Informationsbrev till dig med markplats.
Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

19 maj 2022

Tips och råd till dig med markplats!

Vi är glada att få hälsa dig och din organisation välkommen till årets Almedalsvecka!

Nu är det bara drygt sex veckor kvar innan Visby och Almedalen får stå värd för Sveriges största demokratiska mötesplats. Och du är en viktig del i detta!

Det är många bitar som ska falla på plats, i detta utskicka listar vi några tips på vad som kan vara bra att ha koll på.

Varmt välkommen till årets Almedalsvecka!

Markplats = Träffpunkt i programmet

Tänk på att du kan ansöka om att medverka i det officiella programmet med din markplats. Finns det någon på plats under minst två timmar, gärna mer, som kan prata om er samhällsfråga med deltagare som passerar? Då kan ni ansöka om att vara med som en träffpunkt i det officiella programmet.

Fördelen med att medverkar i det programmet är att deltagarna enklare ser er medverkan, de hittar er via vår Almedalskarta och en annan fördel är att vi listar alla träffpunkter i vår guide som delas ut under veckan.

Det går bra att ansöka till programmet ända fram till den 7 juli, men ju tidigare du kommer in med din ansökan ju mindre kostar det. Fram till och med den 7 juni kostar det 1 000 kr per ansökan, sen höjer vi ansökningsavgiften till 2 000 kr per ansökan.

En annan fördel med att ansöka tidigt är att då garanterar vi att du kommer med i vår lista i guiden om din ansökan godkänns. Din ansökan måste vara godkänd senast den 13 juni för att vi ska få med din träffpunkt i guiden.

Så här ansöker du till programmet >>

Bygga monter eller tält

Kontrollera ditt tillstånd för din markplats, står att du har tillgång till platsen redan under vecka 26, så kan du börja bygga från kl 12.00 den 27 juni.

Tänk på att allt ska vara klart senast lördagen den 2 juli kl 18.00.

Mer information om byggnation >>

Elanslutning?

Behöver du elanslutning till din markplats? Våra elleverantörer har satt den 5 juni som sista dag för att kunna säkerställa leverans. 

All el som levereras under Almedalsveckan är grön el.

Länk till beställning >>

Vi arbetar för ett hållbart arrangemang!

Tillsammans gör vi Almedalsveckan till ett hållbart arrangemang och du är en viktig del i detta arbete! 

Under veckan används bland annat mycket trämaterial. Försök att undvika impregnerat trä, med tanke och omvårdnad om miljön. Försök också återanvända så mycket som möjligt!

Nytt för i år är att du kan lämna det som du inte längre behöver i form av möbler och liknande när det är dags att lämna Almedalen.

Under årets Almedalsvecka finns det också en återvinningsgård med möjlighet att lämna överblivet material, trä eller montormaterial/utrustning.

Alla med markplats får sopsäckar till sitt avfall. Var noga med sorteringen så är du med och bidrar till Region Gotlands arbete som ekokommun.  

Fordonsfritt område runt Almedalen!

Årets trafikkarta - grå yta krävs dispens, orange yta är totalförbud

Det är motorfordonsförbud i Almedalsområdet mellan klockan 09 och klockan 21, 3-7 juli. Endast motorfordon med dispens får köra in i området under fordonsförbudet. Området närmast parken är helt avstängt för trafik. 

Förbud mot motorfordon har vi för att stärka deltagarnas upplevelse av Visby, utifrån miljö- och säkerhetsperspektivet. Att undvika onödiga transporter i Almedalsområdet är också en del i vårt arbete med ett hållbart arrangemang.

Länk till dispensansökan >>

Ansvar för säkerheten på din träffpunkt /markplats

Det är du som arrangör som ansvarar för säkerheten i och kring din träffpunkt. En viktig del i detta är att t ex ha en brandsläckare i montern.

Ett annat tips är att säkerställa så ditt tält är väl förankrat och inte blåser bort vid en eventuell stormby.

Vi har samlat tips på vad som kan vara bra att tänka på samt länk till en MSB:s guide för säkra evenemang på vår hemsida.

Länk till mer information >>

Behöver du wifi?

Behöver du tillgång till internet i samband med dina evenemang under årets Almedalsvecka? Kontakta de leverantörer som är aktiva i området.

Det finns ett fritt WiFi i parken i Almedalen, men detta är dimensionerat för deltagare. 

Mer information om wifi >>

Behöver du fler servicetjänster?

Det finns fler tjänster som kan behövas beställas innan det är dags för årets Almedalsvecka. Vi har samlat de olika aktörerna som levererar dessa tjänster på vår hemsida.

Saknar du något, hör av dig till oss. Vi vill underlätta så mycket det går för dig som arrangör.

Länk till servicetjänster >>

Gemensam arrangörslogotyp

Ansöker du om medverkan i det officiella programmet med din träffpunkt så får du använda den gemensamma arrangörslogotypen så snart din ansökan blivit godkänd. 

Genom att använda logotypen i din kommunikation visar du att du är med och skapar vår demokratiska mötesplats - Almedalsveckan!

Söker du boende?

På Almedalsveckans hemsida har vi skapat en anslagstavla för privatpersoner som upplåter sitt boende till Almedalsbesökare. Behöver du boende, kolla gärna vad som erbjuds.

Länk till anslagstavlan för boende >>

Alla partiledarna talar

Inledningsdagen är det invigning och ungdomsförbunden som står på scenen. Från klockan 15 den 3 juli är det dags för partierna att ta över Almedalen.

Höjdpunkten under partiernas halvdagar är när deras partiledare håller sitt Almedalstal. Vi är stolta över att ha samtliga partiledare på plats under årets Almedalsvecka. 

Partierna genomför även andra evenemang, dessa hittar du i det officiella programmet. 

Officiell app för programvisning

Det är Gotlands Media som är vår officiella levererantör av appen Almedalen Just Nu. Nyfiken på att synas i appen? Kontakta Gotlands Media.

Länk till Gotlands Medias sida om Almedalen Just Nu >>

Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.

Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepagelinkedin

Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Du når oss på telefon vardagar klockan 09-12 och klockan 13-15.  
Det går också bra att kontakta oss via e-post: almedalsveckan@gotland.se

www.almedalsveckan.info

www.almedalsveckanplay.info

Region Gotlands logotype

Informationsbrevet går till arrangörer och kontaktpersoner som fått tillstånd om markupplåtelse under Almedalsveckan 2022. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!