Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 9 2022


Hej på er

Vilken vecka det varit! VM Brons till vårt juniorlandslag, faktastiska insatser från vårt damlandslag och vårt mixade landslag på VM. Det blev galet sent på fredagskvällen men det var så härligt och se våra lag tävla på VM igen! Är enormt stolt över över allas representation och kan konstatera att vi är absolut en nation att räkna med inom Cheerleadingen.

Jag tror inte någon heller missat att vi den 26 april valdes in i Svenska Olympiska kommittéen! Vi är många som arbetat och drömt om detta i flera år, ett erkännande som känns enormt stort.

Vill ju jobba hos Svenska Cheerleadingförbundet, vi söker nu fler personer till vår organisation och det finns nu två tjänster ute att söka. Landslagstränare för det mixade landslaget samt en tjänst som Elitkoordinator. Är du sugen på ett spännande arbete med härliga kollegor, är du den vi söker? In och läs mer och sök!

Tk informerar i dagens Cheerinfo och ni hittar även information om Skatteverkets Webbseminarier. Där är fler olika datum och välja mellan så in och få koll på om när ni som förening måste lämna inkomstdeklaration.

På senaste RM/SM gjordes det dopingskontroller på några utövare. Vad man stoppar i kroppen är viktigt att ha koll på och idag tipsar jag om var ni kan hitta information kring kosttillskott. Titta gärna på filmen som jag bifogat länk till också.

Har ni koll på hur era lokala politiker resonerar kring idrottsrörelsen? Mathias Tagnér tipsar i en 10 minuter lång film med tips om hur just du kan påverka era lokala politiker. Tillsammans kan vi påverka och ge idrottsrörelse och våra utövare bättre förutsättningar.

High Five, Trevlig Valborg på er alla och härlig 1 maj.

Kia
Föreningskonsuelnt

Foto: Ida-Maria Letho

Svenska Cheerleadingförbundet söker

Landslagstränare

Landslagstränare för det mixade landslaget säsongen 2022/2023. Vi söker dig som brinner för landslagsverksamhet i cheerleading och som skulle se det som en ära att få vara tränare för Sveriges mixade landslag. Senast 16 maj vill vi ha din ansökan.

Lär mer här

Elitkoordinator

Brinner du för cheerleading och vill vara en del av vår elitsatsning? Då kan tjänsten som elitkoordinator hos Svenska Cheerleadingförbundet vara helt rätt för dig!

Lär mer här


TK Informerar - April 2022

TK vill informera om att det ej kommer vara några större ändringar i TB & TR inför säsongen 22/23! 


Ålders- samt klassindelningen som gäller under säsongen 21/22 kommer att fortsätta densamma under nästkommande säsong, enligt nuvarande gällande reglemente.


Cheerleading är nu en del av den olympiska familjen

Cheerleading är nu en del av den olympiska familjen. Svenska Cheerleadingförbundet valdes tisdagen den 26 april 2022 in i Sveriges Olympiska Kommitté, och fick därmed SOK:s officiella erkännande av cheerleading som idrott.


Så påverkar du din lokala politiker - val 2022

Mathias Tegnér, riksdagsledamot, domare och ordförande för Stockholms Ishockeyförbund ger sina bästa tips och verktyg för hur idrottsrörelsen kan lyckas med att påverka politiker lokalt inför valet 2022. Se filmen på 10 minuter och se hur du kan påverka era lokala poltiker för att arbeta mer för idrotten i er kommun.


Webbseminarier med Skatteverket

Skatteverket välkomnar till kostnadsfria webbseminarier för idrottsföreningar när det gäller inkomstdeklaration och idrottsföreningen som arbetsgivare.

16 maj  Kl. 10,00
Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration | Skatteverket

23 maj Kl. 17,00                     
Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration | Skatteverket

13 juni  Kl, 14,00                     
Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration | Skatteverket

14 juni Kl. 14,00                     
Idrottsföreningen som arbetsgivare | Skatteverket

20 juni  Kl, 17,00                     
Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration | Skatteverket


Kosttillskott - idrottarens eget ansvar

Varje år dyker det upp ett antal dopingfall hos svenska idrottare kopplade till kosttillskott. Tyvärr är alltför många idrottare dåligt informerade om riskerna med att ta kosttillskott. Bristen på kunskap kring riskerna kan leda till att man får i sig dopingklassade substanser utan att man har intention att dopa sig. Kontrollen av kosttillskott är dessutom mer eller mindre obefintlig vilket gör att man inte helt kan lita på att en eventuell innehållsförteckning stämmer.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!