Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


 Ja, vad skall man säga om Libanon som inte redan är sagt, eller kanske skrivet?

Bra viner har de producerat länge såväl som Arrak, men gin, det är något nytt för oss i Sverige och om det finns mer att läsa längre ner i brevet.

/Gonzo 


"DOMAINE DES TOURELLES IS ONE OF LEBANON'S STAR WINERIES."

- THE DAILY TELEGRAPH

"DOMAINE DES TOURELLES ON TOP OF THE BEST 5 LEBANESE WINES."

- DECANTER MAGAZINE

"LEBANON IS THE WINE WORLD'S BEST KEPT SECRET."

- TIM ATKINS

"THE MOST SEDUCTIVE RAMSHACKLE WINERY IN LEBANON."

- THE FINANCIAL TIMES

100% Manuell skörd, jäst betongtankar i ca 10 dagar, med malolaktisk jäsning som påbörjas spontant. Sedan blandas vinet och lagras 18 månader på franska ekfat både nya och äldre fat.

Nyanserat, något utvecklat, Fylligt och kraftigt vin med stora inslag av mörka bär, svarta vinbär, kryddor, lakrits, peppar, fat och örter. Mjuka runda tanniner med en mycket elegant avslut. Ett vin som kan lagras länge för den som har tålamod.

Matchat till grillen frågar ni er eftersom det är ett sommartips? Jajjemen svarar vi. 

Tänk er örtmarinerade lammracks serverat med div röror och grönt godis från Mellanöstern så är ni garanterat kungar på grillkvällen.  

100% Manuell skörd. Jäsning sker i rostfria ståltankar i 10 dagar. Ingen malolaktisk jäsning. Vinet är lagrat 8 månader på franska ekfat 50% på nya fat och 50% på 1-2 år gamla fat.

Friskt och elegant vin. 100% Chardonnay som har lagrats på fat blir ju för det mesta gott. Detta vin har en frisk och fin syra med en inslag av citrus, stenfrukter och mineralitet. En bra balans med fatkaraktären som rundar av det hela till en fin avslutning.

Lite skön mat till detta? Ja, varför inte nybyxade abborren med en skön sommarsallad på lite egenodlad potatis.

Inte lika tydligt "Libanon-tips" på maten här men varför inte mixa Mellanösterns gudomliga drycker med vår egen kung, abborren? 

---------------------------------------------------------------------

Destillerad hos Domaine des Tourelles i Bekaa Dalen av vinmakaren Faouzi Issa. De har en lång erfarenhet av destillering sedan sent 1800-tal då de är kända för sin Arak Brun. GinBey är mix av 14 olika kryddor och örter, allt ifrån traditionell enbär, korianderfrön, citrus, kryddor, allt ifrån Libanon. Delar av örterna/kryddorna blandas i 24 timmar innan destillering i 400-liters kopparpannor med basalkohol av vete, vatten som används kommer frän bergens naturliga vattenkällor som behandlas innan destilleringen. Efter destillering lagras GinBey 6-12 månader i stora lerkrus för att få till en rund och elegant smak och stil.

Huvudingredienser: • Enbär • Koriander • Citrusskal • Mandarinskal • Lakrits • Svartavinbär • Granatäpplekärnor • Limeblad • Rosblad

Elegant, ren smak med inslag av enbär, citrus, lime, svartavinbär och en viss kryddighet. Drick rent med is och en citronskiva, alternativt blanda med en god tonic efter tycke och smak och toppa med granatäpplejuice.

Vilka är vi att säga emot vår "spritkung" Mattias Eriksson ang detta sköna tips? Bara att testa och njuta..... 


Paolo Marolo heter grundaren till detta fantastiska destilleri som finns i utkanten av staden Alba som ligger mellan de berömda vinregionerna Barolo och Barbaresco i Piemonte. Marolo har gott renommé och varumärket står högt i kurs hos kännare och restauratörer i både Italien, Europa och USA.

Destilleriet grundades 1977 och använder hantverksmetoden discontinuo a bagnomaria (satsvis destillering med vattenbad) dvs druvskalen blandas med vatten i pannan och upphettas indirekt för maximalt skonsam behandling av råvaran.

Marolo Aldo Conterno Barolo 45% - SB.40936 - 599kr

Pommace, druvskalen av Nebbiolo ifrån Aldo Conternos vingårdar vara 50% är från Cicala, 30% är från Colonnello, och 20% ifrån Romirasco. Grappan är lagrad på akacia fat och vittvinsfat, lagringen på de olika är 6-12 år

Stor smak med mycket fatkaraktär, inslag av nötter, apelsinmarmelad, aprikoser, gula russin, mandelmassa, vanilj, tobak och ceder.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!