Nyhetsbrev om VIOL 3. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 21
17 juni 2022

Ord från programchefen

Hej,

Jag är mycket glad att kunna kommunicera att VIOL 3-programmet har levererat programinkrement 21 och 22, innehållsmässigt enligt plan och med bara två veckors förskjutning.

Vill du ta del av kundmötet i samband med releasen så finns allt material på biometria.se. Här i nyhetsbrevet finns också tillverkningschef Petter Widéns reflektioner om innehållet i PI 23 som levereras den 26 augusti. Under semesterperioden kommer tillgängligheten i våra testmiljöer justeras, det gäller dock inte Kundtestmiljön. Samtliga testmiljöer är öppningsbara när behov finns. De uppskattade VIOL 3-seminarierna fortsätter i höst med ämnen önskade av er deltagare. Forest Storm kör för fullt och är i takt med sin Go Live-plan.

Jag vill önska en skön kommande semester och njut av sommaren!

Med vänlig hälsning,

Per Johansson

Programchef VIOL 3


Tillverkningsplanen PI 23

Tillverkningen i VIOL 3-programmet fortgår enligt plan och i PI 23 skapas till stora delar förutsättningar för att kunna leverera testbar funktionalitet i PI 24. Teknisk grund som krävs för fortsatta leveranser tas också fram i PI 23. Du kan följa tillverkningen via Power-BI rapporten "Programuppföljning Extern vy". Har du frågor kring tillverkningen så kontakta tillverkningschef Petter Widén.


Forest Storm

Milstolpe tre (utbildning från Biometria genomförd) närmar sig för kundgrupp grön. Deadline för den milstolpen är juni 2022. Efter att denna milstolpe är uppnådd kommer kundgrupp grön att övergå i en mer självständig fas som fokuserar på hur kunderna ska tillämpa VIOL 3 i sin verksamhet och även fortsättningsvis takta mot Forest Storms milstolpeplan.

Kundgrupp svart (pilotföretag) och kundgrupp grön arbetar intensivt med milstolpe fem (Beslut om strukturer för masterdata). Många kunder för här dialog med varandra om hur man ska nyttja VIOL 3:s sortimentstruktur. Deadline för denna milstolpe är september 2022 för pilotföretagen och november 2022 för kundgrupp grön.

Två kundträffar har genomförts inom Forest Storm för kundgrupp grön:

  • En träff för råvarukunder där fokus till stor del var på just milstolpe fem och specifikt sortiment.
  • En träff för transportkunder där fokus var att dela projekterfarenheter och föra resonemang om framtiden som mer självständiga projekt (tiden efter milstolpe tre, se ovan)

En prioriteringsövning har genomförts med ett antal kunder och syftet var att gemensamt ta fram vad som ska tillverkas och levereras efter VIOL 3 1.0. Information kring detta kommer publiceras på biometria.se.


Tillgänglighet testmiljöer sommar 2022

Under semesterperioden för VIOL 3-programmet (v. 28 till v. 32) kommer öppettiderna för Biometrias testmiljöer att justeras. Kundtestmiljön är undantagen så samtliga kunder kan fortsätta sitt testande under hela sommaren. Alla övriga miljöer kommer kunna startas upp vid behov och instruktioner kommer tillhandahållas för detta via biometria.se, affärskonsulter och testledare.


Seminarieserie VIOL 3

Under sommaren kommer planen för hösten 2022 att sättas för VIOL 3-seminarierna. Håll utkik på biometria.se – där presenteras vilka ämnen det blir dialog kring på kommande seminarier.

Möteslänkar läggs ut i god tid på VIOL 3-sidorna på www.biometria.se innan respektive seminarium. Har du frågor, kontakta gärna Beatrice Yxhammar eller din affärskonsult.


Verifiering mätningsflöden

Arbetet med att verifiera mätningsflöden pågår för att säkerställa att övergången från nuvarande VIOL till VIOL 3 blir så smidig som möjligt. Det har skapats en Processgrupp Mätning som består av ett antal distriktschefer, ledd av områdeschef Leif Haglund, som deltar i detta arbete. Över lag har Mätplatsstödet mottagits väl men några konkreta förbättringsförslag har inkommit varav ett exempel visas nedan. Det har även utsetts superusers som under kommande vinter får börja provköra flöden i VIOL 3. Har du frågor, kontakta projektledare Jan Selander.


Inspelade kundmöten VIOL 3

Samtliga kundmöten finns inspelade och publicerade på biometria.se. Där finns även allt presentationsmaterial samlat. Du hittar allt här.

Här finns direktlänk till senaste kundmötesfilmen (för PI 21 + PI 22).


Nästa nyhetsbrev VIOL 3

Kommer till din inkorg i slutet av augusti om du är prenumerant. Det går även att läsa på Biometrias webb.

Nästa kundmöte VIOL 3

Torsdag den 1 september
kl. 14:00 – 15:30

Preliminär agenda:

- Inledning
- Release PI 23
- Övrigt
- Frågor
- Avslutning

Här finns länken för att ansluta till kundmötet.

Varmt välkomna!

Nästa release VIOL 3

Kommer fredag den 23/8 till kundtestmiljön och är release från PI 23. Innehållet kan du se i powerBI rapporten Programuppföljning Extern vy.


Besök oss på biometria.se

Följ Biometria i våra sociala kanaler

facebooklinkedinyoutube

Redaktör: Pia Sundkvist de Beau, pia.debeau@biometria.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du sedan tidigare, har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!