Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 14 2022


Hej på er

Nu har många kommit igång med lagsammansättningar och blickar fram emot en ny säsong. Vi vill påminna om rutinen för licensövergångar då vi märker att vi får många frågor kring detta nu. Jag har lagt med information i dagens Cheerinfo igen om hur rutinen vid övergång mellan förening för aktiv med licens för innevarande säsong ska gå till. Se till att informera alla i er organisation, tränare som föreningsansvariga så ni slipper lägga tid på avtal mm som kanske är helt onödigt.

Ordförande träffen som var planerad till den 9 juni är nu flyttad och vi hoppas att så många som möjligt kan närvara den 10 augusti. Glöm bara inte och anmäl er, länk till anmälan med mer info finns längre ner!

Även om många har avslutat säsongen så har vi ett lag som fortsatt kommer träna och ladda tillsammans i några veckor till. Twisters Cheer Elite lag, Steel som kommer tävla EM! Vi skickar stora lyckönskningar till laget, tränarna och föreningen.

Har du inget och göra i sommar, eller vill du kanske passa på och lyssna på en podd när du ligger i solstolen i sommar? Då tipsar vi om två olika poddar idag. Här pågår föreningsidrott från RF-SISU Örebro samt Snacka om diskriminering från Rättighetscentrum Halland.

Påminner om att kansliet håller stängt under sommaren veckor 28-30.

Nästa vecka har vi kanslidagar i Göteborg så då utkommer inget Cheerinfo. 

Önskar er alla en fantastisk fin student och avslutningsvecka, var rädda om er själva och varandra. 

High Five 

Kia
Föreningskonsuelnt


Licensövergångar ny rutin

Inför 2022 gjorde vi förändringar kring administrationen av övergångar och hantering av dessa. 

Syftet var att minska administrationen för er föreningarna då vi upplevde att många lade tid på övergångsavtal som i flera fall inte var nödvändiga. 

Ny rutin för övergångar är följande: 

  • Vid önskan om licensövergång av aktiv från annan förening begärs övergången först i Pensum.
  • När övergången registrerats återkommer ansvarig från förbundet med återkoppla kring fortsatt hantering kring övergången.
  • Behövs övergångsavtal skrivas och skickas in på den aktive kommer detta meddelas mottagande förening.
  • Behövs inget avtal skrivas kommer övergången godkännas och mottagande förening meddelas när via mejl att övergången är klar.

Om ni som mottagande förening är säker på att övergångsavtal kommer behöva skickas in kan detta självklart förberedas innan kontakt från förbundet.

Rutinen gäller från och med 1 januari 2022 


Ordförande träff flyttad - Nytt datum 10 augusti

Nätverksträffen för alla ordföranden som planerat till torsdagen har flyttats och kommer nu hållas den 10 augusti kl 18.30

Vi hoppas att så många som möjligt får tillfälle och möjlighet att närvara på denna nätverksträff.


EM i Grekland 1-3 juli

Steel är supertaggade inför EM och tränar för fullt under Juni. -Vi ser fram emot att hänga med laget i Grekland och det ska bli spännande att äntligen få mäta sig med andra Coed Premier-lag! Vi satsar på vårt bästa, mest energirika performance någonsin och hoppas att det leder till att vi kan slå några lag säger Emilia Landö.

Vi önskar laget stort lycka till!


Podcast "Här pågår föreningsidrott"

Det här är en podcast med fokus på föreningsidrott. Vi träffar experter, förebilder, ledare och barn för att ge kunskap och inspiration till idrottsföreningar som vill utveckla sin förening så att fler barn, ungdomar och äldre vill idrotta så länge som möjligt i så bra verksamhet som möjligt!

Podcast - Snacka om diskriminering

Det är antidiskrimineringsbyrån Rättighetscentrum Halland som håller i podden, Snacka om diskriminering.

Kärnan och utgångspunkten i allt de pratar om är deras strävan i att alla människor ska ha lika rättigheter och möjligheter.

De arbetar mot diskriminering och för mänskliga rättigheter.

De tar upp vad diskrimineringslagen säger och intressanta rättsfall och kopplingar till olika rapporter på området.

Deras förhoppning är att detta ska ge dig nya perspektiv och nyfikenhet för de här frågorna.


Semesterstängt på kansliet

Sommaren är på antågande och vi kommer hålla kansliet stängt under vecka 28-30 i år. 

Det innebär att vi ej är tillgängliga för att asvara i telefon eller mejl och svar på mejl kommer ges när vi är tillbaka på kansliet. Vid akuta ärenden maila scf@cheerleading.se

Vi vill även presentera vår sommarvikarie.

Ida Holmström, som arbetade med RM/SM förra sommaren kommer även denna sommar att arbeta som vikarie hos oss. Ida kommer främst att jobba med cheerforum och digital bedömning.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!