Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Storsamling i november!

Helgen den 18-20 november planerar vi för en storsamling och galamiddag. Mer information kommer längre fram - men boka in helgen redan nu! Läs mer HÄR.

I det här nyhetsbrevet finns det en hel del matnyttig information och erbjudanden från våra partners. 

Håll utkik på hemsidan om Omstarten- vi kommer med mer information längre fram i sommar om vad ni kan söka projektstöd och återstartsstöd för!

Sprid gärna nyhetsbrevet till era klubbkamrater!

För de som vill prenumerera på detta nyhetsbrevet kan e-postadress registreras HÄR.

Med vänliga hälsningar

Susanne Maarup, förbundschef

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.


Vi ses på O-Ringen!

Kom till SOFT:s mässtält och prata med SOFT!

Vårt program uppdateras löpande, ni hittar det HÄR.

Beställ planscher nu och hämta dem hos oss i SOFT-tältet - vi har tagit fram 11 planscher som åskådliggör utveckling av orienteringsteknik, det som beskrivs i den individuella utvecklingsplanen. De kostar inget, men vi behöver ha er beställning senast den 3 juli. Läs mer HÄR.


Antar ni Stjärnkampen?

Den 1 september startar en ny säsong av Svenska Orienteringsförbundets ungdomssatsning Stjärnkampen.

Stjärnkampen riktar sig till alla ungdomar i åldern 13-16 år som vill anta utmaningen om vilken träningsgrupp som samlar flest stjärnor. Tillsammans i gruppen genomförs olika uppdrag med fokus på glädje, gemenskap och utveckling. Efter avslutad säsong har träningsgruppen chans att vinna fina priser som lottas ut.
Föregående säsong deltog 41 lag utspridda över hela landet. Ett av de mest populära uppdragen blev testa en annan idrott som dels syftar till att ungdomarna ska få en allsidighet i träningen men även att stärka gemenskapen genom att byta träningsmiljö.


Stjärnkampen startar den 1 september 2022 och pågår till den 31 januari 2023. Redan nu kan ungdomsledare anmäla ett lag för sin träningsgrupp på Stjärnkampens hemsida. Ledaren har sedan en viktig roll som lagets administratör under hela Stjärnkampen-säsongen.
Läs mer och anmäl ert lag på stjärnkampen.se.
Instagramkontot @stjarnkampen uppdateras löpande innan, under och efter säsongen.


Vi söker arrangörer till internationella värdetävlingar 2025-2027

Med en fantastisk sprintvärldscup i Borås och skogsvärldscup i Idre Fjäll färskt i bagaget, samt ett stundande VM i MTBO i Falun/Säter, blickar svensk orientering nu framåt mot nya potentiella internationella arrangemang.

Läs mer HÄR.


Sök värdetävlingar för MTBO 2023

MTBO-säsongen 2022 är i full färd med ett snart stundande VM i Dalarna som höjdpunkt! Det är även hög tid att att planera för nästa års tävlingsprogram och söka värdetävlingar för säsongen 2023.

Läs mer HÄR.


Se webbinarier med karttema

Under året anordnades ett antal webbinarier med karttema. Det första handlar om nyheter i kartnormen och det andra om nyheter i sprintnormen. Webbinarierna spelades in så att de kan ses i efterhand.  
Ni hittar länkarna HÄR.


Uppdaterat stöddokument med särskilda sprintregler och karttecken

Stöddokumentet Särskilda sprintregler och karttecken har uppdaterats i en ny version. Dokumentet följer den senaste versionen av sprintnormen och vänder sig främst till de tävlande. Läs mer HÄR.


Mette Brolinson ny idrottschef på förbundet

Mette Brolinson kommer att ansvara för Idrottsenheten, inklusive personal, samt driva utvecklingsfrågor för svensk orientering.

I samband med att Mette tillträdde blev landslagsorganisationen en egen enhet. Både Mette och Håkan Carlsson kommer att ingå i förbundets ledningsgrupp, som i övrigt består av Marita Axelsson (ekonomichef), Fredrik Tanfara (marknad- och försäljningschef), Caroline Karlsson (kommunikationschef och pressansvarig) och Susanne Maarup.

Tomas Stenström avslutar sin anställning nu i sommar och kommer under hösten att stötta O-Ringen i uppstarten av förbundets evenemangsbolag.

Läs mer HÄR.


Arbetet förstärks för att hitta framtida partnerskap

Intresset för orientering fortsätter att öka, både sportsligt och rättighetsmässigt. Nu sluter förbundet ett avtal med företaget More Space för att få dragkraft i arbetet med nya partnerskap. Läs mer HÄR.


Råd och Vård

Era medlemmar omfattas av en idrottsförsäkring; Folksams Råd och Vård. 

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.

Svenska Orienteringsförbundets partner Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Läs mer HÄR!


Dags att fylla på TBE-vaccin?

Vår och varmare väder betyder att fästingarna vaknar till liv och då är det dags att se över sitt skydd mot TBE. För att kroppen ska kunna bygga upp ett skydd mot TBE ges vaccinet i flera doser med ett antal månader mellan varje dos. När du har tagit din grundvaccination på tre doser fyller du på med en vaccination vart femte år.  

Uppge koden “SOFT” vid vaccination hos Min Doktor så erhåller du 10 % rabatt på TBE-vaccin.

Läs mer om TBE-vaccination och hitta din närmaste Min Doktor-mottagning HÄR.


Missa inte våra partnererbjudanden med fina rabatter, uppdateras löpande

HÄR samlar vi aktuella erbjudanden från Svenska Orienteringsförbundets partners. Sidan fylls på fortlöpande med nya erbjudanden.


Beställ utvecklingsmärken och arrangemangsmaterial!

Var ute i god tid och beställ utvecklingsmärken och material inför höstens tävlingar!

Utvecklingsmärken och arrangemangsmaterial till både tävling och Naturpasset finns att beställa i vår egen butik HÄR.

Hos SISU Förlag (tidigare SISU Idrottsböcker) finns våra böcker att beställa


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!