Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Snabba leveranser, flera betalsätt och personlig service!

Höstdagjämning - Mabon

Hej!

Nu börjar hösten göra sig påmind allt mer. Den 23:e September infaller Mabon, höstdagjämningen, då är dag och natt lika långa. Nu blir kvällarna mörkare och bjuder in till att mysa inomhus. I Septembers månadserbjudande hittar du förutom statyer även ljushållare, aromalampor och rökelsehållare. Är du en av dem som gillade vår nya gröna buddhastaty? Vi hoppas få in fler i början av veckan!

Pagan & Wicca-kategorin har fyllts på med statyerpentagramljushållare och magiljusskrintrollstavaraltarklockor. m.m. Vi fyller på med fler NYHETER allt eftersom.

Missa inte rabattkoden i vårt Nyhetsbrevserbjudande! Den ger dig rabatt på rökelsepinnar! 


NYHETER!

Ritualolja Mabon

Mabon rituell olja med naturliga eteriska oljor.  

58 :-

Skrin Triple moon & Pentagram

Metallskrin med Triple Moon och Pentagram. Sammetsklädd insida.

265:- 

Runor av trä

Handgjorda runor i trä. 24 runor i röd tygpåse.

189:-


Åter i lager

Ljushållare Häxa

Vacker ljushållare i tenn

265:-

Magisk Cirkel Aromalampa

Aromalampa med trippel-gudinnan i magisk cirkel.

379:-

Halsband Triskele

Handgjort trähalsband med Triskelesymbol

179:-


Buddha och Quan Yin m.m.  20%

I Septembers MÅNADSERBJUDANDE hittar du vackra statyer, aromalampor, ljus och rökelsehållare, klangskålar och malas m.m.


NYHETSBREVSERBJUDANDE

20% på alla rökelsepinnar

Rabattkod SEPT2022 ger dig 20% rabatt på allt i kategorin rökelsepinnar.

Gäller vid beställning t o m. 20/9.


Glöm inte att kolla in Veckans FyndNytt fynd varje måndag! 

Håll även utkik efter erbjudanden på våra Facebook och Instagram-sidor!

OBS! Du får gratis frakt om du handlar för över 599 kr. Välj levererans med DHL eller PostNord. Paket över 2 kg, skickas med DHL.

Vi önskar dig en fin höstdagjämning!

Gunilla m medarbetare

Facebook/Instagram

Länk till vår Facebook-sida finns HÄR och följ oss gärna på Instagram: " amulettenisollefteå ".


Höstdagjämning - Mabon

Mabon - andra skörden är från början en keltisk högtid. Nu råder balans. Nu är dagen och natten lika långa, sedan går vi in i en tid då mörkret har övertaget. Både vår och höstdagsjämning handlar om balans, men nu handlar det om att balansen återupprättas – allting ordnas upp. Detta är fullbordandet, slutet på skörden. Nu förbereder vi oss inför vintern. Tid att samla in nötter, frukter, bär och svamp.

Mabon är en skördehögtid men inte med samma starka anknytning till solen som Lammas. Stämningen är högtidligare och allvarligare.  Man kan stöpa ljus, konservera och sy varma kläder. Nu är tid för jämnvikt, styrka, stabilitet och säkerhet.

Mabons betydelse
Mabon är en tid då ljus och mörker delas. För vissa är det en säsong att hedra de mörkare aspekterna av gudinnan. Detta är också en tid då vi ska finna balans, lägga bakom oss det vi tycker är färdiga med och säga adjö till sommaren. När vi firar Mabon njuter vi av våra prestationer och framgångar som har förbättrat våra liv. Liksom alla andra sabbater är det en tid då vi stannar upp och tänker på vår position av årets cykel.

Symboler

Rådjuret och dess horn
Mabon är skördetid. Det är också den tid då jakten börjar. Rådjur och andra djur dödas under hösten i många delar av världen. Hos oss har vi ju älgjakt så här års. I vissa hedniska och i många wiccaners traditioner är rådjur mycket symboliska, och förknippas med många aspekter av Gud under skördesäsongen.
Rådjurets horn förknippas med den behornade Guden. Ofta verkar han ha på sig en huvudbonad av horn. I vissa avbildningar växer hornen direkt från hans huvud.

Äpplet
Äpplet ses som en värdefull symbol både för wiccaner och kelter. På grund av att äpplet håller en lång tid om det förvaras torrt och svalt, så står äpplet för långt liv. Det står även för kunskap och vishet. Äpplet har också länge förknippats med dyrkan av Gudinnan.  Äpplet används vid Mabon, då vi ska förbereda oss på att kylan och vintern som snart kommer. Äpplet påminner oss om att ta tillvara på magin i jorden innan vintern anländer. Många wiccaner använder därför äpplen under Mabon till maträtter, pajer, drycker. Men även till magi.

Den viktiga måltiden
Då Mabon är en tid där vi ska hylla framgångsrika skördar som Gudinnan och Moder jord har gett oss, så är måltiden en viktig del. Det är nu vi ska njuta med familj och vänner av all den mat vi fått, visa tacksamhet  och tänka på dem som inte har det lika bra. Detta är också ett bra tillfälle då man kan be en bön inför måltiden, exempelvis:

"Vi har så mycket framför oss- och för detta är vi tacksamma.
Vi har så många välsignelser - och för detta är vi tacksamma.
Det finns andra inte så lyckligt lottade -och för detta är vi ödmjuka.
Vi ska be en bön i deras namn
att de som behöver en dag
är så välsignade som vi är i dag"

Aktiviteter att göra under Mabon
Här kommer några tips på aktiviteter som är passande för högtiden och årstiden. Självklart kan man även göra dessa när som helst under hösten.

  • Gör korgar med färsk frukt till familj och vänner.

  • Fyll en korg med kottar, färgstarka torkade blad, vete, ekollon, och grankvistar som redan har fallit och lämna den vid din dörr. Om du vill kan du se det som en gåva till gudomarna.

  • Åkalla elementen och hedra dem för deras hjälp med:

Jord: hem och ekonomi
Luft: skola och kunskap
Eld: Karriär och prestationer
Vatten: känslomässig balans och fruktbarhet

Har du barn kan det vara roligt att göra några aktiviteter med dem. Är du händig kan ni alltid bygga en fågelholk. Andra saker man kan göra är att gör en skogsutflykt, samla höstblommor och kottar eller läsa berättelser om hösten.

Magi och ritualer
Det finns många sätt att välja vad man vill göra för ritual och magiskt arbete under Mabon. Det typiska är att man fokuserar på skörden och balansen mellan ljus och mörker. Många väljer att ta tillvara på äpplen och använda dem till spådomar och magi. En skörderitual för att hedra gudomarna är också vanligt. Man kan även göra ljushållare genom utskärning av toppen på äpplen. Vad du väljer att göra är upp till dig!

Att hitta balansen
Eftersom Mabon står mycket för balans så är detta är utmärkt tillfälle att fundera ut vad man behöver mer balans i. Att ge och ta är två bra ord att sitta och begrunda över. Varje gång man tar från något eller någon så är det också lika viktigt att se till att ge något. När du ätit maten som fanns i kylen behöver du även fylla på det igen i rätt takt. Samma tanke är bra att ha även i andra områden i livet. Du ska heller aldrig behöva ge utan att få någonting tillbaka av någon. Att se sitt ansvar för sina handlingar är viktigt att reflektera över. För hur du än gör så kommer det en konsekvens av det.
Detta är därför en väldig bra tid för all typ av magi som har med bokslut att göra. Man kanske t.ex vill bryta ett mönster som man irriterat sig på. Att säga som det är till någon, försoning och uppriktighet.

Mabon är en tid att njuta av frukten av ett hårt års arbete, att fylla på förråden inför den långa vintern. Oavsett hur du firar Mabon,  eller vad det än heter, är det viktigt att veta att det är en tid för tacksamhet!

Om ni har frågor, får ni gärna kontakta oss via butiken@amuletten.se
eller ringa till oss: tel: 0620-127 77
[ Telefontid: 10-15 mån/tis, tors/fre ]


Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!