Bobrev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

MAJ 2022


Vi njuter av våren...

... och passar på att komma med dom sedvanliga råden inför grillsäsongen. Vi berättar om hur det gick på extrastämman och påminner om den ordinarie stämman 16 juni. Du får senaste nytt i ventilations- och fusionsfrågorna. Vi presenterar vår nye vaktmästare, men också ovälkomna besökare i källarförråden. Och så avslutar vi med lite trädgårds- och mattinfo.


Äntligen grillsäsong

... och då passar vi på att göra en ren repris på avsnittet om grillning från förra vårens bobrev (det är ju samma saker som vi vill påminna om i år också).

Vill du grilla med kolgrill så går det bra att göra på innergården.

Grillen tänder du då med tändpåsar, tändrör, elgaffel (om man nu har tillgång till el på innergården) eller varför inte några lager hushållspapper indränkt med neutral matolja. Tändvätska får däremot inte användas.

Att grilla på balkongen är kanske inte lika populärt hos grannarna eftersom grilloset gärna letar sig in i lägenheterna intill. Men om du ändå gör det, så måste du använda elgrill eller en gasolgrill. Har du öppen balkong så får gasolbehållaren vara max 30 liter och om du har inglasad balkong så får den vara max 5 liter.

Alla våra trivselregler hittar du på vår hemsida.


Extrastämman avklarad...

Tack för ert engagemang att poströsta till extrastämman i slutet av april. Vi fick i 39 poströster - och alla förslag från styrelsen bifölls enhälligt. Så nu är Mathias Nilsson på Mazars AB vald som auktoriserad revisor att granska fusionsplanen.


Och snart väntar ordinarie stämma

Den 16 juni kl 18 håller vi vår ordinarie stämma - och då är allt som vanligt igen. Vi hoppas att se så många medlemmar som möjligt på plats i Ungdomens Hus (dit vi flyttar tillbaka igen efter några möten på Barnens scen). 

Utöver dom sedvanliga frågorna om resultaträkning och balansräkning, ansvarsfrihet för styrelsen samt val av ny styrelse och valberedning, så ska vi även fatta beslut om registrering av fusionsplanen hos Bolagsverket. Missa inte chansen att göra din röst hörd.

Kallelse och agenda till stämman kommer snart att skickas ut, men årsredovisningen kommer inte vara klar förrän drygt 2 veckor innan stämman.


Ventilationen igen - denna långkörare

Vår nya ventilationsfirma GK var här i början av april och tog bort "några strutar" den s.k. renblåsningssektorn i aggregaten, eftersom dom misstänkte att de kanske tryckte in dofter i stället för att blåsa bort dom. Det visade sig då att några spjäll i ventilationen inte hade återmonterats i samband med filterbyte i vintras. För att inte påverka eventuell effekt av de borttagna strutarna, så lät vi spjällen förbli omonterade.

Det dröjde inte länge förrän klagomålen på röklukt dök upp i FB-gruppen och i mail till styrelsen. Spjällen sattes då tillbaka - och därefter verkar i alla fall röklukten har försvunnit.  

Vi har också haft ny kontakt med vår besiktningsman kring garantifrågorna, men han menar att vi inte ska hysa några större förhoppningar om att nå en uppgörelse med Peab kring ventilationen.  


Fusionsarbetet

Vi har tagit fram ett gemensamt informationsbrev om fusionsplanerna till alla leverantörer för Bageriet 1 och Bageriet 2 - och Jurideko ska nu granska texten. De avtal som behöver sägas upp för omförhandling innan halvårsskiftet är identifierade. Och efter extrastämmans val av revisor kan granskning av fusionsplanen nu påbörjas. Arbetsgruppen träffas igen i början av juni.


Ny vaktmästare

Den 1 maj började Tim Freschi som vaktmästare hos oss i Bageriet 2. 

Fel i fastigheten eller lägenheten anmäls på telefon 040-6306250 mellan kl 8-16 eller via mail till Sydsveriges felanmälan.


Ovälkomna besökare i förråden

För några veckor sedan satte vi ut malfällor från Anticimex i källarförråden - och tyvärr så har vi hittat några uslingar i fällorna.

Vi uppmanar därför alla medlemmar att snarast se över vad som förvaras i förråden. 

Ylle, päls, dun och fjäder är rena gottebordet för malen, så se till att du förvarar all textil i tätslutande plastlådor eller vacuumpåsar. Gamla mattor är också en riktig malfälla - om du inte vill skiljas från din gamla matta, så ska den också plastas in om du ska förvara den i förrådet.


Ännu finare i trädgårdarna

Trädgårdsgruppen har varit i farten och planterat lite nya lökar och vårblommor i trädgårdarna. Och gräsmattan har just fått sig en omgång med gräsklipparen.

Gräsklippningen ingår egentligen inte i vårt nya trädgårdsavtal, men Greenwelle gör det i mån av tid (vilket dom glädjande nog hade tid för igår). Men annars sker gräsklippningen i föreningens egen regi. Så hör av dig till styrelsen ifall du har lust att hjälpa till med att klippa gräset - vi välkomnar dig med öppna armar.


Hissmattorna har flyttat på sig...

Som du kanske har märkt så är mattorna borttagna från hissarna. Från början låg hissmattorna vid entrédörrarna ut mot trädgårdarna och det är dit vi nu har flyttat tillbaka dom. 

När vår mattleverantör byter ut dom smutsiga mattorna mot rena, så luktar dom gärna lite "sur matta" tills dom har torkat ordentligt. Men "sur matta" instängd i en hiss är inte en särskilt angenäm doft. Så nu ligger mattorna där det är lite bättre rotation på luften så att den sura doften snabbare ska försvinna. 


Summary in English

- Barbecue season is here. Be sure to catch up on our barbecue rules. You find them here.

- We got 39 postal votes for our "extra stämma" in April. All nominations on the agenda were unanimously approved.

- Don´t miss our general meeting ("stämma") 16th of June. Meeting notice and agenda will soon be sent out. 

- Due to some ventilation throttles that our previous ventilation supplier had forgotten to install, we had a lot of complaints in April about bad smell. After reinstalling, it seems that the smells have vanished. 

- Fusion work is going forward according to plan. The working group has its next meeting in the beginning of June.

- From the 1st of May we have a new janitor from Sydsverige: Tim Freschi.

- We actually have found moth in the basement storage. Please make sure that all textiles are stored in plastic boxes or vacuum bags.

- Our gardening group has planted more flowers in the gardens - and soon it´s time to cut the grass. Contact the board if you want to help us cutting the grass.

- The carpets have been moved from the elevators to the garden entrance doors. After being cleaned they emit a quite ugly smell, especially in a closed elevator.  


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar?

Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!