Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Mot ett mer hållbart idrottande

Vi har flera projekt igång som syftar till ett hållbart idrottande i allmänhet och till en hålllbar orienteringsidrott i synnerhet. Ett av våra projekt - Double Impact - är finansierat av Vinnova och ska bidra till minskade utsläpp och ökad tillgänglighet inom idrottsrörelsen.

Inom ramen för Double Impact ska vi hålla en workshop för att ta nästa steg mot mer tillgängliga resor till träning och tävling och minska utsläppen till miljön - vill din förening vara med? Läs mer HÄR.

I det här nyhetsbrevet finns det en mängd utbildningar att välja bland, sommarens läger, erbjudanden och information från våra partners.

Sprid gärna nyhetsbrevet till era klubbkamrater!

För de som vill prenumerera på nyhetsbrevet till alla föreningar kan e-postadress registreras HÄR.

Med vänliga hälsningar

Susanne Maarup, förbundschef

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.


Digitalt infomöte om rekommenderade segrartider 25 april kl. 20:00

Måndag 25 april kl. 20:00-21:00 bjuder SOFT in till en digital infoträff om rekommenderade segrartider. Träffen vänder sig i första hand till dig som är banläggare, tävlingsansvarig eller tävlingsledare, men är öppen för alla att anmäla sig till. Läs mer HÄR.


Nya hemsidor för orienteringsföreningar

SOFT har gjort en kartläggning över olika alternativ för våra föreningar – HÄR är några rekommendationer.


Riksläger Sommar - anmälan senast 15 maj!

Efter två års pandemiuppehåll är det äntligen dags att boka in Rikslägret i kalendern igen. Är du mellan 13-16 år och vill ha en minnesvärd vecka full av orienteringsträningar, kompishäng och sociala aktiviteter är det dags att anmäla sig. Lägret hålls i Idre Fjäll mellan den 26 juni – 1 juli och du anmäler dig via Eventor. HÄR.


U25-camp - anmälan senast 15 maj

Sommaren 2021 genomfördes U25-camp, ett nytt läger för 17-25-åringar, där deltagarna själva skapar sitt individuella program utifrån ett smörgåsbord av träningar, tävlingar, utbildningar och sociala aktiviteter. Lägret arrangeras även i år på Idre fjäll 26 juni-1 juli. Detta år utökas utbudet av utbildningsinriktningar i Ungoteket Riks som genomförs under U25-camp. Sedan tidigare erbjuds Banläggning och Kartritning, nu tillkommer inriktningen Ledarskap och barnträning. 

Mer information och anmälan finns HÄR.


Omstarten – missa inte att ansöka om stöd

Landets alla föreningar uppmuntras att ansöka om medel när Svenska Orienteringsförbundets lanserar sin nya återstartsplan, Omstarten. Läs mer HÄR.


Utveckla föreningens verksamhet med hjälp av Projektstöd IF

Det finns tre sökbara områden, Inkludering av underrepresenterade grupper, Trygga och hållbara utvecklingsmiljöer samt Utbilda ledare och tränare. Läs mer HÄR.


Idrottens folkbildning - diskussionsmaterial för idrottsföreningar

RF-SISU har lanserat en portal för folkbildning. Det är en samlingssida där man hittar enkla, kostnadsfria utbildnings-, diskussions- och arbetsmaterial att använda i idrottsföreningen. Läs mer HÄR.


Silva gör om alla orienteringskompasser

Silva släppte under våren 2021 två nya serier orienteringskompasser - ARC och SPIKE. Kompasserna var designade från grunden både vad gäller ny konstruktion, utseende, och med nya egenskaper. Under sommaren framkom problem med luftbubblor i kompasserna och all försäljning stoppades. Under hösten och vintern har ett intensivt arbete pågått med hundratals tester och analyser, bland annat i samarbete med Svenska orienteringsförbundet och elitlöpare. Nya kompasser produceras nu hos nya leverantörer med ny konstruktion för att förhindra luftbubblor, samt med en uppdaterad, mer stabil kompassnål. De nya kompasserna kommer att finnas tillgängliga från mitten av maj. Mer information kommer att skickas ut löpande från Silva. 


Råd och Vård

Era medlemmar omfattas av en idrottsförsäkring; Folksams Råd och Vård. 

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.

Svenska Orienteringsförbundets partner Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Läs mer HÄR!


Dags att fylla på TBE-vaccin?

Vår och varmare väder betyder att fästingarna vaknar till liv och då är det dags att se över sitt skydd mot TBE. För att kroppen ska kunna bygga upp ett skydd mot TBE ges vaccinet i flera doser med ett antal månader mellan varje dos. När du har tagit din grundvaccination på tre doser fyller du på med en vaccination vart femte år.  

Uppge koden “SOFT” vid vaccination hos Min Doktor så erhåller du 10 % rabatt på TBE-vaccin.

Läs mer om TBE-vaccination och hitta din närmaste Min Doktor-mottagning HÄR.


Missa inte våra partnererbjudanden med fina rabatter, uppdateras löpande

HÄR samlar vi aktuella erbjudanden från Svenska Orienteringsförbundets partners. Sidan fylls på fortlöpande med nya erbjudanden.


Beställ material!

2022 års tävlingssäsong är igång, i en del av landet är det på snö och i andra delar är det på barmark.

Arrangemangsmaterial till både tävling och Naturpasset finns att beställa i vår egen butik HÄR.

Hos SISU Förlag (tidigare SISU Idrottsböcker) finns våra böcker att beställa.


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!