Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 12 2022


Hej på er

RM/SM har nu varit och många avslutar säsongen. Vilket härligt år det varit, att vi äntligen kunde komma igång och träffas, tävla som vanligt med publik har varit fantastiskt. 

Jag har sett hur ni alla har kämpat och möt stora och små utmaningar längs med vägen. Vilka kämpar ni alla är och vilka prestationer ni visade upp på mattan i Nyköping!

Nu börjar vi blicka framåt och i torsdags släppte vi delar av utbildningarna. Övriga utbildningar kommer vi släppa så snart lokaler är klara, vi siktar på att få detta klart innan sommaren men vi återkommer.

Sen vårt inträde i RF har det verkligen hänt saker i vårt förbund och en av de största skillnaderna är att vi nu ges möjlighet att ge er utvecklings och projektmedel för olika områden. Projektmedel som gick att söka i våras för ledarutbildning har meddelats alla föreningar som sökt och nu kan ni söka nästa projekt, arbetet mot Premier. Vi vet att där är fler föreningar som vill satsa uppåt mot högre levels och nu ges möjligheten till att söka stöd för att börja titta på detta arbete i er förening.

En annan möjlighet sen RF inträde är att vi också har medel att anställa fler till vårt förbund och nu söker vi fler kollegor. Vi söker Utbildningsansvarig samt en till Föreningskonsulent. Är du kanske den vi söker? 

Med idag finns även en presentation av vår valberedning. Valberedningen som är er röst och som jobbar för er, våra medlemmar för att få in rätt kompetens och personer till Förbundsstyrelsen. 

Även om många avslutar säsongen finns där en del tävlingar kvar, idag tipsar vi om Summer Open i Norge. Vill ni åka på denna gäller det att agera snabbt då den är redan i juni. 

High Five 

Kia
Föreningskonsuelnt


Projektstöd utbilda ledare

Nu ska alla ha fått besked på sina ansökningar om utbildningsstöd för år 2022.

Alla medel för detta år är fördelade och det kommer därav inte bli en andra ansökningsperiod. Nästa år runt samma period kommer ansökan för stöd för nästa års utbildningar att öppna!


Reboot Cheerleading - Mot Premier

Nu är det möjligt för er förening att ansöka om stöd för att arbeta mot Premier.

15 000 kr kan ansökas om i stöd med målet att man som förening ska ta fram en handlingsplan utifrån en kartläggning för att i framtiden nå målet att ställa upp i klassen Premier.

Utöver aktiviteterna ovanför ska förening som beviljas stödet delta i totalt 3 digitala nätverksträffar under hösten, där vi tillsammans kommer hjälpas åt med aktiviteterna och även bli ett tillfälle för erfarenhetsutbyte.

Stödets syfte är att ge förutsättning till förening att arbeta med att behålla och återrekrytera äldre utövare som kan sporten och som är framtida ledare. Stödet syftar även till att säkerställa svårersättlig kompetens för att förening ska kunna fortsätta utveckla sina utövare inom föreningen, och nå de mål som varje individ har för sin satsning.

Sista ansökningsdag är söndag den 12 juni 2022!

Ansökningarna behandlas först efter sista ansökningsdag och besked kring ansökan kommer ges i början av juli.


Hållbara föreningar

Hållbar utveckling, jobba för långsiktighet i er förening. Riksidrottsförbundet lanserar en ny webbportal med fokus på hållbarhet. Få inspiration och stöd att komma i gång med hållbar utveckling.


Får vi presentera Valberedningen?

Erica Wärme

Vad är din relation till cheerleading?

Jag är idag tränare och regeldomare i cheerleading och har tidigare varit aktiv. Min tillhörande förening är Dynamite Cheerleading. Det är en fantastisk sport!

Varför tycker du att man ska söka till styrelsen?

Vi är i en fas där cheer Sverige växer och utvecklas. Om man vill vara med på denna resa ska man söka till styrelsen.

Sofie Asp

Vad är din relation till cheerleading?

Jag är idag chefstränare i UMC och har varit aktiv i det mixade landslaget.

Varför tycker du att man ska söka till styrelsen?

Cheerleading växer så att det knakar och det behövs drivna och kunniga personer som vill ta tillfället i akt att sitta bakom rodret när vi fortsätter denna fantastiska resa som sporten nu gör!

Mariann Syvertsson

Vad är din relation till cheerleading?

Jag har en dotter som är aktiv i cheerleading. Sedan är jag även ordförande i CheerXplosion.

Varför tycker du att man ska söka till styrelsen?

Det är en spännande och utvecklande uppgift där man kan vara med och utveckla svensk cheerleading.


Är det dig vi söker?

Föreningskonsulent

Vill du arbeta i en organisation som präglas av teamwork, glädje och entusiasm? Trivs du i rollen som spindeln i nätet med många kontaktytor?
Då kan tjänsten som föreningskonsulent hos Svenska Cheerleadingförbundet vara helt rätt för dig! Svenska Cheerleadingförbundet gör sin livs resa. Vi växer, och sedan 2019 då vi blev en del av Riksidrottsförbundet, finns det stora möjligheter att utveckla och vidga denna fantastiska sport!

För rätt person är detta en helt ny roll där du är med och arbetar konsultativt gentemot föreningarna bland annat med handläggning av bidrag och rådgivning.

I rollen som föreningskonsulent är du den som stöttar våra föreningar gällande administrativa delar av deras verksamhet. Du är även kontaktperson för föreningarna gällande ekonomiskt stöd. Förutom tät kontakt med föreningarna och uppföljning av deras verksamhet kommer du även att arbeta med externa partner, bland annat Riksidrottsförbundet (RF).

Utbildningsansvarig

I rollen som utbildningsansvarig kommer du att ha ansvar för det långsiktiga arbetet att säkerställa kompetensutvecklingen inom vår idrott. Ditt primära fokus är att säkerställa att vi levererar kvalitativ utbildning till våra föreningar, men även att vår interna organisation utvecklas kompetensmässigt. Du kommer att vara med och rekrytera utbildare, som du kommer att ha personalansvar för. Förutom tät kontakt och uppföljning med ditt eget team av utbildare, kommer du även att arbeta med externa partner, bland annat Riksidrottsförbundet (RF) och SISU och handleda andra inom området utbildningsadministration. Du håller dig uppdaterad gällande RF och nya riktlinjer.

Exempel på förekommande arbetsuppgifter är:

  • Planera och följa upp årshjulet för våra utbildningar och andra kompetenshöjande insatser inom förbundet
  • Organisera, samordna och utveckla utbildningsverksamheten, bla genom att delta på och arrangera mötesplatser
  • Kvalitetssäkra utbud och utbildare genom att analysera statistikunderlag och utvärderingar
  • Ansvara för att innehåll, kvalitet, struktur och metodik upprätthålls inom området utbildning
  • Ansvara för utbildningskrav och utbildningsmaterial
  • Stödja föreningar i utbildningsfrågor
  • Handleda övrig kanslipersonal i utbildningsadministration

Tjänsten passar dig som är systematisk och strukturerad. Utöver det älskar du att utveckla och förmedla kunskap. Du får arbeta i ett team med gemenskap och stor passion för att utveckla och driva cheersverige framåt.


Summer Open 2022

Summer Open 2022

När? 11-12 juni

Var?  Rykkinnhallen i Bærum, precis utanför Oslo.

Sista datum för anmälan 27 maj.

För att ta del av inbjudan samt registrerings formulär vänligen maila scf@cheerleading.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!