Allt började med en kurs. Sommarens kurser på Folkuniversitetet. Visa nyhetsbrevet online

logotyp Folkuniversitetet

En kvinna i klänning som plockar blommor på en äng

Sommarens kurser

Maxa sommaren med inspiration!  Boka in dig på en sommarkurs och livet kan bli både rikare och roligare, oavsett väder. Eller varför inte dra ihop kompisgänget och starta igång en egen studiecirkel där ni lär er odla ekologiskt, läser böcker eller startar ett band!


Tre flickor som dansar på en skolgård

BA Summercamp 2022

UMEÅ

Starta sommaren på bästa sätt - med dans, kompisar och gemenskap på Balettakademien i Umeå. Ett dansläger för dig född mellan 2007-2012.

BALETTAKADEMIEN UMEÅ

En blomma målad i akvarell

Måleri och keramik

UMEÅ OCH SKELLEFTEÅ

Vill du måla blommor i akvarell eller lära dig dreja, kavla och skulptera i lera? Vi har även en ny spännande kurs för dig som är nyfiken på att skapa keramikkrukor på ett fornhistoriskt sätt.

KONST OCH KONSTHANTVERK

En man med hörlurar sittandes framför en dator.

Microsoft Office

DISTANSKURS - ONLINE

Lär dig Excel, Word, Outlook och Powerpoint med pedagogogiska verktyg och steg-för-steg-lektioner. Du kan vara både nybörjare och expert. Vi har kurser på flera nivåer och certifiering ingår.

IT/DATA/TEKNIK

En segelbåt till havs

Intyg VHF/SRC för kommunikationsradio

SUNDSVALL

En kurs för dig som vill öka din säkerhet till havs. Lär dig om hur du hanterar VHF-radion, den så kallade "livlinan till land". Ett erhållet godkänt prov ger dig sedan intyg på dina färdigheter.

NAVIGATION OCH FÖRARINTYG

Fjällvandrare i svenska fjällen

Keramik och fjällvandring

HEMAVAN

Vandra i de västerbottniska fjällen och hämta inspiration från naturens former och mönster. På plats formar du sedan din lera till vackra alster i keramik. Du utgår från egen nivå och kursen passar nybörjare.

KERAMIK OCH FJÄLLVANDRING

👥Kontakttolk

DISTANSKURS, 1 ÅR, HALVFART
Talar du dari, tigrinja, somaliska, arabiska eller ukrainska? Sök vår grundutbildning till kontakttolk, ett år på halvfart och distans. Platserna fylls allt eftersom så ansök nu.

KONTAKTTOLK 

Bli Tolk

Swedish for asylum seekers

We can help you learn Swedish. We have extensive experience in teaching Swedish at different levels. The courses are free but to enrol you need an LMA number.

SWEDISH COURSES

Rusta och matcha

Rusta innebär att vi förbereder dig som behöver extra stöd för att få arbete. Matcha innebär att vår erfarna personal kopplar ihop dig med ditt nya jobb eller rätt studier. 

RUSTA OCH MATCHA

Starta studiecirkel

Är ni ett gäng med ett gemensamt intresse och vill utvecklas? Kanske starta en bokklubb, anordna en loppis, odla ekologiskt eller arrangera en festival?  Gör det som en studiecirkel! 

STARTA STUDIECIRKEL

Om Folkuniversitetet
Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deras egna drivkrafter att lära sig. Vill du veta mer?

folkuniversitetet.se

Dela på Facebook  |  Avsluta din prenumeration

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!