Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 10 2022


Hej på er

Ni missar väl inte och söka projektstöd för att utbilda era ledare. En bra tillskott till er utbildningsbudget så gå inte miste om möjligheten och skicka in innan den 8 maj.

Inkludering, ett så viktigt ord men hur jobbar man med det i praktiken? RF-SISU skåne har en digital föreläsningserie som jag tipsar om idag. Detta är en föreläsningsserie ni kan göra när det passar er själva och det sker digitalt. Varför inte samla era ledare, styrelse, aktiva i ett lag och gör lärtimmar på detta material. Samtala och ha dialog kring vad det innebär för er och hur ni kan arbeta vidare i er egen föreningen.

RS-SISU Stockholm erbjuder också en digital utbildning och kväll kring det strategiska styreselarbetet. Kvällen är kostandsfri så ta tillfället i akt.

Det är nu också klart med anställning med vår projektsamordnare och henne presenterar vi idagens Cheerinfo.

Jag vet att det är många som laddar och jag hoppas att ni alla får prestera som ni vill och får en fantastisk tävlingsdag i helgen!

High Five och LYCKA TILL!

Kia
Föreningskonsuelnt


Påminnelse om Projektstöd barn och ungdomar

Utbilda ledare för barn och ungdomar 7-25 år

På söndag är sista dagen för denna ansökningsperiod, skicka in er ansökan om stöd för kommande utbildningar under hösten. 

Nu har alla möjligt att söka om projektstöd för att utbilda ledare för barn och ungdomar. Sista ansökningsdag är söndag den 8 maj och besked kring stöd kommer ges innan bokningen öppnar för höstens utbildningar, planerat under v.20. Ansökan görs idrottonline, mer info på vår hemsida.


Rusta för att kunna inkludera!

RF-SISU Skåne ger nu alla en möjlighet till att lyssna in till 5 föreläsningar under ämnet inkludering. 

Alla tillfällena ges digitalt och du kan se föreläsningen och i din egen takt tar du del av utbildningen. Tillsammans med länken får du även några reflektionsfrågor som du funderar på själv eller kanske lyfter med någon i din närhet eller i din förening.

Dag: När det passar dig
Plats: Digitalt
Sista anmälan: 31 maj
Kursledare: Pia Bergknut
Målgrupp: Alla inom idrottsrörelsen
Kostnad: Kostnadsfri

Interkulturalitet - Anmäl dig här!
Välkommen till en förinspelad föreläsning om interkulturalitet som ges av Mångkulturellt Centrum. Föreläsningen tar en närmare titt på kulturbegreppet och vad kultur faktiskt kan vara. Det ges också en introduktion till just interkulturalitet och vad det betyder.

Språk och normer - Anmäl dig här!
Välkommen till en förinspelad föreläsning om språk och normer som ges av Mångkulturellt Centrum. Föreläsningen tar bland annat upp frågor om vem som passar in i normen och hur vi kan utmana ett språk som diskriminerar.

Funktionalitet och klass - Anmäl dig här!
Välkommen till en förinspelad föreläsning om funktionalitet och klass som ges av Mångkulturellt Centrum. Föreläsningen går bland annat igenom klassbegreppet samt tar en närmare titt på funktionalitet och hur det hänger ihop med våra föreställningar kring hur kroppar ska se ut och fungera.

Normer, normkritik och intersektionalitet - Anmäl dig här!
Välkommen till en förinspelad föreläsning om normer, normkritik och intersektionalitet som ges av Mångkulturellt Centrum. Föreläsningen tar bland annat upp vad normer är för något och vilka fördelar eller friktioner som kan följa med normer. Begreppet intersektionalitet gås igenom och varför det är en viktig utgångspunkt i allt inkluderingsarbete. 

Vardagsrasism och vithetsnormen - Anmäl dig här!
Välkommen till en förinspelad föreläsning om vardagsrasism och vithetsnormen som ges av Mångkulturellt Centrum. Föreläsningen tar bland annat upp frågor som hur vi får syn på vardagsrasismen och vad som egentligen menas med vithetsnorm.


Strategisk Styrelseutbildning - Funktion - Ordförande och sekreterare

Denna kväll riktar sig till dig som har en funktionen som ordförande eller sekreterare i din föreningens styrelse. 

Erfarenhetsutbyten och information för att stärka dig i din roll. 

Innehåll:

  • Vi startar kvällen med gemensam information om en styrelses arbete
  • Vi delar oss för fortsatt arbete med de olika funktionerna var för sig
  • Varje grupp går igenom vad rollen specifikt innebär
  • Ordförande – att sammankalla och leda styrelsen
  • Sekreterare – att dokumentera och arkivera styrelsens arbete

Dag: 9 maj kl 18-20.30
Plats: Digitalt i Mcrosofit Teams
Sista anmälan: 6 maj
Kursledare: Thomas Björkman
Målgrupp: Föreningens ordförande och sekreterare
Kostnad: Kostnadsfri


Får vi lov att presentera

Karin heter jag och har precis börjat som projektchef för SCF!

Jag bor i Västerås och där var jag med och startade Rising Cheer Athletics. I RCA var jag ordförande några år samt tränare för Active Cheer lagen.
Jag har en bakgrund som både ekonom och som ingenjör. De senaste åren har jag oftast jobbat som projektledare eller som logistikutvecklare. På fritiden tycker jag om att yoga och spela golf.

Under två mandatperioder satt jag med SCFs förbundsstyrelse där jag bl.a hade hand om alla projekten. Jag var även projektledare ett år för det mixade landslaget.

Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till cheervärlden igen då det har hänt och händer väldigt mycket! Jag ser att vi har en enorm utvecklingspotential!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!