Almedalsveckans nyhetsbrev 9, 2022.
Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

20 april 2022

Almedalsveckan Play öppnar upp för fler deltagare

Förra årets digitala Almedalsvecka bidrog till flera lärdomar, för oss och för våra arrangörer. En av de viktigaste lärdomarna vi tar med oss är att digitala evenemang öppnar upp för fler att delta under Almedalsveckan. Vilket i sin tur stärker Almedalsveckan som den demokratiska mötesplatsen för alla.

Almedalsveckan Play som är samlingsplatsen för digitala evenemang har hållit liv i de demokratiska samtal som ägde rum i juli i fjol genom att de fortfarande går att ta del av. Men inte så länge till.  

Det är snart dags för oss att stänga Almedalsveckan Play som visar upp evenemang från 2021, eftersom vi ska börja bygga om inför årets Almedalsvecka.

I år ses vi på plats i Visby. Vi får redan nu signaler om att flertalet arrangörer kommer att sända sina evenemang digitalt även i år. Dessa digitala evenemang samlar vi på vår digitala plattform Almedalsveckan Play även under och efter årets Almedalsvecka.

Se förra årets evenemang fram till den 30 april!

Fram till den 30 april kan du ta del av de evenemang som finns inspelade från förra årets Almedalsvecka. Du hittar alla samlade på Almedalsveckan Play.

Länk till Almedalsveckan Play >>

Arrangörsträff med fokus på tillgänglighet och hållbarhet

Vi bjuder in till digitala arrangörsträffar under våren, nästa gång är nu på fredag den 22 april. Då vill vi prata om tillgänglighet och hållbarhet.

Vi svarar givetvis på alla frågor som dyker upp, oavsett om det handlar om temat eller något annat kopplat till Almedalsveckan.

Vi ses den 22 april klockan 08.30-09.30, välkommen!

Länk med information om arrangörsträffen>>

Söker du boende?

På Almedalsveckans hemsida har vi skapat en anslagstavla för privatpersoner som upplåter sitt boende till Almedalsbesökare. Behöver du boende, kolla gärna vad som erbjuds.

Länk till anslagstavlan för boende >>

Söker du plats för dina evenemang?

Vi har också samlat förslag på olika lokaler, trädgårdar och andra platser som kan vara lämpliga att ha som plats för evenemang.

Ett alternativ är också att ha markplats i Almedalsområdet. En yta på 9 kvadratmeter kostar 6 210 kronor för fem dagar. Tält går att hyra via våra serviceleverantörer eller så tar du med dig eget. 

Mer information om plats för evenemang >>

Programmet börjar fyllas på!

Vi handlägger ansökningarna i den tur de kommer in. Vårt tips är att kolla i det officiella programmet lite då och då för ser du hur årets program växer fram!

Länk till programmet >>

Partiledartal klockan 11 och klockan 19

Under årets Almedalsvecka delar partierna dagar, vilket innebär att det är två partiledartal per dag i Almedalen. Ett klockan 11.00 och ett klockan 19.00. Enda undantagen är inledningssöndagen då första talet är klockan 19.00 och avslutningstorsdagen då det är ett tal klockan 11.00.

Officiell app för programvisning

Det är Gotlands Media som är vår officiella levererantör av appen Almedalen Just Nu. Nyfiken på att synas i appen? Kontakta Gotlands Media.

Länk till Gotlands Medias sida om Almedalen Just Nu >>

Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.

Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepagelinkedin

Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Du når oss på telefon vardagar klockan 09-12 och klockan 13-15.  
Det går också bra att kontakta oss via e-post: almedalsveckan@gotland.se

www.almedalsveckan.info

www.almedalsveckanplay.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer och kontaktpersoner som medverkat i det officiella programmet under de två senaste Almedalsveckorna (2019 och 2021), journalister samt de som fick tillstånd om markupplåtelse under Almedalsveckan 2019. Det går också till deltagare på Almedagen 2020, 2021 och 2022, på uppstartsmötet inför Almedalsveckan 2022 samt de som själva har registrerat sig via hemsidan.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!