Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 19, 2022

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Jubileumsbilder

Vi är nu mitt uppe i Hallands Släktforskarförenings 40-årsfirande och en hel del evenemang har redan genomförts. Titta gärna på bilderna som tagits vid de genomförda arrangemangen. Finns på vår hemsida under rubriken Nyheter.


6000 visningar!

Den minnesgode kommer kanske ihåg att Hallands Släktforskarförening gjorde filmen ”Moder okänd” inför Släktforskardagarna 2017 i Halmstad. Filmen är lika aktuell fortfarande och har nu visats hela 6000 gånger, vilket vi är stolta och glada för. Länk till filmen finns på vår hemsida under rubriken Filmer. Se den gärna igen!Släktforskarhjälp i Halmstad

På grund av renovering av Stadsbiblioteket i Halmstad är släktforskarhjälpen där inställd under maj månad. Därefter är det sommaruppehåll.

I föreningslokalen har vi öppet som vanligt med ”Forska och fika” under måndagarna med den förändringen att vi nu stänger kl 18. Glöm inte att boka dator. Välkomna!Släktforskarhjälp i Falkenberg

En gång i månaden finns vi på biblioteket i Falkenberg, nästa gång blir den 7 juni kl 15-19. Sedan blir det sommaruppehåll. Välkomna!Släktforskarhjälp från Varberg

Från Varberg fortsätter vi att erbjuda släktforskarhjälp på distans under april.

Vi erbjuder även hjälp med dataprogrammet Disgen. 


Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comVi fortsätter att fira Hallands Släktforskarförenings 40-årsjubileum under två fullmatade lördagar i Kungsbacka. Alla är välkomna, fri entré!

Lördag 14 maj kl 12-15

Kulturhuset Fyren, Kungsbacka

Kl 12: Föredrag med Barbro Maijgren. "Hjälp det har brunnit. Vad gör jag när kyrkböckerna inte finns?"

Kl 13.00-15.00: Visning av bibliotekets personal av Hallandslitteratur, datorrummet för släktforskare m.m. för dem som önskar och släktforskarhjälp av Kungsbackas släktforskare.

Lördag 28 maj kl 12-15

Stora danssalen Vuxenskolan, Energigatan 9, Kungsbacka

Kl 12: Föredrag med Barbro Maijgren. ”Kort introduktion om DNA”.

Möjlighet att köpa DNA-kit och topsa sig och sedan hjälp av Kungsbackas släktforskare med att förstå vad man kan få ut av sitt DNA.

Föranmälan: e-post ingela.willman@gmail.com


DNA-kurs med Peter Sjölund

Tips!

Folkuniversitetet i Kungsbacka ska ha en heldagskurs i DNA släktforskning med Peter Sjölund den 14 maj.

Mer information finns på: https://www.folkuniversitetet.se/kurser-utbildningar/kultur-samhalle/slaktforskning/kungsbacka/1126712/Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!