Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 21, 2022

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Prisade igen!

För tredje året i rad (!) har Hallands Släktforskarförening fått pris av Sveriges Släktforskarförbund för största faktiska ökning av antalet medlemmar (+103 medlemmar). Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna i vår halländska gemenskap och är stolta och glada för att återigen ha visat att vi är en attraktiv och växande förening. 


Läsvärt i din brevlåda

I dagarna har juninumret av Hallandsfarares Information landat i din brevlåda – antingen fysiskt eller digitalt. Som vanligt fullt av spännande, intressanta och informativa artiklar. Härlig sommarläsning för oss alla!


Jubileumsfirande

På lördag är vårens sista jubileumsaktivitet (se nedan under rubriken Kungsbacka). Sedan gör vi ett kort sommaruppehåll. Men misströsta inte – redan i augusti fortsätter Hallands Släktforskarförenings jubileumsfirande med nya föreläsningar och aktiviteter. Vi avslutar firandet 1–2 oktober med en mässa i Halmstad Arena. Hela programmet hittar du på vår hemsida. Släktforskarhjälp i Falkenberg

En gång i månaden finns vi på biblioteket i Falkenberg, nästa gång blir den 7 juni kl 15-19. Sedan blir det sommaruppehåll. Välkomna!Släktforskarhjälp från Varberg

Från Varberg fortsätter vi att erbjuda släktforskarhjälp på distans under maj, juni och augusti.

Vi erbjuder även hjälp med dataprogrammet Disgen. 


Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comLördag 28 maj kl 12-15

Stora danssalen Vuxenskolan, Energigatan 9, Kungsbacka
Vi fortsätter att fira Hallands Släktforskarförenings 40-årsjubileum. På lördag erbjuder vi ett arrangemang om DNA i Kungsbacka. Alla är välkomna, fri entré!
Kl 12: Föredrag med Barbro Maijgren. ”Kort introduktion om DNA”.
Möjlighet att köpa DNA-kit och topsa sig och sedan hjälp av Kungsbackas släktforskare med att förstå vad man kan få ut av sitt DNA.
Föranmälan:

e-post ingela.willman@gmail.com
Kommande släktforskardagar

Äntligen blir det fysiska släktforskardagar igen. Ingen har väl missat att årets mässa äger rum i Skövde. Nu är det också klart var de kommer att arrangeras de kommande åren. Nästa års släktforskardagar kommer att hållas i Östersund och 2024 är det Malmö som blir värdstad för den stora släktforskarfesten.


Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!