrörelsen är utgångspunkten att allt som trycks ska vara valrelaterat, det innebär att våra reguljära flygblad och material inte trycks för tillfället. Se lista på aktuellt material längs ner. 


Vill du vara med som TV-publik?

SVT utfrågning av Nooshi Dadgostar. Den 28/8 (Sändning 20.00-21.00). 

Vi har 50 publikplatser, man ska vara på plats vid entrén till TV-huset kl. 18.45. Sista dag för anmälan är 24/8. Det är först till kvarn som gäller, för att anmäla sig behöver ni skicka namn, personnummer, epostadress, och mobilnummer till berit.dahlstrom@vansterpartiet.se


Lyft våra kandidater!

Valrörelsen är i full gång och peppen märks på gator och torg. Inte minst tack vare våra otroliga valaffischer! I Vänsterpartiet bedriver vi inte personvalskampanjer, men lyfter gärna lokala profiler. Under valrörelsen har vi som uppdrag att lyfta våra 10 första namn på riksdagslistan lite extra och det är därför dessa kandidater åker runt till valstugor och torgmöten. Till detta finns nu filer att ladda ner på hemsidan (under fliken Valet 2022) med gatupratare och affischer med kandidaternas namn på. Där kommer det inom kort också finns också en kort presentation av varje kandidat. Länk Här

➤ Vill ni boka en kandidat eller anmäla aktivitetet? hör av er till: boka.storstockholm@vansterpartiet.se

 

Här finns de riktlinjer kring personvalskampanjer som den politiska valledningen för hela distriktet har antagit, samt de centrala riktlinjerna Här.  

Affischering

Ingen kan ha missat att affischeringen startat i Stockholm stad och i stockholmsregionen. Affischeringen följer ett antal riktlinjer som är framtagna av alla partier gemensamt så det är viktigt att följa dessa. Exempel på riktlinjer:  

 • Inga sabotage på valaffischer accepteras. Finns det avsändare på sabotaget så är det Erika Murga som får ta emot samtal från andra partiers ansvariga - detta gäller även ungdomsförbunden.  
 • Affischerna får inte sättas på träd, stolpar med trafikskyltar eller på ledstänger.  

Nationell digital snabbvalskola!

Digitala snabbvalskolan kommer hållas varje vecka fram till valet. Med start tisdag 23 augusti hålls fyra st 45 minuter långa digitala snabbvalskolan för dom som snabbt vill få med sig det viktigaste i Vänsterpartiets valrörelse, fräscha upp sina kunskaper (uppdateringar har gjorts sen valkampanjen lanserades) och tillsammans med andra från hela landet peppa igång kvällen.

Sprid särskilt till nya supporters och medlemmar!

Tisdag 23 aug 18:00
Torsdag 25 aug 18:20
Tisdag 30 augusti 18:20
Tisdag 6 september 18:20

Anmälan via Snabbvalskolan - Vänsterpartiet | Andra lovar – vi agerar (vansterpartiet.se)

Stödmaterial för alla som möter väljare

Det vi alla har längtat efter

 • En kort och enkel genomgång av våra budskap, svar på vanliga frågor från väljare och fördomar om (v)
 • Enkla övningar för att träna på samtal med väljare
 • Snabb tillgång till samtalsmanus, guider för att engagera medlemmar och bedriva valrörelse

Nu finns det HÄR! Sprid bland era medlemmar och valarbetare. 


Säkra arrangemang - ta hand om varandra

Vi vill påminna er att ha säkerheten i åtanke i samband med att ni planerar utåtriktade aktiviteter, här kommer tre huvudregler att ha med er:

 • Var inte ensam, bemanna valstugan minst två tillsammans. Kvällstid var gärna fler som går tillsammans
 • Utse en säkerhetsansvarig och följ anvisningarna i säkerhetspolicyn
 • Om en situationen blir hotfull eller direkta hot riktas mot någon som representerar partiföreningen i samband med en utåtriktad aktivitet ring nödnumret 112 eller ta kontakt med närmaste polis

Här kan ni läsa partiets säkerhetspolicy. 


Tips för sociala medier

 Vilken otroligt valpepp sociala medier kan vara! Det syns att många partiföreningar kommit igång med Canva, superkul! Här kommer lite tips för fortsatt kreativitet: 

 • Foton med glada människor som gör saker tillsammans och är inbjudande får alltid mest uppmärksamhet. Gärna varvat med ansiktsbilder på engagerade vänsterpartister och vårt fina valmaterial! 
 • Fotografera gärna med representation i åtanke. Vi vill visa att alla kan känna igen sig och är välkomna i Vänsterpartiet. Ha därför gärna kön, ålder, ursprung och funktion i åtanke när ni fotograferar/publicerar. 

Klimatträff för medlemmar med Samuel Skånberg tisdag 23 augusti i Bagarmossen

Miljö- och klimatutskottet har arbetat fram Vänsterpartiet Storstockholms omställningsplan som släpptes i fredags. Därför bjuder nu Vänsterpartiet Hammarby-Skarpnäck in till en träff med Samuel Skånberg som sitter i Miljö- och klimatutskottet och arbetar med klimatfrågor i Nationella Klimatnätverket och i partistyrelsen. Syftet med träffen är att medlemmar och valarbetare skall få information och bolla tankar om miljö- och klimatfrågor så att vi kan inspireras att driva klimatfrågan i valet! 
 
➤ När: Tisdag 23 augusti kl. 18.00 
➤ Var: Partilokalen Svartågatan 16, Bagarmossen 

 

Vill din förening också bjuda in Samuel? Maila en förfrågan till samuel.skanberg@gmail.com


Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Fokus under valrörelsen är valmaterial. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material.

Det som är fetmarkerat kan tryckas på distriktet. Övrigt material finns på lagret i varierad mängd, mejla därför in er i beställning i förväg! 

Utöver det listade materialet finns det t-shirts, kepsar, knappar, ballonger, vimplar m.m. Allt finns inte ute i hubben och lagerstatus varierar dag för dag. Hör av er så ska vi se vad vi kan ordna.

Behöver ni fler kartongaffischer? Vi beställer löpande in fler från partiets webbshop. Anmäl hur många ni vill ha så vi kan förutse åtgång.

Kontakt:

tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se

Centralt material 

 • sex olika flyer (50 öre st)
 • folder (1 kr st)
 • valplattform (5 kr st)
 • valplattform lätt (2.5 kr st)
 • supporterapp (1.1 kr st)
 • A3 affischer (2 kr st)
 • A1 affischer (10 kr st)
 • valaffischer kartong (46 kr st)
 • facklig vänster (gratis!)
 • Flyer på andra språk (50 öre st)
 • Affisch med QR-koder för andra språk (2 kr st)

Regionens material

 • tidning (gratis!)
 • folder (gratis! Obs, för de som vill veta mer, inte massdelning)
 • flyer kollektivtrafik (50 öre st)
 • flyer vård (50 öre st)

Stadens material

 • flyer (50 öre st)

facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!