Informationsbrev till dig som journalist.
Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

31 maj 2022

Vi är glada att få hälsa dig välkommen till årets Almedalsvecka!

Nu är det bara en dryg månad kvar kvar innan Visby och Almedalen får stå värd för Sveriges största demokratiska mötesplats. Och du är en viktig del i detta!

Varmt välkommen till årets Almedalsvecka!

Några av nyheterna inför årets Almedalsvecka

5 dagar och delade dagar
För första gången är Almedalsveckan 5 dagar och även delade dagar för partierna. 

Partitorget
Mitt i Almedalen kan du träffa partierna varje dag måndag till torsdag.

Ungdomspartierna
Nu tar ungdomspartierna plats i Almedalen. På söndagen den 3 juli hittar du ungdomspartierna i partitorget. Missa inte heller när Ungdomspartierna tar plats på Almedalsens scen klockan 12:00 söndagen den 3 juli. 

Alla röster ska höras
För att lyfta röster som normalt inte hörs i Almedalen finns några av dem i mötestältet i Almedalen under söndagen och torsdagen, samt i S:t Hansskolans aula. Sök på "alla röster ska höras" i Almedalsveckans program. 

Tillgänglighetståg 
Almedalsveckan ska vara så tillgänglig som möjligt för alla. För att fler ska kunna ta sig ner och upp genom Visby kommer vi i år att erbjuda gratis transport för de som behöver från Österport, via Kajserparkeringen och ner till Almedalen samt tillbaka.  

Vill du veta mer? 
Följ våra nyhetsbrev som skickas ut med jämna mellanrum. Du kan också höra av dig till oss via e-post eller telefon om du vill ställa frågor om Almedalsveckan generellt och årets vecka specifikt. 

Dags att föranmäla sig för ackreditering

Det är många som redan har föranmält sig för ackreditering och tillgång till presscentret under Almedalsveckan. Vår rekommendation är att du skickar in dina uppgifter redan idag för snabbare hantering på plats under Almedalsveckan. 

Föranmälan för dig som journalist finns på vår hemsida. Läs mer >>>

Presscentret hittar du på S:t Hansskolan

Öppettider

Söndag 3 juli till onsdag den 6 juli
Klockan: 08:00 - 21:00

Torsdagen den 7 juli
Klockan 08:00 - 15:00

Läs mer >>>

Almedalsveckans presscenter är i år beläget mitt i Visby innerstad i anrika Sankt Hansskolan från 1859. Adressen är Sankt Hansgatan 32 med ingång på baksidan via Schweitzergränd. Härifrån har du nära till Almedalsveckans alla evenemang. 

Syftet med presscentret är att du som journalist ska ha en plats att komma undan och arbeta ostört på. För att få tillgång till Almedalsveckans presscenter måste du ackreditera dig. 

Service i presscentret

Presscentret erbjuder dig arbetsplats, wifi, toaletter och enklare förtäring. Här finns också ett antal dagstidningar och vissa specialutgåvor för just Almedalsveckan. Vi skickar också ut nyhetsbrev direkt efter varje tal till de journalister som har ackrediterat sig. 

Söker du boende?

På Almedalsveckans hemsida har vi skapat en anslagstavla för privatpersoner som upplåter sitt boende till Almedalsbesökare. Behöver du boende, kolla gärna vad som erbjuds.

Länk till anslagstavlan för boende >>

Alla partiledarna talar

Inledningsdagen är det invigning och ungdomsförbunden som står på scenen. Från klockan 15 den 3 juli är det dags för partierna att ta över Almedalen.

Höjdpunkten under partiernas halvdagar är när deras partiledare håller sitt Almedalstal. Vi är stolta över att ha samtliga partiledare på plats under årets Almedalsvecka. 

Partierna genomför även andra evenemang, dessa hittar du i det officiella programmet. 

Programmet hittar du här

Almedalsveckans officiella program uppdateras kontinuerligt och du hittar det på vår hemsida och i appen Almedalen Just Nu. 

Blir du kvar hemma?

Om du mot förmodan blir kvar hemma, finns Almedalsveckan Play för dig. 

Arrangörerna väljer själva om de sänder live och bjuder in dig till att delta direkt när evenemanget genomförs. I slutet av juni kommer du börja se vilka evenemang som kommer att visas direkt under Almedalsveckan. 

Arrangören kan även välja att spela in sitt evenemang och lägga upp det i efterhand. Dessa visas på Play från den 8 juli till och med sista maj 2023. 

Här kommer du hitta Almedalsveckan Play >>>

Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.

Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepagelinkedin

Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Du når oss på telefon vardagar klockan 09-12 och klockan 13-15.  
Det går också bra att kontakta oss via e-post: presscenter@gotland.se

www.almedalsveckan.info

www.almedalsveckanplay.info

Region Gotlands logotype

Informationsbrevet går till ackrediterade journalister 2019 samt föranmälda journalister inför Almedalsveckan 2022. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!