Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 24, 2022

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Sommaröppet i föreningslokalen

Under veckorna 26–29 har vår kanslist Gun semester. Nästan får man kanske tillägga, för hon tittar till e-posten någon gång då och då. Föreningslokalen i Halmstad är ändå öppen för att "forska och fika" som vanligt, måndagar kl 14-18, med måndagsvärdar på plats. Däremot är det stängt för självstudier under förmiddagarna de veckorna.

Vi önskar er alla en Glad Midsommar! Nu tar nyhetsbrevsredaktörerna sommarledigt och återkommer i augusti.


SOMMARTIPS! Vad gör du i sommar?

Sommar, sol och lata dagar ligger framför oss – eller? Kanske tänker du istället besöka olika arkiv eller sitta klistrad framför datorskärmen i febrilt letande efter försvunna anor?
Ett sommartips är att besöka vår föreningslokal på Ryttarevägen 4 i Halmstad. Kanske bara för att komma på besök för att se hur vi har det och sitta ner för att ta en fika (stans kanske billigaste fika!). Passa på under semestern. Vi har öppet hus varje måndag kl 14-18.


Jubileumsfirande

Redan i augusti fortsätter Hallands Släktforskarförenings jubileumsfirande med nya föreläsningar och aktiviteter. Vi avslutar firandet 1–2 oktober med en mässa i Halmstad Arena. Hela programmet hittar du på vår hemsida. 


Länktips

Ta för vana att då och då titta in på vår hemsida för att ta del av nyheter och tips. Under rubriken Släktforskningshjälp / Länktips för släktforskare finns många användbara länkar. Det senaste tillskottet är en länk till Allan Kvalevaags sida om DNA. Där finns också en länk till Porträttskola av samma författare. 


Släktforskarhjälp på biblioteken

Efter sommaruppehållet startar släktforskarhjälpen på biblioteken upp igen. Se vilka datum som gäller i höst.Släktforskarhjälp från Varberg

Från Varberg fortsätter vi att erbjuda släktforskarhjälp på distans under juni och augusti.

Vi erbjuder även hjälp med dataprogrammet Disgen. 


Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.com
SOMMARTIPS! Skånes släktforskarvecka

Har du släktforskarintressen i Skåne – missa då inte Skånes släktforskarvecka! Veckan 4–9 juli är fylld av olika släktforskaraktiviteter. Veckan har både schemalagda och fria aktiviteter samt tips och guidning på olika besöksmål. Ett perfekt utflyktsmål!


SOMMARTIPS: Släktforskardagarna i Skövde

Helgen 20–21 augusti är vikt för Släktforskardagarna i Skövde. Hallands Släktforskarförening deltar som vanligt. Du hittar oss i monter 106, direkt till höger om entrén. Välkommen att besöka oss!


Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!