Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vem ska du fira?

När våren är kall går den liksom en förbi en smula och plötsligt står man där i slutet av terminen.. Lilla mamma ska prisas, det ska fixas presenter till pedagoger och i år ska alla studenter firas ordentligt!

Just nu har vi en fin kampanj på serien "Hästhagen" och kan vara ett bra presenttips så här till försommaren. Serien med mönster skapade av Pia som driver från Originella original består av muggar, handdukar, brickor och kort i två olika storlekar. Så passa på att fynda varor av svensk kvalité. Erbjudandet gäller fram till den 31 maj eller så långt lagret räcker.


En gräddig tårta med extra allt

En smaskig gräddtårta med massor av bär och härlig gelé, det måste ju finnas på sommarkalaset! Men hur får man till den där saftiga tårtan egentligen och gelén, vad är den gjord av?

Gelén gör att frukten håller sig fräsch längre och förhöjer även smaken. Här kommer tre bra sätt att fixa en gelé på en tårta eller en bakelse: 

* Riktig gjutgelé
Den består av en sockerlag som du kokar av vatten, socker och pektin. Med hjälp av vinsyra eller citronsyra får du den att tjockna. Du hittar receptet här!

* Spraygelé
En sockerlag på sprayburk till dig som har lite bråttom men ändå vill ha en snygg finish. Finns nu i nätbutiken till specialpris!

* Aprikosmarmelad
Ett superbra och enkelt sätt att få en snygg och god gelé är att värma lite marmelad i en kastrull och skeda över bären. Testa en bitter apelsinmarmelad om du vill ha lite mer skruv på smaken.

På vår sida hittar du en liten film om hur du gör en gräddtårta och får där tips om hur du spritsar med en bred kanttyll precis som på ett konditori. Där ser du även hur man gjuter med riktig gjutgelé. Lycka till!

facebookinstagram

www.mittsotaskafferi.se
Häradsvägen 119  Huddinge
070-4488601

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!