Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev april 2022


Händer i branschen


Nytt i regionala nätverken

Regionala avdelningen Väst planerar för en fysisk nätverksträff i juni på temat "Skonsam sanering i stadsmiljö". Håll utkik efter mer information som snart kommer att presenteras på hemsidan.

Regionala avdelningen Öst planerar en "sommarkamp". Det blir en eftermiddag i juni med utmaningar och PFAS-snack. Save the date: eftermiddagen den 14 juni. Mer information och anmälan kommer inom kort.


SGF-Nytt

Save the date: SGF planerar ett webbinarium om Riskvärdering den 8 juni kl.14.00. Håll utkik på sgf.net för mer information. Senare i höst kommer även en ny SGF-kurs på temat Riskvärdering.


Ny utbildning hydrogeologi

Lunds universitet erbjuder två nya utbildningar inom hydrogeologi för yrkesverksamma. Utbildningarna har tagits fram i samverkan med SGF. Läs mer här

linkedininstagramfacebook

Styrelsen har planerat för det nya verksamhetsåret

I dagarna två har styrelsen för Nätverket Renare Mark planerat för det kommande verksamhetsåret. Vi har en spännande höst, vinter och vår 2023 att se fram emot med seminarier som har det övergripande temat sakägarperspektiv.

Först ut i höst är ett seminarium om bakgrundshalter - masshantering av lättförorenat material, återanvändning och avfallshantering. Hösten/vinterns andra seminarium har temat "Nya riktlinjer? Förordningen om statligt stöd till åtgärder för EBH, och riskvärdering av förorenade områden". Håll utkik på Renare Marks hemsida efter mer information.

Men innan dess är det dags för två stora händelser som vi har längtat efter i branschen. Renare Marks Vårmöte som går av stapeln den 24 till 25 maj på Clarion Live i Malmö och NORDROCS som hålls i Oslo (mer info nedan).


Anmälningssidan till NORDROCS har öppnat

Planeringen inför NORDROCS har nu pågått i snart fyra år. Men nu är det äntligen dags för ett nytt möte tillsammans med våra grannländer.

Mötet arrangeras på Holmenkollen i Oslo den 6-7 september. Det är ett fullmatat program med duktiga talare från flera länder i fantastiska lokaler. Missa inte chansen att träffa nya kollegor och gå på mingelkväll på Oslos stadshus. På www.nordrocs.org kan du läsa mer och anmäla dig. OBS det är "early bird"-pris till och med 9 maj, så anmäl dig gärna innan dess . 


Intervju med Max Melin-Hjort

Den här månaden gör vi ett besök på Naturvårdsverket och träffar Max Melin-Hjort som är handläggare på förorenade områdesenheten. Max arbetar med vägledning och statlig finansiering inom förorenade områden samt samordning av den Nationella tillsynsstrategin. Det är andra året som Max är med i arrangörsgruppen för Nätverket Renare Marks Vårmöte.

Vad ser du mest fram emot på Vårmötet i Malmö?

Att få se nya och gamla ansikten igen efter två år av pandemi. Läs hela intervjun här.


Nätverket Renare Marks nyhetsbrev distribueras till samtliga registrerade medlemmar i nätverket via e-post. Medlemskap kan tecknas individuellt eller korporativt för ett antal medlemmar på en organisation. Mer information finns på nätverkets hemsida eller kan fås genom att skicka e-post till nätverket. Artiklar och bilder till Nyhetsbrevet tas gärna emot och kan skickas till vår koordinator, kontaktuppgifter nedan. 

REDAKTION: Koordinator, Therese Steinholtz 0735-01 56 22 therese.steinholtz@empirikon.se
  Webbansvarig, Peter Harms-Ringdahl, 070-467 81 43, peter@envifix.se

ANSVARIG UTGIVARE: Ordförande, Linda Karlsson, 073-088 50 12, linda.a.karlsson@niras.se

www.renaremark.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Nätverket Renare Mark. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!