Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 5 2022

Vi är Jesus händer och fötter

Ibland kan situationen kännas hopplös när man sätter sig för att titta på dagens nyheter. Då behöver vi inte bara påminna oss om Guds trofasthet och hoppet som han givit oss, utan även att han har tillförtrott oss uppdraget att göra denna värld till en bättre värld genom hans gudomliga kraft. Han vill använda dig för att göra den situation som du befinner dig i bättre. 

I detta nummer av Utblick får vi vara med och läsa om hur Gud använder EFKs medarbetare och partners för att förbättra synen på till exempel barns rättigheter, jämställdhet och hur vi ska förvalta de naturtillgångar som Gud givit oss. 

Tack för ditt engagemang och dina förböner för EFKs internationella arbete.

Linnéa Rudolfsson

Internationell samordnare 
EFKs Internationella Program

Hör gärna av dig till mig med frågor och tankar.Följ med Cornelia Newman till hennes arbete i Kiwangwa, Tanzania

I Kiwangwa spelar kyrkan och dess förskola en viktig roll i människors liv, inte minst i barnens liv och framtid. Detta är inte bara en viktig samlingsplats för unga, men även en plats där vuxna får lära sig mer om barns rättigheter och skyldigheter.

Följ med EFKs missionär Cornelia Newman till Kiwangwa!


"We serve and Jesus heals" på sjukhus i Tansen, Nepal

Jakob Altgärde är infektionsläkare på ett sjukhus där många missionärer från olika länder överlåtit år av sina liv. Här arbetar han även med att undervisa nepalesiska kollegor.

Sjukhuset är främst till för de fattigaste i samhället och har fått utmärkelsen "Nepals bästa sjukhus". 

Läs en hälsning från Therese och Jakob Altgärde!

Fotbollsskola i Cascavel i Brasilien förändrar liv

Barnhjälpen stöder projektet ABREVI (Associação Beneficente Reviver) i Cascavel dit 60 barn kommer för att spela fotboll. Både flickor och pojkar deltar i projektet.
Förutom möjligheten att utöva en sport får barnen lära sig hur viktigt det är med en fysisk aktivitet, disciplin och samarbete samt att respektera medmänniskor.

Läs mer om detta arbete samt dess arangemang av fotbollsturnering för flickor.


Billy: Vad kan vi lära om missionsstrategier från Jesus själv?

Jesus brydde sig om både de stora eviga frågorna men också om att de han mötte hade mat på bordet. Han talade till stora folkskaror, men han tog lika gärna tid med en utstött person som ingen annan ville ha att göra med. Han var tuff mot dem som hade makt och la tunga bördor på folket, men full av nåd mot dem som levde under förtryck. Han investerade mycket tid med ett ganska misslyckat litet gäng som stapplande försökte följa honom.

Ta del av hela reflektionen från Billy Hellmark, EFKs missionär i Grekland, här.


Aktuella böne- och tacksägelseämnen

Be för:

  • Be för barns rättigheter i Kiwangwa.
  • Be för vår Pastoral Care grupp på sjukhuset i Nepal som sköter utdelning men också rådgivning och omsorg av dem utan anhöriga eller med missbruk.
  • Be för familjer som nås av fotbollsprojektet i Brasilien och för fler underhållare.

Tacka för:

  • Guds trofasthet
  • För alla som nås av evangeliet genom vårt arbete.


Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!