Nyhetsbrev från Film i Väst. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Charlbi Dean och Harris Dickinson spelar huvudrollerna i Ruben Östlunds Guldpalmsnominerade film Triangle of Sadness.

Fyra samproduktioner tävlar om en Guldpalm i Cannesfestivalen

Med sin förra film, The Square, tog Ruben Östlund hem filmvärldens kanske mest prestigefulla pris, Palme d’Or. Nu är han tillbaka i huvudtävlan i Cannesmed Triangle of Sadness. Inspelad i Trollhättan och Göteborg och med Woody Harrelson i en av huvudrollerna. Även Film i Västs samproduktion Boy from Heaven av Tarik SalehHoly Spider av Ali Abbasi och R.M.N. av den rumänske regissören Cristian Mungiu slåss om en Guldpalm. Kristoffer Borglis Sick of Myself och Hlynar Pálmasons Godland är uttagna till sektionen Un Certain Regard.

– Som stolta samproducenter gratulerar vi alla nominerade. Aldrig tidigare har Film i Väst haft fyra filmer med i huvudtävlan. Vi är förstås extra stolta över att ha två svenska samproduktioner Ruben Östlunds Triangle of Sadness och Tarik Salehs Boy from Heaven Alla sju uttagna samproduktioner är antingen inspelade eller postproducerade i Västra Götaland, vilket återigen visar vilken kompetent filmindustri som finns här i regionen, säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst.

FAKTA:

  • Film i Väst har som uttalat mål att ha med samproduktioner vid de stora internationella festivalerna och galorna som Cannes, Berlin, Toronto och Venedig men även Oscar.
  • Mer information om Film i Väst och Cannes.

Fares Fares spelar huvudrollen i Tarik Salehs Göteborgsinspelade Boy from Heaven, som också tävlar om en Palme d'Or i Cannes.

Här är alla samproduktioner i Cannes

Fyra samproduktioner i huvudtävlan, som slåss om en Guldpalm vid filmfestivalen i Cannes. Två samproduktioner uttagna till sektionen Un Certain Regard. Här är hela listan med västsvenska inspelnings- och postproduktionsorter. Läs mer om filmerna här.

Official Competition:

  • Ruben Östlunds Triangle of Sadness (Göteborg, Trollhättan)
  • Tarik Salehs Boy from Heaven (Göteborg)
  • Ali AbbasisHoly Spider (Karlsborg)
  • Cristian Mungius R.M.N. (Göteborg)

Un Certain Regard:

  • Kristoffer Borglis Sick of Myself (Göteborg, Härryda)
  • Hlynur PálmasonsGodland (Göteborg)

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 300 svenska och internationella långfilmer, tv-draman, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på filmfestivaler som Berlin, Cannes, Venedig och Toronto har Film i Västs samproduktioner varit framträdande.  Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Skandinaviens ledande filmregion.

youtubefacebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev som samarbetspartner eller vän till i Film i Väst.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!