NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM -
till förtroendevalda och anställd i distriktet

Valsedlar, info om distribution 

Alla valsedlar är beställda och kommer att levereras till Kungsgatan 84 någon vecka innan midsommar. Vi behöver ha en kontaktperson i varje partiförening/kommun som vi kommunicerar till och som ansvarar för hämtning av dessa. Det handlar om miljoner valsedlar totalt så vi uppskattar att ni planerar så att ni snabbt kan hämta när vi säger till.  

Anmäl in den personen i formuläret: Anmäla ansvarig

Det är varje kommuns valnämnd som bestämmer hur distributionen av valsedlar till vallokalerna ska hanteras i era kommuner. Till skillnad från tidigare val så kommer vallokalerna att se till att det finns namnvalsedlar framme och ska kontakta partierna när deras valsedlar är slut så man kan komma med påfyllning, precis hur detta ska gå till måste kommunen kommunicera till er. Kontakta er kommun. 


Valstugor, ringstugor och valhubbar

Valstugor:

Varje partiförening ansvarar för sin egen valstuga/container. Distriktet har skickat en förfrågan till alla partiföreningar om samordning och alla som anmälde intresse innan deadline har blivit kontaktade och de containers är bokade och klara. Leverans av dessa kommer ni som bokat en container genom oss att få mer info om senare. Alla kommuner har inte samma datum för valstugeöppning. I Stockholm stad är valstugeöppning den 13 augusti och affischeringsstart den 14 augusti kl 12.00. Detta är i Stockholm, reglerad genom ett avtal med alla partierna där vi söker polistillstånd tillsammans för hela valrörelsen. Det betyder att torgtider och liknande samordnas och fördelas lika mellan alla partier. I samordningsgruppen för Stockholm Stad ingår Erika Murga från oss och är den som ska kontaktas om man har frågor kring specifika datum/event man planerar i sin stadsdel. Detta gäller bara Stockholm Stad och dess partiföreningar. Liknande samordningar sker i alla kommuner men vi på distriktet har inte insyn i deras process. 

Ringstugor:

Tillsammans med partiet centralt har det tagits fram kontaktuppgifter till ca 250 000 potentiella väljare i länet utifrån valstrategins prioriterade målgrupper. De kommer att få 3 hushållsutskick under augusti och september. De har vi också möjlighet att ringa till. Vi kommer att anordna en ringstuga på Kafé Marx dit föreningar kan komma och ringa sina potentiella väljare, precis som vi gjort tidigare. Nytt för i år är att man ska kunna anordna lokala ringstugor. De partiföreningar som känner att de kan hålla i en ringstuga ett par gånger i veckan under valrörelsens 4 sista veckor får höra av sig till oss och meddela det. Kravet för att man ska få “ta hem” uppgifterna är att det finns en struktur i ringandet och en ansvarig ringledare för detta i partiföreningen. Är ni intresserade att vara med och har några som kan vara ringledare så finns det info om utbildning som partiet centralt anordnar. Länk längre ner. 

Valhubbar:

Nytt koncept för i år är valhubbar. Dessa är menade att vara någon sort av aktivistcentra. Det kan vara en föreningslokal där aktivister kan komma under utannonserade tider och hämta material, planera aktiviteter mm. T ex om man har en föreningslokal eller tänker att man kanske ska hyra en lokal under valrörelsen så kan man använda den lokalen för ringstugor vissa dagar och valhubb andra dagar. 


Ringledarutbildning för alla i landet! 

Valrörelsen närmar sig och därmed de sista, avgörande veckorna där personliga samtal med väljare kommer kunna ge oss det lyft vi behöver för ett bra valresultat. Ringkampanjen är det arbete som gör att vi enkelt kan nå många när det är som viktigast. 

De lokala ringledarna har en ovärderlig roll i att driva kampanjen framåt, och nu bjuder vi in till utbildningar för att vässa taktiken, lära, ladda och planera.  Utbildningstillfällena är till för alla som ska leda ringpass under ringkampanjen ju fler desto bättre. Under 2,5 timme går vi tillsammans igenom mobilisering, organisering och genomförande av ringpass. 

Anmälan ringledarutbildningar V 2022

Ett fysiskt tillfälle för Storstockholm kommer i slutet av maj samt tillfällen för alla i augusti inkl förinspelade videos. 


Distriktets pågående utbildningar

Valskolan pågår och flera har redan gått den, ni som inte har gjort det än anmäl er. Valskolan är bra att gå om man kommer att vara aktiv under valrörelsen, den ger er argument och verktyg för att kunna prata med väljare om vår politik. 

Kommande datum:  
14 maj - 10.00-15.00, Södermalm, Tullgårdsgatan 36  
15 maj - 14.00-18.30, Kulturcentrum, Hallonbergens plan 5, Hallonbergen Centrum     
18 maj - 18.00-21.00, digital via zoom  
11 juni - 10-15, Kafé Marx  
12 juni - 10-15, Stadshuset i Södertälje   
16 juni - 18-21, plats ej bestämt 

Anmäl dig genom denna länk: Anmälan valskolan

Canvas och sociala medier- Workshop-serie för socala medier och att jobba i Canva.

Tillsammans vill vi ha en stark och relevant närvaro i människors sociala medier-flöden under valet, därför anordnas dessa workshops. Det finns två alternativ, antingen vardagkvällar eller helgkvällar, och samtliga träffar kommer vara digitala. Fokus kommer vara att jobba med layout-verktyget Canva och att skapa grafiskt innehåll tillsammans. Vi kommer också prata strategier för synlighet i sociala medier.

 • Söndag 15 maj, kl 18.00-20.00
  Innehåll: Canva som verktyg och partiets grafiska profil
 • Söndag 22 maj kl 18.00-20.00 
  Innehåll: Strategier för innehåll, annonsering (i mån av tid) 

Frågor: elin.moren@vansterpartiet.se

Anmälan: WORKSHOPSERIE


Gemensam träff för partiföreningarna - 29 maj!

En chans för partiföreningarna att samlas och utbyta erfarenheter och idéer för att på så sätt få komma närmare varandra och samarbeta inför valrörelsen. Vi gästas av bland andra Hanna Cederin och Björn Öberg från partikansliet. Målet är att få en stark valrörelse i distriktet och att ni i partiföreningarna ska känna att ni är en bärande del av en större helhet, där vi tillsammans bygger en stark vänsterrörelse!

Skriv upp detta datum, mer info om anmälan och program kommer längre fram.

➤ DATUM: 29 maj
➤ TID: 09:00-15:00
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84

Anmäl dig här!


Slutspurt Organisera Storstockholm 2022 - mot valseger!

Nu går vi in i slutspurten inför valrörelsen och därmed också organisera Storstockholms 2022, distriktets satsning för att alla föreningar och organisatörer ska ha full kunskap för att med hjälp av plattformen Zetkin få ut mesta möjliga i valrörelsen av vår aktivism och våra medlemmar.

Vi organiserar tre moduler som kommer hjälpa er att ta arbetet vidare med följande syften:

 • utvinna mesta möjliga ur medlemsinventeringen (Modul 5: Hantera medlemmar)
 • organisera kampanjaktiviteter/mobilisera deltagande (Modul 6: Kampanjplaneringens ABC)
 • fokus på valrörelsen och att organisera rundringningar till medlemmar (Modul 7: Fokus organisera valrörelsen + Lyft Luren påbyggnad.

Det ordnas många utbildningar under de kommande månaderna så vi förstår att många behöver prioritera. Vi hoppas att det från varje förening finns kamrater som deltar på samtliga tre kvarvarande moduler. De kamrater som behöver prioritera sin tid bör prioritera modul 5 som handlar om att få med sig mesta möjliga av de medlemsinventeringar vi nu gjort. 

 • Onsdag 25 maj 13.00-14.30, Hantera medlemmar 
 • Onsdag 25 maj 18.30-20.00, Kampanjplaneringens ABC
 • Tisdag 31 maj 13.00-14.30, Kampanjplaneringens ABC 
 • Tisdag 31 maj 19.30-21.00, Hantera medlemmar
 • Torsdag 9 juni 13.00-15.00, Fokus Organisera valrörelsen + Lyft Luren påbyggnad 
 • Torsdag 9 juni 18.30-20.00, Hantera medlemmar
 • Måndag 13 juni 13.00-14.30, Hantera medlemmar 
 • Måndag 13 juni 18.00-20.00, Fokus Organisera valrörelsen + Lyft Luren påbyggnad
 • Tisdag 14 juni 13.00-14.30, Kampanjplaneringens ABC 
 • Tisdag 14 juni 18.00-20.00, Fokus Organisera valrörelsen + Lyft Luren påbyggnad

Anmälan:

Du anmäler dig i plattformen Zetkin med följande länk: www.zetk.in/o/314/campaigns/1214

Frågor?

Kontakta Daniel Sestrajcic, daniel.sestrajcic@vansterpartiet.se eller 0768-51 91 10


Minnesanteckningar från valledarträffen!

Tack alla som deltog i tisdags och ni som inte kunde delta kan läsa minnesanteckningarna här:

Minnesanteckningar

Här är presentationen som visades:

Presentationen


Valextra är ett kompletterande utskick utöver Veckobrevet som kommer att komma ut vid behov fram till valet. Det tar bara upp valspecifik information men når samma målgrupp. Detta för att lättare navigera i all valinformationen.


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!