Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev maj 2022 


Händer i branschen


Nytt från SGI

Tuffo beviljar bidrag till fyra nya forskningsprojekt

Fyra projekt har beviljats medel inom SGI:s forsknings- och utvecklingsprogram Tuffo, utlysning 2021. Läs mer

LIFE SOuRCE - rening av PFAS-förorenat grundvatten

Forskare på SGI och SLU deltar i ett teknikutvecklingsprojekt där olika metoder för att rena grundvatten förorenat med PFAS testas. Projektet kommer att pågå under fyra år och finansieras av EU:s LIFE-program. Läs mer

Vill du lämna synpunkter till projektet?
Just nu genomför LIFE-SOuRCE en enkätundersökning. Genom att delta hjälper du LIFE-SOuRCE att bättre utforma projektet och täcka fler intressenters behov. Klicka här för att delta i undersökningen!


SGF-Nytt

SGF planerar ett webbinarium om Riskvärdering den 24 augusti. Håll utkik på sgf.net för mer information. 

SGF:s kurskalendarium

linkedininstagramfacebook

Lyckat Vårmöte i Malmö

Glädjen var stor när vi åter kunde träffas igen. Nästan 600 personer från branschen samlades  i Malmö den 24 och 25 maj för att lyssna på föredrag och mingla.

Årets Vårmöte bjöd på extra festligheter med firande av nätverkets 20-årsjubileum. Temat på Vårmötet var "På god väg" och visst känns det att vi är på god väg! Dagarna bjöd på spännande föredrag, bra utställningar och posters och en massa tillfällen att prata ikapp om förorenade områden. Med anledning av jubileumet presenterades också en ny logotyp för nätverket.


Höstens seminarier

Missade du Vårmötet behöver du inte vara ledsen. Vi har en spännande höst framför oss. Först ut i september arrangeras ett seminarium om bakgrundshalter - masshantering av lättförorenat material, återanvändning och avfallshantering. Läs mer

Hösten/vinterns andra seminarium bjuder på temat "Nya riktlinjer? Förordningen om statligt stöd till åtgärder för EBH, och riskvärdering av förorenade områden". Håll utkik på Renare Marks hemsida efter mer information.


Det finns fortfarande platser kvar till NORDROCS

I höst får vi äntligen, efter fyra års väntan, möjlighet att träffa våra grannländer vid den internationella konferensen NORDROCS.

Mötet arrangeras på Holmenkollen i Oslo den 6-7 september. Det är ett fullmatat program med duktiga talare från flera länder i fantastiska lokaler. Missa inte chansen att träffa nya kollegor och gå på mingelkväll på Oslos stadshus. Vi är redan uppe i nästan 200 deltagare och det finns också möjlighet gå in som sponsor för eventet. På www.nordrocs.org kan du läsa mer och anmäla dig.


Intervju med Maria Sundesten

I maj månads nyhetsbrev träffar vi Maria Sundesten som är Regionchef på Sweco. Maria var en av våra fantastiska moderatorer på Renare Marks Vårmöte i Malmö.

Maria har dessutom varit både koordinator och ordförande för Nätverket Renare Mark i nätverkets begynnelse. På fritiden är Maria en äventyrare som älskar att segla och åka skidor. Läs hela intervjun med Maria här


Nätverket Renare Marks nyhetsbrev distribueras till samtliga registrerade medlemmar i nätverket via e-post. Medlemskap kan tecknas individuellt eller korporativt för ett antal medlemmar på en organisation. Mer information finns på nätverkets hemsida eller kan fås genom att skicka e-post till nätverket. Artiklar och bilder till Nyhetsbrevet tas gärna emot och kan skickas till vår koordinator, kontaktuppgifter nedan. 

REDAKTION: Koordinator, Therese Steinholtz 0735-01 56 22 therese.steinholtz@empirikon.se
  Webbansvarig, Peter Harms-Ringdahl, 070-467 81 43, peter@envifix.se

ANSVARIG UTGIVARE: Ordförande, Linda Karlsson, 073-088 50 12, linda.a.karlsson@niras.se

www.renaremark.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Nätverket Renare Mark. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!