Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Storslaget i det lilla - upplev mera!

UPPLEV SKARA- NYHETSBREV JUNI


Äntligen sommarlov!

Förgyll årets bästa dagar med roliga aktiviteter i Skara. På Sommarlovssidan hittar du hela sommarlovsprogrammet och tips på roliga upplevelser för hela familjen. Häng med! 
Tipsa mig om aktiviter under sommarlovet!


Nationaldagsfirande

På nationaldagen blir det firande i Fornbyn på eftermiddagen. Högtidstal, stipendieutdelningar och underhållning av Skara musikskolas paradorkester, Skara manskör och duon Jay's Vinyl står på programmet. Läs mer

Midsommarfirande

Klockan halv fyra på midsommarafton reses midsommarstången i Fornbyn och därefter leder Axevalla Folkdansgille traditionsenligt firandet med lekar och dans. Självklart serveras det fika! 
Läs mer


Pilgrimsvandring

Var pilgrim för en dag och vandra på historisk mark längs Billingen när årets Pilgrimsvandringen går av stapeln den 5 juni! Du startar vid Varnhemsskolan mellan klockan 9-12. 
Läs mer

Sommarkvällar

Då är det äntligen dags för Sommarkvällarna att dra igång igen! Både i juni, juli och augusti kommer kända artister till stan för att uppträda för Skaraborna.
Läs mer

Familjedag

Gillar du fina gamla bilar ska du bege dig till Fornbyn den 18 juni! Då kommer Street Star Cruisers att visa upp diverse fordon, även A-traktorer, EPA-traktorer och motorcyklar. Knallar, godisregn och underhållning för hela familjen utlovas. Läs mer


Fikasugen?

I Valleområdet finns flera trevliga caféer där du kan slå dig ned för en paus, och de flesta har en härlig uteservering. Vad sägs om att fika i en folkpark, ha utsikt över en klosterkyrka eller närhet till ett glittrande vattenfall? 
Hitta ditt favoritcafé!

Åk på sommarutflykt!

Området runt Hornborgasjön är rikt på både unika natur- och kulturvärden, och det finns en utflykt i området för alla. Två medeltida klosterruiner, fina vandringsleder och spännande bäversafari är bara några av de saker du kan uppleva i området. 
Till utflyktstipsen


Museijärnvägen

Söndagen den 12 juni kör första tåget mellan Skara-Lundsbrunn för säsongen. Tuffa sakta fram genom landskapet och dröm dig 100 år bakåt i tiden. Väl framme i Lundsbrunn är en fika på Rydénska huset ett måste! 
Tidtabell Skara-Lundsbrunns järnvägar


Cykla i Skara

Skara är fyllt av besöksmål du lätt når med cykel. Vad sägs om att trampa mellan historiska besöksmål som Skara domkyrka och Varnhems klosterkyrka, eller testa benstyrkan på MTB-spåren i Petersburg? 

Mot cykeläventyret!


Evenemang i Skaraborg

Om du har släkt eller vänner på besök och vill hitta på något så är ett hett tips att ta en kik i Skaraborgs evenemangskalender. Här samlar vi de större evenemangen som lockar besökare över kommungränserna. 
Till kalendern

Skaraborg på Facebook

Följ @upplevskaraborg på Facebook om du vill hänga med i vad som finns att uppleva i Skaraborg, både vad gäller evenemang och besöksmål. Här hittar du tips på smultronställen, erbjudanden, tävlingar och vi svarar självklart på era frågor. 

Skaras evenemangskalender

Du hittar fler evenemang och mer information i Skaras evenemangskalender som vi försöker hålla så uppdaterad som möjligt.

Vill du ha tips på vad som händer närmaste tiden kan du också kontakta oss via telefon, epost eller komma in till oss i på kontaktcenter i Stadshuset.

ARRANGERAR DU ETT EVENEMANG?

Planerar du ett evenemang och vill ha lite tips och vägledning kan vi tipsa om evenemangshandboken för arrangörer som du hittar här

För att ditt evenemang skall synas i Skaras evenemangskalender lämnar du enkelt in det till oss via webb-formuläret. Fyll i all information om evenemanget och ladda upp din bild i liggande format så granskar och publicerar vi evenemanget inom kort.

Vill du att ditt evenemang ska synas här? Läs mer om vad som krävs här


facebookinstagram

Upplev Skara│ Södra Kyrkogatan 2  │ 532 30 Skara │0511-320 00
www.upplevskara.se │upplevskara@skara.se 

Du får detta utskick som prenumerant på Nyhetsbrev Turism. Tipsa en vänAvsluta prenumeration
Läs Skara kommuns andra nyhetsbrev.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!