Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 15 2022


Hej på er

Nu är midsommar i antågande och jag hoppas att ni alla får en fin dag med nära och kära.

Dagens Cheerinfo innehåller en påminnelse om LOK stöds ansökan som ska vara inne senast den 25 augusti men sök gärna så snart som möjligt. Tänkt på att rapportera Cheerleading på idrotten Cheerleading om ni är en flersektions förening med många olika sporter. Vill ni ha hjälp hör av er, alternativt vänd der till LOK stöds gruppen som kan hjälpa till.

Tipsar om att det finns projektstöd att söka för 65+. Varför inte starta hösten med ett nytt projekt och en ny grupp cheerleaders?

TK informerar lite i dagens info och där är även medskick om sanktionerade tävlingar ht 22 och vt 23.

En gratis inspelad föreläsning om barns inre motivation får ni också tips om idagens Cheerinfo. Kanske något för en lat dag i solen i en solstol under ledigheten?

Jag önskar er alla en riktigt fin midsommar, ta hand om er och om varandra.

High Five 

Kia
Föreningskonsuelnt


Nu är det dags att söka LOK stöd

Sök LOK-stöd senast 25 augusti - men gärna tidigare

Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd, och är avsett att stödja ungdomsverksamheten inom idrotten. LOK-stöd kan sökas av din förening om ni bedriver idrottsverksamhet för barn och ungdom mellan 7 och 25 år samt personer med funktionsnedsättning (ingen övre åldersgräns).  

Ansökan gör du i IdrottOnline. Om du behöver hjälp så hittar du manualer och supportfunktioner på Riksidrottsförbundets supportsida för IdrottOnline.

Kontakta även din lokala RF-SISU avdelning, de har oftast medlemsträffar och informationsträffar med information kring LOK-stöds ansökningar i anslutning till sista datum för ansökan. 

Ansökan för perioden 1 januari–30 juni (vårens period) ska ha inkommit senast den 25 augusti. Har ni därför inga fler inplanerade aktiviteter denna månad rekommenderar vi er att ni skickar in den så snart som möjligt!


Sök Projektstöd 65 + från RF-SISU

Har ni funderat på att starta upp 65+ verkamhet i er förening? Tänker ni att Cheerleading inte är för äldre människor? Då ska ni tänka om!

Vi ser hur stor framgång de föreningar haft som starta upp denna verksamhet och hur uppskattat det varit. 

Nu finns det projektmedel att söka från de flesta RF-SISU distrikten, för att starta upp eller för att utveckla aktiviterna för seniorer 65+

Ni får inte bara fler medlemmar till er förening, ni kan hjälpa många äldre i ert närområde till bätte livskvalite. Så kolla upp möjligheten hos ert RF-SISU distrikt om ni kan söka om stödet!

Äldre som idrottar i förening upplever livet som roligare och mer rikt på vänner. Gemenskap och tillhörighet är det bästa som föreningsidrotten ger dem. Detta enligt en undersökning från Seniorbarometern. Dagens seniorer är en stor och ofta aktiv grupp, där nära nio av tio seniorer uppger att de tränar i någon utsträckning. Vill din förening utöka medlemsskaran, forma nya aktiviteter och samtidigt vara värdefull för ännu fler individer? Ta chansen att starta upp (eller utveckla) verksamhet för seniorer 65+. 


Uppdatering av bedömningsprotokoll Level 3

I enlighet med tidigare inriktningsbeslut från TK, och i enlighet med vår internationella strategi har SCF beslutat att inför säsongen 2022/2023 uppdatera bedömningsprotokollet för Level 3 till ICU protokoll. Genom att införa ICU protokoll på våra level 3 klasser går vi mer i enlighet med vårt internationella förbund. 

På ICU portal judges modul A finns det mer information och utbildning om hur ICU klasser bedöms, bland annat level 3 (median).

Uppdatering av tävlingsklasser

Till säsongen 2022/2023 införs två nya tävlingsklasser.

  • Performance Cheer Paracheer
  • Performance Cheer Master

Tävlingsregler och protokoll för dessa klasser hittar ni nu på vår hemsida.


Bygg barns inre motivation – så får du fler att fortsätta längre med sin idrott

Många har hört om pucken vid 11 års ålder där många barn av olika anledning slutar träna. Tyvärr är detta något som även drabbar vår sport även om vi har vår puck något senare. 

Hur håller men uppe motivationen och får barn och ungdomar till att fortsätta, hur får man en långsiktig motivation till idrott? Det är inget som kommer av sig själv utan det är något man som ledare och förening aktiv måste arbeta med. 

Dessa frågor diskuterades på Centrum för idrottsforsknings frukostseminarium ”Bygg barns inre motivation” den 8 juni, vilket även filmades och webbsändes. På plats för att svara på frågorna fanns en panel bestående av forskare och idrottsledare med lång erfarenhet av att skapa bra idrottsmiljöer.


Tävlingar kommande säsong

Tävling: Twist Cheer Comp - öppen tävling
Arrangör: Twisters Cheer Elite
Datum: 11-12 februari
Plats: Rosvalla Arena

Typ av tävling: Öppen tävling

Tävling: Twist Cheer Comp - tyckar tävling
Arrangör: Twisters Cheer Elite
Datum: 19 februari
Plats: Nacka sporthall

Typ av tävling: Tyckartävling

Tävling: Nordic Cheer Challenge - öppen tävling
Arrangör: Dynamite Cheerleading
Datum: 1 april, öppen tävling
Plats: Solnahallen, Solna

Typ av tävling: Öppen tävling

Tävling: Nordic Cheer Challenge - tyckartävling
Arrangör: Dynamite Cheerleading
Datum: 2 april, tyckartävling
Plats: Solnahallen, Solna

Typ av tävling: Tyckartävling

Tävling: Nordic All Level Championships
Arrangör: Gothenburg Cheer One
Datum: 3-4 december
Plats: Partille Arena, Göteborg


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!