Nyhetsbrev om VIOL 3. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 20
11 april 2022

Ord från programchefen

Våren är här! Och med den det ljuvliga ljuset, knoppar i naturen och pollen. Vi hoppas att det sistnämnda kan hanteras väl av er alla med hjälp av mediciner. Programmet har genomfört PI 21 med bravur och det resultatet kommer er kunder tillgodo i den dubbla releasen i mitten av maj.

Dessutom har en extra release med nya rapporter och uppdateringar av befintliga rapporter skett den 18/3.  Programmet har också börjat med VIOL 3 seminarier. Två har redan körts och det har varit god uppslutning och mycket input till kommande seminarier - fortsätt tala om för oss vad ni vill höra mer om! Det är mycket värdefullt och uppskattat. Som ni säkert redan känner till så uppdaterar Biometria sina testmiljöer under våren och den övergripande tidplanen för detta är det viktigt att ha koll på. Ta gärna hjälp av er affärskonsult om det är några funderingar. Under Q1 genomfördes den tredje IFK-testen (icke funktionella krav) i T5-miljö gällande VIOL 3 och nu finns den rapporten tillgänglig på biometria.se. 

Lev väl och njut av att vi går mot grönare tider!

Med vänliga hälsningar

Per Johansson
Programchef VIOL 3


Resultat av T5-testerna #3 VIOL 3

T5 refererar till typen av testmiljö som använts för att köra testerna. Det finns från T1 som är den allra minsta och enklaste till T5 som är den mest omfattande och komplexa. T5-testerna #3 är en del i en process, som syftar till att succesivt öka kvaliteten och kvalitetssäkra ickefunktionella krav för VIOL 3 systemet.
Fyra testfall var planerade till denna test och så här fördelade sig resultatet:

Körtider testfall 1 Regressionstest av mätresultat råvara direkt till Redovisning och Transport

Slutsatser av T5 testerna #3:

Successivt snabbare körtid för mätresultat råvara direkt till Redovisning och Transport.

Testad version, PI 19, hade inte tillräcklig funktionell och ickefunktionell kvalitet för tester av hela flöden i fullstor miljö.


Forest Storm

Har producerat och lanserat de första e-utbildningarna:

  • Köparekontrakt och Kontraktskedja VIOL 3
  • Förstaledskontrakt och Avtalsobjekt

Samtliga kundprojekt som ska ha tillgång till de utbildningarna ska redan ha fått det.   

För övrigt arbetar Forest Storm vidare i enlighet med sin Go live-plan för kunderna och en närmare uppdatering kommer i nästa nyhetsbrev VIOL 3.


Seminarieserie VIOL 3

Våra eminenta pilotföretag tar ledningen gällande VIOL 3 seminarier. Piloterna är WSS (Stora Enso Skog, Stora Enso Bioenergi och Sydved), Sveaskog, Södra, SCA och Holmen. Vid sex tillfällen fram till sommaren 2022 presenterar de hur de valt att tillämpa olika delar av VIOL 3. Seminarierna handlar om hur piloterna hanterat utredningar kring ett visst ämne, hur diskussioner gått kring de lösningsalternativ som funnits och beskrivningar hur de valt att tillämpa i VIOL 3-lösningen i sin verksamhet.

Nu har vi avverkat två seminarier. 
Dokumentation från dessa finns här på Biometrias webbplats.

Plan för seminarier om piloternas tillämpning av VIOL 3

Så här deltar du

Vill du delta vid dessa seminarier och höra hur piloterna valt att angripa de olika delarna av VIOL 3-lösningen? Håll utkik på biometria.se där möteslänkar läggs ut i god tid innan respektive seminarium. Hittar du inte? Använd sökfunktionen längst upp till höger, skriv tex seminarie.

Har du några frågor eller input kontakta Beatrice Yxhammar eller din affärskonsult.


Information om förändringar testmiljöer

Biometria arbetar med att uppdatera sina testmiljöer under våren 2022. Detta kommer påverka både de kunder som använder SIT3-miljön och de kunder som använder SDCBeta/kundtestmiljön. Har du frågor kring detta kontakta din affärskonsult eller kundrådgivare.

Den nya miljön som ersätter SIT3 heter Jota och är startad.  WSS integrationer är omstyrda dit och masterdata är installerat. WSS förbereder data. Det återstår några verifieringar att göra innan MPS (Mätplatsstödet) kan testköras i Jota.

För den nya kundtestmiljön – som heter AT1 finns ännu inga fastställda exakta datum. Vi återkommer med mer information så snart det är möjligt.


Beställningar av masterdata

Kopplat till de nya testmiljöerna ovan, behöver också nytt masterdata beställas. Exakt vilket data och när det behöver beställas finns beskrivet här.

https://www.biometria.se/viol-3/aktuellt/nyheter-viol-3/2022/03/information-om-kommande-migrering-fraan-kundtestmiljoe-till-at1miljoe/

Har du frågor kring detta kontakta din affärskonsult eller kundrådgivare.


Avveckling äldre webbplatser

Webbprojektet Göta Kanaler arbetar med att avveckla ett flertal av Biometrias äldre webbplatser. Alla avvecklingar föregås av kommunikation, internt och externt.

Redan avvecklade webbplatser:

  • Partner.biometria.se
  • Primasekunda.se
  • Viol3.se
  • Sdc.se
  • Vmfqbera.se

 Webbplatser som kommer avvecklas framåt:

  • Porten.beta.sdc.se
  • violweb

Viktiga datum för PI 22


Nästa nyhetsbrev VIOL 3

Kommer till din inkorg onsdag den 1/6 om du är prenumerant. Det går även att läsa på Biometrias webb.

Allt gott!

Nästa kundmöte VIOL 3

Torsdag den 19/5 kl. 13:00 – 14:30

Preliminär agenda:

- Inledning
- Release PI 21 + 22
- Övrigt
- Frågor
- Avslutning

Här finns länken för att ansluta till kundmötet

Varmt välkomna!


Besök oss på biometria.se

Följ Biometria i våra sociala kanaler

facebooklinkedinyoutube

Redaktör: Pia Sundkvist de Beau, pia.debeau@biometria.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du sedan tidigare, har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!