Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


Vilken skön sommarvecka vi har med en lyxig cava, nya kläder på en galen klassiker, stilla vitt & javisst, vi har även denna vecka ett tips på en G&T. 

Njut av sommaren som bara ni kan kära följare.

/Gonzo 


Vår Lamberti Prosecco Rosé - SB.51476 - 129kr fick denna veckan en härlig Guldmedalj av Dryckeslistan.se med nedan beskrivning.

"Charmigt rosébubbel proppat med jordgubbar, nypon, rosor och uppfriskande grapefrukt. En flörtig frisk fläkt! Sommaraperitif till räkor i krustader med en dillkvist." 

Lamberti Prosecco framställs enligt Charmatmetoden där vinet får sina bubblor genom jäsning med socker och odlad jäst i temperaturreglerade ståltankar som inte får hålla mer än 20°. Vinet lagras sedan i ståltank innan det buteljeras.


Ni som följt Sierra Nevada under många år vet hur Hoptimum har sett ut tidigare. Denna ggn har de slagit på stora trumman och verkligen gått "all-in" när det gäller Kejsarens nya kläder, han kan nog inte annat än vara galet nöjd!!

Fancy seeing me here! After all, the place can hardly hold 11% — I’m scraping the rafters. Makes for a good view, and it’s clear when a room needs what I’ve got in spades: fruity, dank, and devilishly hoppy flavor. Your night is looking up. Savor it and don’t blink because I like to vanish in a puff of lupulin dust.

Hoptimum’s 2022 appearance goes to dry-hopping extremes (four doses!) with newer varieties like BRU-1TM for outrageous aromas of pineapple, orange creamsicle, bubble gum, and a cloud of dank. Juicy citrus flavor shines through the lighter malt body of this Triple IPA, and a crisp finish at 11% ABV is basically sorcery — must be Hoptimum’s devilish side.


Ferrer-familjen har producerat viner i mer än 150år med 18 generationer av vinodlingspassion. José María Ferrers farföräldrar var grundarna av Freixenet. Fram till 2018 var Freixenet ett familjeföretag som drevs av familjen. Det var i augusti 2018 med Henkells köp av 50% av företaget som José Maria Ferrer bestämde sig för att dela upp och separera de historiska källarna och Estate som skapar Ferrer Family Wines-konceptet.

Familia Ferrers historia visar att något som överförs med passion lever vidare för alltid. på "La Freixeneda" -landet och det lever fortfarande tack vare den respektfulla respekten och kärleken till det territorium som vi har kunnat överföra från generation till generation. Vi älskar detta land och vi tror därför på respektfull och hållbar vinodling.

Vinyes de Can Sala Brut Nature 2015 - SB.93547 - 399kr

Handskördat i området Mediona på hög höjd i sandig jordmån i små 16 kg boxar. Druvmusten pressas i gamla traditionella träpressar från 1890. Allt arbete i källaren ske manuellt. Lagrat på jästfällningen i 72 månader.

Mycket komplex och utvecklad, mycket frisk smak med inslag av rostat bröd, gula äpplen, mineral, smör, choklad,dill och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Vinet framställs av 30% Viognier, 30% Picpoul och 40% Grenache Blanc. Druvorna kommer från olika vingårdar i Rhône-dalen. Jäsning sker i ståltank vid låg temperatur följt av kort tid på jästfällningen för extra komplexitet.

Friskt och fruktigt med inslag av stenfrukt som carambole, litchie och päron med inslag av citrus och örtkryddor. Mjuk struktur och frisk syra. Passar som sällskapsvin och till sallader, skaldjur och asiatiskt.

Domaine Chante Cigale

Chante Cigale grundades 1874, vineriet har tillhört släkten i generationer och sköts sedan 2002 av Alex Favier som blev vinmakare redan vid 15 års ålder!
50 hektar vingårdar fördelas på utvalda lägen, med bl a lieux-dits nära storheter som Ch Rayas och Pignan. Jordmånen är varierad men domineras av sandsten och kalkrik lerjord (loam). Totalt 45 olika odlingslägen och mycket gamla vinrankor, 25-80 år, ger vinerna djup och komplexitet. 


Veckans G&T tips blir från våra röd-vita grannar i Köpenhamn som tagit fram en gin som gjuten för en klassisk G&T med en citronskiva.

København Klassisk Gin har en av de högsta nivåerna av enbär i världen vilket ger en ursprunglig smak. Denna kreativt utformade smallbatch-gin är en modern variant på ett klassiskt tema. Destillationsprocessen och dess mikroförångning får fram det bästa av de nordiska enbären, gran, citrus och lakritsrot i en unik kombination. Flaskan är inspirerad av traditionella apoteksflaskor, en premium och distinkt look som fångar Danmarks enkelhet och minimalistiska design arv.

Kryddig smak med inslag av enbär, gran, citrus och lakrits i en unik kombination. Denna gin har fått flertalet internationella utmärkelser med bla Guld i World Gin Awards, Guld i World spirit Awards mm.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!