Svårt att läsa nyhetsbrevet? Läs det online.

SPRUCE UP! Champagne-klubb

Bästa Champagne-vän,

Bubbliga nyheter i detta medlemsbrev:

1. Onlineprovning 9 juni: Meunier (och lite getost)
2. Provning i Stockholm 16 juni: Är magnum godare än halvmagnum?
3. Missade du årets Sommarlåda? Vilken tur!
4. Höstresa till Champagne 6-9 oktober: Fem platser kvar. Bilder från vårresan.


1. Onlineprovning 9/6: Meunier (och lite getost)

Tema
Meunier-druvans popularitet fortsätter att växa med oförminskad kraft. Hur kommer det sig? På nästa onlineprovning smakar vi varför och borrar ner oss i druvan som gått från ett nödvändigt bihang till huvudrollsinnehavare. Sedan kollar vi om det stämmer att meunier är extra gott till getost. Kan det blir roligare?

Förberedelse
Du behöver en oöppnad och kylskåpskall flaska Gaidoz-Forget Carte d'Or, pris 329 kr, art nr 50416. Champagnen finns att beställa till valfri Systembolagsbutik via den här länken. Du kan läsa mer om småodlaren Gaidoz-Forget här. Du behöver också en bit färsk getost. Till sist: se till att du har ditt bästa champagneglas framme. Själv använder jag Lehmann Jamesse Grand Champagne 45 cl. Se bild ovan.

Datum, tid och plats
Torsdag den 9 juni med start kl 18.30.
Onlineprovningen pågår 40 minuter och avslutas senast kl 19.10.
Vi ses hemma hos dig.

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Onlineprovningen är en livesändning och antalet platser är begränsade. Först till kvarn gäller. Du får alla instruktioner du behöver via mejl, tillsammans med din platsbekräftelse.

Deltagaravgift
0 kr


2. Medlemsprovning i Stockholm 16 juni

Är magnum godare än halvmagnum?

Sista medlemsprovningen före sommarlovet. Då plockar vi fram de stora buteljerna och ställer frågan om champagne smakar bättre i en magnumflaska om 1,5 liter jämfört med standardflaskan. Totalt provar vi sju olika småodlarcuvéer:

1-2. Locret-Lachaud Premier Cru Tradition (magnum och halvmagnum).
Läs om champagnen här
3-4. Michel Cousinat Blanc de Blancs Grand Cru (magnum och halvmagnum)
Läs mer om champagnen här
5-6. Fine Fleur från Baron Dauvergne (magnum och halvmagnum)
Läs mer om champagnen här
7. 1989 Desbordes-Amiaud Extra Brut Magnum (endast magnum)
Läs mer om champagnen här

Datum, tid och plats
Torsdag den 16 juni med start kl 18.00. Provningen avslutas senast kl 20.00. Platsen är Vinkällare Grappe, Grevgatan 3 i Stockholm.

Deltagaravgift
700 kr/person

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Det går bra att bjuda med vänner som ännu inte är medlemmar i Champagneklubben. Antalet platser är begränsat. Först till kvarn gäller. Notera att din anmälan är bindande.


3. Missade du Sommarlådan 2022?

Lyllos dig!

Årets Sommarlåda kommer från den kultiga Grand Cru-byn Le Mesnil, i chardonnay-druvans förlovade område Côte des Blancs. De sex champagnerna i lådan är signerade småodlaren Michel Rocourt, som tillverkar 25.000 flaskor om året. Familjefirman drivs sedan länge av Michels svärson Damien. Missade du förra veckans släpp av Sommarlådan 2022? Du har fortfarande chansen att haffa en låda. Just nu finns 32 Sommarlådor kvar i lager.
-----
SOMMARLÅDAN 2022
Innehåller: 6 flaskor (4 olika sorter)
Pris: 2.190 kr
Art nr SB: 56285-09
Läs allt om lådan här
Beställ direkt på SB här

Damien Grzeszczak tog över styret av familjefirman vid millennieskiftet. Fram till dess arbetade han femton år som lärling hos svärfar Michel Rocourt. Nu har Damien introducerat ett nytt sätt att upptäcka familjens champagner, där du kan jämföra hur olika lagringstider och doseringar påverkar vinet.

4. Höstresa till Champagne 6-9 oktober

Champagneklubbens vårresa gick av stapeln förra veckan. Vi fick bland annat promenera bland småodlaren Elodies odlingar i Premier Cru-byn Écueil, som varit i släktens ägor sedan 1692. Nu laddar vi inför höstresan i oktober. 

Följ med till Champagne 6-9 oktober 2022 
Sugen på en långhelg i Champagne? Nu är datumen för Champagneklubbens höstresa spikade. Från torsdag den 6/10 till söndag 9/10 blir det en djupdykning på plats i världens härligaste bubbeldistrikt, fylld med producentbesök, mat och champagne samt, förstås, väldig mycket bubbel. Platserna är begränsade till max 17 deltagare. I skrivande stund finns fem platser kvar. Intresserad av att följa med? Mejla info@spruceup.se för mer information. 

Ett litet axplock från vårresan 2022 

Santé!
/Kåre

PS Rekommendera gärna dina vänner att gå med i Champagne-klubben. För ett lite roligare vardagsliv. Länk till medlemsansökan.


Kontaktinfo:
www.spruceup.se
Kåre Halldén
kare.hallden@spruceup.se
Tel: 0733624685

facebookinstagramhomepage

Du får det här glada meddelandet som medlem i SPRUCE UP!.
För avanmälan, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!