Almedalsveckans nyhetsbrev 10, 2022.
Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

5 maj 2022

Femtionio dagar kvar!

Nedräkningen har börjat! Det är färre än 60 dagar kvar till dess vi hälsar alla varmt välkomna till årets Almedalsvecka. En efterlängtad vecka som nu, efter två års frånvaro, äntligen äger rum i Visby innerstad igen.

I detta nyhetsbrev får du mer information om:

Ungdomsförbunden - vi är stolta över att vi i år får presentera ungdomsförbunden som en självklar aktör i Almedalen.

Alla partiledare - vi är också stolta över att alla partiledare finns på plats under årets Almedalsvecka.

Arrangörsträff - på fredag är det dags för nästa arrangörsträff, digitalt och öppet för alla.

Deadline - det är snart dags för nästa deadline för dig som ska ansöka om medverkan i det officiella programmet.

Plats för evenemang - det finns plats kvar för dig som vill arrangera evenemang eller bjuda in deltagare till samtal i en träffpunkt.

Fordonsfritt - Almedalsområdet är fordonsfritt under dagarna som Almedalsveckan pågår. För de transporter som måste ta sig in i området går det att söka dispens.

Boende - saknar du boende? Det finns fler boende i privatpersoners bostäder.

Varmt välkommen till Visby och Almedalen!

Ungdomsförbunden tar plats i Almedalen!

Almedalsbesökare är vana att se partiledarna hålla sina tal på Almedalsscenen. Nu är det dags även för ungdomsförbunden att ta plats på den klassiska scenen under Almedalsveckans första dag, den 3 juli.

Första delen är en programpunkt som innehåller debatt, duell och samtal, med start klockan 12 och som äger rum på Almedalens scen. Klockan 14 öppnar ungdomsförbunden upp Partitorget i Almedalen för alla som vill fortsätta samtalet. De finns på plats fram till klockan 17.

Partitorget är en träffpunkt för våra åtta huvudarrangörer och ska vara platsen för politiska och demokratiska samtal. Representanter från riksdagspartierna finns där mellan klockan 12 och klockan 17, måndag till onsdag, och mellan klockan 12 och klockan 15 på torsdagen. 

Länk till information om ungdomsförbundens medverkan >>

Alla partiledarna talar

Inledningsdagen är det invigning och ungdomsförbunden som står på scenen. Från klockan 15 den 3 juli är det dags för partierna att ta över Almedalen.

Höjdpunkten under partiernas halvdagar är när deras partiledare håller sitt Almedalstal. Vi är stolta över att ha samtliga partiledare på plats under årets Almedalsvecka. 

Partierna genomför även andra evenemang, dessa hittar du i det officiella programmet. 

Arrangörsträff med fokus på kommunikation

Vi bjuder in till digitala arrangörsträffar. Nästa gång är nu på fredag den 6 maj. Då vill vi prata om hur vi tillsammans kan kommunicera ut Almedalsveckan, dess innehåll och värde för deltagarna.

Vi svarar givetvis på alla frågor som dyker upp, oavsett om det handlar om temat eller något annat kopplat till Almedalsveckan. Vi ses den 6 maj klockan 08.30-09.30, välkommen!

Länk till information om arrangörsträffarna >>

Deadline för nästa avgiftsperiod är 10 maj

Är du på gång och planerar för att genomföra evenemang under årets Almedalsvecka? Tänker du ha en träffpunkt dit du bjuder in deltagare för att tala om de samhällsfrågor du sätter högst på agendan? 

Då kan du ansöka om att medverka i det officiella programmet. Tänk på att göra det så snart som möjligt. Fram till och med den 10 maj kostar det endast 500 kronor per ansökan du skickar in. Därefter höjer vi ansökningsavgiften till 1 000 kronor per evenemang.

För denna avgift får du hjälp att kommunicera ut dina godkända evenemang i det officiella programmet, evenemangen syns och är sökbara i vår officiella app Almedalen Just Nu och du får möjlighet att lägga in länkar på Almedalsveckan Play om du även sänder eller spelar in ditt evenemang. Länkarna på Almedalsveckan Play finns kvar till den 31 maj nästa år, och det kostar inget extra för dig som arrangör att få medverka på denna plattform.

Länk till information om att medverka i programmet >>

Fordonsfritt område närmast Almedalen

Under årets Almedalsvecka är det fordonsförbud i Almedalsområdet. Endast fordon med dispens får köra in i området mellan klockan 09 och klockan 21. 

Fordonsförbudet ska bidra till deltagarnas upplevelse av Visby, utifrån miljö- såväl som säkerhetsperspektivet.

Behöver du söka dispens? Vi öppnar upp dispenstjänst den 11 maj, så se till att ha koll på vår hemsida.

Söker du plats för dina evenemang?

Det finns fortfarande platser och lokaler kvar för dig som ännu inte bestämt vart du ska genomföra ditt evenemang. På vår hemsida har vi samlat tips på lokaler, trädgårdar och andra platser som kan vara lämpliga att vara på.

Ett annat alternativ är att vara på markplats i Almedalsområdet. En yta på 9 kvadratmeter kostar 6 210 kronor för fem dagar. Tält går att hyra via våra serviceleverantörer eller så tar du med dig eget. Det är ett enkelt sätt att medverka på Almedalsveckan.

Mer information om platser för dina evenemang >>

Söker du boende?

På Almedalsveckans hemsida har vi skapat en anslagstavla för privatpersoner som upplåter sitt boende till Almedalsbesökare. Behöver du boende, kolla gärna vad som erbjuds.

Länk till anslagstavlan för boende >>

Programmet börjar fyllas på!

Vi handlägger ansökningarna i den tur de kommer in. Vårt tips är att kolla i det officiella programmet lite då och då för ser du hur årets program växer fram!

Länk till programmet >>

Officiell app för programvisning

Det är Gotlands Media som är vår officiella levererantör av appen Almedalen Just Nu. Nyfiken på att synas i appen? Kontakta Gotlands Media.

Länk till Gotlands Medias sida om Almedalen Just Nu >>

Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.

Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepagelinkedin

Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Du når oss på telefon vardagar klockan 09-12 och klockan 13-15.  
Det går också bra att kontakta oss via e-post: almedalsveckan@gotland.se

www.almedalsveckan.info

www.almedalsveckanplay.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer och kontaktpersoner som medverkar och har medverkat i det officiella programmet under de tre senaste Almedalsveckorna (2022, 2021 och 2019), journalister samt de som fick tillstånd om markupplåtelse under Almedalsveckan 2019.

Det går också till deltagare på Almedagen 2020, 2021 och 2022, på uppstartsmötet inför Almedalsveckan 2022 samt de som själva har registrerat sig via hemsidan.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!