Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Trevlig orienteringssommar!

Sommarlovet har börjat för de studerande och semestern stundar för oss som jobbar. För oss alla väntar en orienteringssommar där vi kan tävla, åka på läger och träna som vanligt igen. 

Först ut är VM i sprintorientering samtidigt som ungdomarna är på Riksläger och U25Camp på Idre Fjäll. 

Det finns verkligen något för alla, för er som vill följa det svenska landslaget sänder SVT från samtliga tävlingar, se tv-tiderna HÄR.

Mästerskapssommaren fortsätter sedan med SM-veckan i Linköping där SM sprintstafett avgörs den 2 juli och sänds på SVT kl.13.00-14.30, mer om SM-veckan finns att läsa HÄR.

Därefter har vi att se fram emot: ungdoms-EM (EYOC) i Ungern, junior-VM (JWOC) i Portugal, World Games i USA, VM (WMTBOC) i Säter och Falun , VM i Precisionsorientering (WTOC) i Polen och EM (EOC) i Estland.

Själv ser jag fram emot veteran-VM i Italien och att äntligen - efter två års uppehåll - få springa ett O-Ringen igen! Planeringsarbetet går in i en annan fas för funktionärerna i Uppsala nu och nu är det bara en månad kvar till invigningen på studenternas.

I det här nyhetsbrevet finns det också aktuell information och erbjudanden från våra samarbetspartners - sprid det gärna till era klubbkamrater!

För de som vill prenumerera på nyhetsbrevet till alla medlemmar kan e-postadress registreras HÄR.

Sommarhälsningar från

Susanne Maarup, förbundschef

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets föreningsmedlemmar.


Vi ses på O-Ringen!

Kom till SOFT:s mässtält och prata med SOFT!

Vårt program uppdateras löpande, ni hittar det HÄR.


Mette Brolinson ny idrottschef på förbundet

Mette Brolinson kommer att ansvara för Idrottsenheten, inklusive personal, samt driva utvecklingsfrågor för svensk orientering.

I samband med att Mette tillträdde blev landslagsorganisationen en egen enhet. Både Mette och Håkan Carlsson kommer att ingå i förbundets ledningsgrupp, som i övrigt består av Marita Axelsson (ekonomichef), Fredrik Tanfara (marknad- och försäljningschef), Caroline Karlsson (kommunikationschef och pressansvarig) och Susanne Maarup.

Tomas Stenström avslutar sin anställning nu i sommar och kommer under hösten att stötta O-Ringen i uppstarten av förbundets evenemangsbolag.

Läs mer HÄR.


Så kan du stötta ukrainska orienterare

IOF har efter kontakt med det Ukrainska Orienteringsförbundet, beslutat om olika former av stöd till förmån för landets orienterare. En plattform för alla som vill erbjuda boende har också tagits fram. Läs mer HÄR.


Arbetet förstärks för att hitta framtida partnerskap

Intresset för orientering fortsätter att öka, både sportsligt och rättighetsmässigt. Nu sluter förbundet ett avtal med företaget More Space för att få dragkraft i arbetet med nya partnerskap. Läs mer HÄR.


Missa inte våra partnererbjudanden med fina rabatter, uppdateras löpande

HÄR samlar vi aktuella erbjudanden från Svenska Orienteringsförbundets partners. Sidan fylls på fortlöpande med nya erbjudanden.


Råd och Vård

Era medlemmar omfattas av en idrottsförsäkring; Folksams Råd och Vård. 

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.

Svenska Orienteringsförbundets partner Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Läs mer HÄR!


Dags att fylla på TBE-vaccin?

Vår och varmare väder betyder att fästingarna vaknar till liv och då är det dags att se över sitt skydd mot TBE. För att kroppen ska kunna bygga upp ett skydd mot TBE ges vaccinet i flera doser med ett antal månader mellan varje dos. När du har tagit din grundvaccination på tre doser fyller du på med en vaccination vart femte år.  

Uppge koden “SOFT” vid vaccination hos Min Doktor så erhåller du 10 % rabatt på TBE-vaccin.

Läs mer om TBE-vaccination och hitta din närmaste Min Doktor-mottagning HÄR.


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
E-post: info@orientering.se.

Hemsida: www.svenskorientering.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening och din/er förening är medlem i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.


Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!