Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kraftverket för professionella dans- och scenkonstnärer


VÄLKOMMEN TILL SITE/SPECIFIC FESTIVAL 16-18 JUNI

Grafisk form: Anna Sagström.

SITE/Specific Festival är vår festival som ger dig chansen att möta konstnärer knutna till SITE och ta del av deras senaste verk. SITE/Specific Festival 2022 äger rum 16-18 juni på och runt SITE/Konstverket i Telestaden, Farsta, samt i skogarna vid sjön Flaten och Drevviken! SITE:s residenskonstnärer visar sitt arbete under tre fullspäckade dagar. Det blir föreställningar, workshops och installationer.

I år är vi stolta och glada att få presentera SITE:s residenskonstnärer Alica Tserkovnaja med gäst Feronia Wennborg, BodyCartography Project, Gülbeden Kulbay, Jannine Rivel, Mari Raudsepp, Mira Mutka med gäst Lisen Ellard, Mireia Piñol, Shaya Khalil och Uncover Choreography – Elinor Tollerz Bratteby och Sanna Söderholm.

I det här späckade nyhetsbrevet kan du läsa om konstnärerna och deras verk!

Se hela programmet här

Som alltid är det kostnadsfritt – men du måste förboka din plats.

Varmt välkommen!

Daniel Iinatti, projektledare SITE
Björn Eriksson, teknisk samordnare SITE
Emelie Johansson, verksamhetsledare SITE


BODYCARTOGRAPHY PROJECT / RESISTING EXTINCTION & DYING AND DECOMPOSING PRACTICE

BodyCartography Project. Foto Olive Bieringa och Otto Ramstad.

BodyCartography Projects verk RESISTING EXTINCTION erbjuder metoder för att leva och dö tillsammans på en skadad jord. Den ekologiska krisen är också en identitetskris. Vi måste finslipa vår kompetens och vår förmåga att improvisera, att leka, att experimentera, att vara mottaglig, att vara i det okända och lita på att vi har resurserna i våra kroppar för att förhandla, överleva och frodas.

RESISTING EXTINCTION äger rum på Talludden vid sjön Drevviken. Verket består av tre upplevelser: WEATHER WALK, THE MISSING och DYING AND DECOMPOSING PRACTICE. Den sistnämnda är en deltagarbaserad upplevelse kring frågan: Ska vi sörja vår egen potentiella utrotning? och äger även rum på SITE.

RESISTING EXTINCTION: Torsdag 16 juni och fredag 17 juni kl. 15-17 och 18-20 samt lördag 18 juni kl. 13-15 och 16-18. Plats: Talludden. 

DYING AND DECOMPOSING PRACTICE: Tors 16 juni kl. 21-22 och lördag 18 juni kl. 18:30-19:30. Plats: Gläntan /SITE. 


ALICA TSERKOVNAJA / HYDRA

Hydra. Foto Alica Tserkovnaja.

I performance-verket HYDRA arbetar Alica Tserkovnaja med det attraktiva, det indragande och det monstruösa. Inspirationen kommer från sexualiseringen i media. Genom karaktären The Star arbetar Alica med utdragen långsamhet och resande. Här undersöks “uppträdandet” eller “underhållningen”, för en själv och för andra, som en del av konstnärens frågor och erfarenheter i arbetsrollen som performer inom scenkonst.

Hur känns det att göra något framför eller inför någon annan? Och hur känns det att titta (på) eller ta emot? Och är det alltid den ena eller det andra?

HYDRA: Torsdag 16 juni kl. 19. Plats: SITE Stora Studion.


ALICA TSERKOVNAJA & FERONIA WENNBORG / LEAN IN 

Lean In. Foto Alica Tserkovnaja och Feronia Wennborg.

I verket LEAN IN utforskar Alica Tserkovnaja och Feronia Wennborg lyssnande som koreografisk metod. LEAN IN öppnar upp en lekplats eller hinderbana där publiken bjuds in att lyssna och navigera mellan viljor, fantasier och spänningar.  LEAN IN är ett poröst landskap som leker med gränsen mellan nuet och det imaginära. Ljus och värme reflekteras, flimrar och studsar tillbaka. Taktila ljud vibrerar med rummet. I ett utdraget tempo med rum för pausering och släpp undersöks rörelseenergi, vart den vill och leder. 

LEAN IN: Fredag 17 juni kl.19 och kl. 20. Plats: SITE Black Box. 


JANNINE RIVEL / KOREOGRAFISKA UTFLYKTER

Koreografiska utflykter. Foto Petra Koppla Dahlberg och pavleheidler.

KOREOGRAFISKA UTFLYKTER av Jannine Rivel  är en familjeföreställning* med dans i skogen.  Vi får röra oss till skogens ljud - längs stigar och vattendrag, i mossa och gräs. Hur rör sig stigen och hur rörs vi av stigen? Hur känns rörelserna i skogen att dansa? Vi lyssnar till hur skogen låter och vi följer rörelser som skogen ger till tonerna av trädens vispande, grenarnas knarrande, vindens sus och fågelsång. På ett lekfullt och utforskande vis lär vi känna skogens danser tillsammans. Vi kan delta utifrån var och ens förutsättningar och upptäcker dansens och fantasins samspel med skogen.

KOREOGRAFISKA UTFLYKTER: Lördag 18 juni kl. 12. Plats: Orhem. 

*Du bestämmer själv vilka du kallar din familj. Det finns ingen regel för vem eller vilka som ska ingå i en familj.


SHAYA KHALIL / DRAG KING PERFORMANCE & GRUPPTRÄFF 7

Drag King Performance och Gruppträff 7. Foto Shaya Khalil.

Drag king Joe Lion är en ödmjuk och impulsiv MMA-fighter som värmer upp inför kvällen med proteinshakes.  Shaya Khalil’s drag king Joe Lion hade sitt premiärframträdande på Black History Cabaret i Göteborg 2018. Sedan dess har Joe Lion uppträtt på bl.a. Stockwig Stockholm Drag Festival och Inkonst i Malmö samt spelat in en mockumentär.

DRAG KING PERFORMANCE: Fredag 17 juni kl 18:30. Plats: SITE, Stora Studion. 

GRUPPTRÄFF 7 är en deltagarbaserad work in progress-performance av och med Shaya Khalil. GRUPPTRÄFF 7 utforskar skammen. Varför är det den enda känsla vi inte vill känna?

GRUPPTRÄFF 7: Lördag 18 juni kl 15:30. Plats: SITE, Stora Studion. 


MIRA MUTKA & LISEN ELLARD / WORKSHOP

Workshop. Foto Mira Mutka och Lisen Ellard.

Workshopen springer ur och kretsar kring Mira Mutka och Lisen Ellards mångåriga arbete på temat långsamhet. Konstnärerna ser det långsamma arbetet som ett större helhetsgrepp på en möjlig livslång process med oändliga fördjupnings- och utvecklingsmöjligheter. Genom långsamheten skapar de en tidskapsel där möjligt multiversum kan utspela sig och ge rum för reflektion och aktion.

WORKSHOP: Torsdag 16 juni och fredag 17 juni, kl 12:00 – 15:00. Plats: SITE, Stora Studion. 


GÜLBEDEN KULBAY / POLYRIT 

Polyrit. Foto Gülbeden Kulbay.

I performance-verket POLYRIT undersöker konstnärerna Gülbeden Kulbay och Tomas Forsberg relationen mellan kropp, rörelse och ljud. Ur tystnaden frambringas ljud ur rörelser. Ljudet tas in och behandlas. Loopas och omvandlas till ljudmattor och intergalaktiska beats.

POLYRIT är en konsert där musiken byggs upp utifrån röstljud från koreograferade rörelser - ett möte mellan ljud och rörelser, mellan dans och musik.  

POLYRIT: Fredag 17 juni kl. 18 och lördag 18 juni kl. 15. Plats: SITE, Lilla Studion. 


MARI RAUDSEPP / KLUBBEN + RYTM

Mari Raudsepp - Klubben + RYTM. Photo Mona Namér.

Mari Raudsepp bjuder in till klubb och klass i House tillsammans med DJ. Du är varmt välkommen oavsett erfarenhet! Under kvällen kommer Mari även att visa ett utdrag från sitt senaste verk RYTM. RYTM utgår från housedanspraktiken och utforskar klubb‐upplevelsen, repetitioner, impuls, rumsliga förflyttningar och oändligheten.

KLUBBEN + RYTM: Fredag 17 juni kl 21. Plats: SITE, Plattan. 


MIREIA PIÑOL – ROLLER DISCO

Roller Disco. Foto Mireia Piñol.

Välkommen till SITE/Specific Festivals Roller Disco! Nu har du chansen att åka tillbaka till 70- och 80-talet på hjul. Alla är välkomna! Ta med vänner och familj, rullskridskor och inlines, och njut av en tematisk rullskridsko disco fest.

Om du känner dig lite ringrostig så ska du inte missa introduktionsworkshoppen där Mireia Piñol lär ut rullskridskoåkning för nybörjare. Ta med skridskor, skydd och en handduk. Efter workshopen gör vi en övning med danssteg som blir till en enkel koreografi, som du kan använda när du värmer upp inför ROLLER DISCO.

ROLLER DISCO: Lördag 18 juni kl. 16. Plats: SITE, Black Box. 


UNCOVER CHOREOGRAPHY - QUÖÖRIEM 

Quööriem. Foto pavleheidler.

Sanna Söderholm och Elinor Tollerz Bratteby i konstnärsduon Uncover Choreography har utforskat rösten som koreografiskt material sedan 2018. För SITE/Specific Festival 2022 presenterar de nu QUÖÖRIEM, ett intimt rekviem. Vi surfar på ljudvågorna, den diffrakterade* regnbågen, trådarna på golvet. Sensuell rytm, syresatta kroppar som vibrerar tillsammans.

QUÖÖRIEM: Torsdag 16 juni kl 20. Plats: SITE, Black Box. Läs mer och boka här.

* Diffraktion är böjning av ljus.


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se 

info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev och för att vi tror att du är intresserad av information om samtida kultur. 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!