Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

GIB Materialcentrum = Lager & Logistiklösningar

Sedan en tid tillbaka har vi gått mot mer skräddarsydda och innovativa logistiklösningar. Vi är en engagerad grossist som tar fullt ansvar för att hantera och utveckla våra kunders behov och krav på logistik. Till vår hjälp har vi smarta hissautomater och flexibla förvaringsmöjligheter som vi kontinuerligt ser över. Vi har idag över 10 000 artiklar på lager till ett värde av cirka 50 miljoner kronor.

Vi är stolta över vårt MA logistikcenter och alla resurser som vi kan erbjuda. Minst lika viktigt är våra medarbetares kompetens och att vi har ett kundnära och flexibelt arbetssätt. Det ger oss konkurrensfördelar som ger våra kunder ett unikt värde.

Logistik och MA är ett föränderligt segment med svårbedömd efterfråga och försäljning. Samtidigt är leveransförmåga, hög leveransservice och returhantering baskrav. Det kräver flexibilitet i arbetssätt och avtalsformer samt skalbara lösningar med värdeskapande tilläggstjänster. Det kan till exempel handla om smart returhantering och integrerade IT-lösningar som bidrar till god transparens inom logistikflödet. Faktorer som driver oss framåt med tonvikt på innovation och kontinuerlig utveckling av tjänster och processer.

Tack för att du läser Up to date med önskan om en trevlig midsommar!

Med vänliga hälsningar

Patrik Östlund

Lås & Beslag är en temabilaga som görs i samarbete mellan Byggarens Förlag AB och Göthes Industribeslag AB.

Lås & Beslag når dels tidningen Byggarens 11.000 läsare som tidningen når på nätet, dels företaget Göthes 25.000 läsare på nätet. Lås & Beslag skickas ut samtidigt med Byggarens nyhetsbrev och Göthes nyhetsbrev.

Eftersom tidningen är en kommersiell produkt och en annonsbilaga i samarbete med Göthes Industribeslag handlar artiklarna om produkter med anknytning
till Göthes.

Spanjoletter - nu lättare att hitta

En spanjolett är ett infällt flerpunktslås för fönster och fönsterdörrar (balkongdörrar, altandörrar). Det finns en uppsjö av modeller och funktioner, och att hitta rätt är inte alla gånger så lätt. Lägg där till att de har bytts produktnamn i flera omgångar för att försvåra det ytterligare.
Exempel på frågor som behöver besvaras av dig som kund är t. ex låsbar och icke-låsbar, med ändkolvar eller utan, sidkolvar av typ kil- eller hakkolv, dorndjup, längd och handtagshöjd. Ja, listan av frågor kan göras lång innan ett val kan göras.

Vi på Göthes Industribeslag har nu försökt göra det enklare att hitta rätt modell tack vare vårt nya filter i vår e-handel där just dessa frågor går att filtrera sig fram med. Vi har även gjort två olika produktgrupper, en för spanjoletter med fasta mått (standard) samt en för måttbeställda spanjoletter. Vi hoppas att det ska kunna vara ett bra verktyg för dig.


POWERMATIC AXIS

POWERMATIC AXIS är en dold dörrstängare som infälld i dörrbladet blir helt osynlig då dörren är stängd. AXIS är anpassad att användas tillsammans SIMONSWERK dolda gångjärn TECTUS, TE 540 3D. AXIS kan användas till inner-eller ytterdörrar med krav på design. Den dolda dörrstängaren, POWERMATIC AXIS ger en perfekt funktion och syns minimalt. POWERMATIC AXIS kan fås med täckplattor I samma nyanser som TECTUS gångjärn. För enkel montering och installation ger denna stängare möjlighet till justering i höjdled för att matcha TECTUS gångjärn och ge en perfekt funktion. Med POWERMATIC AXIS fås den ultimata dörrstyrningen utan att inkräkta på dörrens design.

För mer information kontakta kundservice på 010-4834025 alternativt order@gothes.se


ED 100/250 Slagdörrsautomatik

dormakaba ED 100/ ED 250 är en tillförlitligslagdörrsautomatik utvecklad för bekväm och
användarvänligt tillträde och assistans vid behov för olika användningsområden, exempelvis lämplig för nödutrymningsvägar samt användning på brand- och rökdörrar. Testad till 1 000 000 cykler.

▪ ED 100 - Dörrvikter upp till 100 kg, dörrbredder
upp till 1100 mm.

▪ ED 250 - Dörrvikter upp till 400 kg, dörrbredder
upp till 1600 mm.


Den kraftfulla konstruktionen gör att de även fungerar på dubbeldörrar. Genom att använda dormakaba uppgraderingskort kan funktionerna anpassas efter många dörrsituationer och integrerade funktioner ser till att en stor del av de möjliga tillämpningarna enkelt kan realiseras.
Produkten uppfyller självklart EN 16005 så den kan byggas in och godkännas i en automatiserad dörrmiljö.

För mer information kontakta kundservice på 010-483 40 25 alternativt order@gothes.se

Källhänvisning: Bild och text dormakaba


Prestandaförbättringar i SL630

SL630 får en rad prestandaförbättringar när vi nu tar hem produktionen av mekaniska komponenter till Sverige. Förutom högre prestanda får vi en helt annan leveranssäkerhet i en värld som lider av brutna logistikkedjor och komponentbrist.

En följdeffekt av att vi nu flyttar hem produktionen av mekaniska komponenter till SL630 är att införandet av det vi internt kallar 'Generation 2' kunnat accelereras. 'Generation 2' innebär följande prestandaförbättringar:

 • Patentsökt knackskydd. Denna mekanism ger ett hundraprocentigt skydd mot yttre manipulation i form av slag, knackningar och annan typ av yttre våld på såväl låsets komponenter som dörrbladet. SL630 erbjuder därmed ett av marknadens mest sofistikerat skydd mot manipulation. 
 • Dubbelt så kraftfull listtrycksteknik mot innan. SL630 klarar nu höga nivåer av listtryck för att garantera funktion trots missunnsamma förutsättningar såsom tjocka tätningslister, tryckskillnader, skeva dörrar etc. Listtrycksmängden är i paritet med elslutbleck. 
 • Optimerad strömförbrukning, nu endast 50mA vid daguppställt lås.

För mer information kontakta kundservice på 010-4834025 alternativt order@gothes.se

Källhänvisning: Bild och text SAFETRON


STEP Exits splitfunktion SplitGo™ i kombination med motorlåsets FreeDrive®- teknik ger dörren en fantastisk användarvänlighet, utan att kompromissa med inbrottsskyddet.

Nödutrymningsbehörets insida är försedd med endast ett tryckeshandtag.

SplitGo™ får insidans tryckeshandtag att dra in både hakregel och fallkolv så

att dörren kan öppnas. Det innebär att samma tryckeshandtag kan användas både vid normal passage och vid utrymning, vilket leder till en mer bekväm och praktisk användning av dörren. Denna kombination öppnar upp för helt nya möjligheter att använda motorlås.

Tekniken säkerställer samtidigt att utrymningen inte kan blockas med utsidans trycke.

Källhänvisning: Text och bild från StepLock


Serie Hamburg

Serien Hamburg i aluminium är en av de senaste designerna i HOPPE-sortimentet. Det finns som fönsterhandtag, som beslag för lyftskjutdörrar, för innerdörrar samt för ytterdörrar.

Finns i de traditionella kulörerna som Natur silver F1 & Rostfri kulör F9 samt den trendiga Brons kulören F4 och Svart matt F9714M.

HOPPE aluminium miljögodkända produkter enligt ledande Svenska bedömningsorgan

 • Byggvarubedömningen har gjort bedömningen REKOMMENDERAS d.v.s. grönmarkerat samtliga HOPPE aluminiumhandtag inkl. aluminium behör för fönster och dörrar.
 • Produkten är bedömd i SundaHus Miljödata.
 • HOPPE Produkter innehåller inte Hälsovådliga kemikalier enligt BASTA kriterier.
 • Miljögodkända produkter enligt ledande Svenska certifieringsorgan RISE och SBSC.
 • Produkterna ar godkända enligt EN 12472:1998 och EN 1811:1998 gällande nickelfrisättning, båda hänvisar till EU-direktiv för nickel, 94/27/EG.

Ytterligare fördelar:

 • Tillverkad i Europa.
 • 10 års garanti på mekanisk funktion.
 • Skyddande ytskikt (oxidskikt) genom anodisering: skyddar beslag mot yttre påverkan som handsvett, luftfuktighet och lättare mekanisk påverkan.
 • HOPPE-gruppens alla produktionsanläggningar i Tyskland, Italien och Tjeckien är certifierade enligt DIN EN ISO 9001:2008 (Kvalitet) och DIN EN ISO14001:2000 (Miljöskydd).

Källhänvisning: Text och bild HOPPE


Hinderfri passage

Athmer´s tätningströsklar säkrar din dörr mot brand och buller i stängt läge och ger en hinderfri passage vid öppen dörr.

Med en unik och patenterad mekanism uppnås maximal täthet av dörren och ställda krav på en hinderfri passage.

Vi på Athmer utvecklar tillsammans med våra kunder användarvänliga dörrar, anpassade till de lokala förutsättningarna utan avkall på kvalité, personsäkerhet och myndighetskrav.

Läs mer >

Källhänvisning: Text och bild Athmer


Skapa flexibla och tysta rum: Hawa Junior Akustik och Hawa Porta Akustik

Hawa har nu introducerat skjutdörrslöningar med fokus på akustik. Globalt erkända skjutdörrsystem som Hawa Junior och Hawa Porta har uppdaterats med nya funktioner inom ljuddämpning.

Det handlar om en ljudreducering på 41 dB. Vidare bidrar tätningsegenskaperna att lukter från kök samt ånga från badrum inte sprids mellan rum. Egenskaper som tillsammans skapar värde i dagens moderna kontorslandskap eller varför inte på ett hemmakontor.

Båda Hawa systemen går bra att använda som väggmonterade alternativt pocketlösningar med golv- till taklösningar. Skjutdörrslösningen är osynlig.

Tystare, fast med stil

Ibland vill man stänga ute om sig. Nya Hawa Junior och Porta Akustik kombinerar elegant design med effektiv ljuddämpning. Läs mer här >

Hawa Junior Akustik - för tysta rum

Skapa tysta zoner - reducerar ljud upp till 41 dB och stänger ute ljus, drag, lukter och fuktighet. 

Integrerad design, osynlig för ögat. 

Tyst stängning och öppning

Optimal för väggmontering alternativt pocketinstallation. 

Läs mer >

Hawa Porta Akustik - för ökad bekvämlighet

Ljudreducering runt hela dörren upp till 41 dB samt möjlighet att stänga ute dofter, fukt, ljus och drag. 

Push-to-open för pocketlösning samt mjukstängande. 

Ergonomisk öppning och stängning - Optimerad tätning och intelligent styrka

Läs mer >

Nu släcks kopparnäten, 2G och 3G ned. Vad behöver du göra?

Utfasningen av koppar-, 2G- och 3G-näten är i full gång. De uppkopplade enheter som är beroende av dessa nät behöver därför anpassas till den nya teknologin – och det finns ingen tid att förlora. Det gäller att börja redan i dag, annars finns det en uppenbar risk att anpassningen blir försenad och att det får allvarliga konsekvenser för din verksamhet.

Det betyder att det är hög tid att ersätta föråldrade enheter med ny teknik. Att vänta kan få ödesdigra konsekvenser.

Kontakta oss redan idag så hjälper vi till att se över om din verksamhet påverkas och vad som behöver åstadkommas samt hur vi kan hjälpa till med smidig övergång till nya tekniken med minimal driftstörning.

Läs mer om utfasningen av koppar-, 2G- och 3G-näten och kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er.

CoroCut Q-serien tar plats på scenen!

I många år har T-Max Q-Cut-produktfamiljen varit affischnamnet för Sandvik Coromants utbud för avstickning och spårsvarvning.

Teknik, material och kunnande står aldrig stilla och det finns nu ännu bättre alternativ från Sandvik Coromant: produktfamiljerna CoroCut QD, QF och QI.

Källhänvisning: Text och bild Sandvik Coromant

SSF – smarta normer!

Det skrivs alltmer om smarta säkerhetslösningar mm i pressen och senast var det Säkerhetsinstallatören som hade ett tema om ”smarta lås”. Det råder en del frågor och osäkerheter runt ämnet men SSF arbetar vidare för att försöka guida brukare, tillverkare, installatörer m-fl. i att ”göra rätt”.

Vi har nu SSF normer för digitala lås, digitala nycklar, IoT produkter, cybersäkerhet mm och arbetet fortgår med att utveckla fler normer och Guide Lines inom området.

Men vi får inte glömma den traditionella tekniken. Fortfarande är det mekaniska- och elektromekaniska inbrottsskyddet nog så viktigt och arbetet med dessa normer fortgår parallellt med normer för ny teknik.

Utmaningen vi arbetar med nu är att göra det enkelt för läsaren att få ”rätt” information, information med utgångspunkt från vilket position man har. Kravställare, installatör, projektör och slutkund har alla olika behov av vilken information som är väsentlig för just dem. En lösning kan vara en mix av SSF normer och Guide Lines!

Var uppdaterad på vad som händer!

SSFs arbete med att ta fram hjälpmedel, normer mm för att underlätta för kravställare, tillverkare, brukare, installatörer m.fl. fortlöper. För att du enklare ska ha koll på vad som är på gång och vad som sker inom normområdet finns en webbsida https://www.stoldskyddsforeningen.se/foretag/normer-regler/normnyheter/ där du ser vilka nya normer som publicerats, vilka normer som är under revidering och vilka remisser som är aktuella.

Källhänvisning: Stöldskyddsföreningen

Stort Grattis!

Vi på Göthes Industribeslag vill tacka för ditt besök i vår monter och deltagande i tävlingen under Nordbygg. Vi hoppas även få chansen att träffas snart igen. Tack också till våra utställande partners Hawa Sliding Solution, Securistyle, FORMANI, Athmer och Faccchinetti.  

Antalet peanut kopplingsbeslag var 777 st och den som kom närmast var Jan Regnell, DAN-dorors som gissade på 786 st. Ett stort grattis till Jan och hans fantastiska ögonmått. Grattis också till Johan Norin, KPAB tvåa och Viktor Skanebo, Gustavsvik trea

Vi ses väl på Trä & Teknik?

Kom och se våra spännande nyheter!

Göthes Industribeslag AB hittar ni på Trä & Teknik mässan i Göteborg (Svenska Mässan vid Gothia Tower) i Monter C01:41 den 30 augusti till 2 september 2022.

Ps. Torsdagen den 1 september har vi ett event som vi kallar GIB GO WEST i Göteborg om du vill ha mer information om denna kväll skriv gärna till patrik.ostlund@gothes.se

After Mässan med Assa Abloy

I och med Trä och Teknik anordnar även Assa Abloy ett event de valt att kalla för After Mässan. Vi från Göthes kommer att vara där, hoppas även ni kommer.

After Mässan är onsdagen den 31 augusti. Anmälan till detta görs via event.assainside.se >


Gustaf Wesslén - Teknisk support & Order

 • Ålder: 29 år
 • Familj: Sambo Erica och en son på snart 1 år
 • Bor: Hus i Bengtsheden
 • Bakgrund: Jobbat inom tältbranschen sedan gymnasiet. Allt ifrån montör, lager & projektering. 

Fritidsintressen: Träning, åka hjuling & hänga med vänner och familj.   Favoritsport & lag: Vintersport/motorsport. Lag= Leksands IF.   Oanad talang: Tålamod   Äter & dricker helst: En saftig oxfilé & ett/några glas rött   Favoritprylen: Drönaren   Tre goda egenskaper: Noggrann, motiverad, positiv   Drömresa: Roadtrip i USA   Livsmotto: Blicken framåt, allt löser sig!

Anders Björklund - Teknisk support & Order

 • Ålder: 52 år
 • Familj: Gift med Catrin och två vuxna barn, Mattias & Max
 • Bor: Hus i Danholm
 • Bakgrund: Sporthandlare

Fritidsintressen: Tycker om att skruva med gamla motorer och åkdon.   Favoritsport & lag: Karlsbyn Bandy & LIF   Oanad talang: Är en hejjare på enhjuling   Äter & dricker helst: Grillat & Pilsner.   Favoritprylen: Marieholm Sweet Sixteen.   Tre goda egenskaper: Glad, lugn & snäll   Drömresa: Motorcykelsemester till Isle of Man   Livsmotto: "Det löser sig alltid..."


Varför firar vi midsommar?

Midsommar är en av Sveriges största och viktigaste högtider och firas alltid i närheten av sommarsolståndet, alltså årets ljusaste dag för oss som bor på det norra jordklotet. Det sägs att det är av anledning av ljuset som vi firar midsommar och firandet består idag ofta av att traditionell svensk mat som t ex sill, färskpotatis och liknande äts tillsammans med dans runt midsommarstången.

Midsommar är väldigt stort i Sverige men inte lika stort i andra länder så finns det någon annan anledning till att vi firar midsommar än att det är årets ljusaste dag? Svaret på den frågan är i de allra flesta fall Johannes Döparen som var en judisk asketisk domsprofet, han firas den 24 juni och ursprungligen var det datumet för midsommardagen. Fram till 1952 firade vi alltid midsommarafton den 24 juni men sedan 1953 infaller aftonen alltid fredagen mellan 19 och 25 juni. I Sverige firas nuförtiden Johannes Döparens dag i söndagen efter midsommar.

Enligt folktron så ska man hålla sig från att bada på midsommar då Näcken håller till i vattnet och skrämmer de badande. Tjejer ska enligt traditionen även plocka sju olika sorters blommor, dessa skall sedan stoppas under kudden för att i drömmarna få se sin framtida man.


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


Följ oss på Social Media

facebooklinkedininstagramyoutubepinterest

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!