NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM -
till förtroendevalda och anställd i distriktet

1 MAJ 2022 - Event, affisch, flygblad, fest!

Nu kan ni mobilisera i era områden inför att återigen demonstrera i Sveriges största 1 maj-firande!  Denna 1 maj går vi sida vid sida under parollen "Allas välfärd", för det är dags att ta tillbaka kontrollen över välfärden från en oansvarig marknad!

Uppmaning till er: 

  1. Klicka i att ni "kommer" 
  2. Bjud in era vänstervänner 
  3. Dela eventet på er egen och föreningens facebook-sida 

1 maj-festen!

Dessutom ordnar Vänsterpartiet i Stockholms Stadshus en kvällsfest på 1 maj, så att ni kan fira och samlas exakt hela dagen. Den gästas av bland andra partiledaren Nooshi och artisten Janice. Kolla in fest-eventet här, och bjud in dina kompisar: 

➤ DATUM & TID: 1 maj från kl 16.00
➤ PLATS: Södra teatern, Mosebacke torg
➤ EVENT: 1 maj-festen

Affischer och flygblad

Årets 1 maj-affisch är redo att beställas och spikas upp över hela Storstockholm. Det finns även ett flygblad att använda i mobiliseringen.  

Länk affisch
Länk flygblad

1 maj-nålen

Så här ser årets 1 maj-nål ut. Distriktet har beställt en stor mängd nålar för att de ska kunna distruberas till partiföreningar och under 1 maj. Ni kan lägga en beställning och hämta hos oss.

Beställ så här: 
1. Mejla tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se
2. Ange vad ni vill beställa (affischer, flygblad, 1 maj-nålar eller rött tyg för att "hänga rött") och hur många ni önskar av varje.
3. Skriv från vilken partiförening ni är.
4. Ge förslag på dag ni skulle vilja hämta upp dessa. Erik återkopplar om tid och dag fungerar.

Anmäl två funktionärer!

Vi behöver er hjälp i föreningarna att få in fler demonstrationsvakter och megafonister till vårat jättearrangemang på 1 maj. Alla föreningar kan bidra genom att anmäla minst två stycken! De som ställer upp ska fylla i denna korta enkät och kommer få återkoppling - HÄR. 


Regionalpolitisk valplattform

Den 26 februari behandlade och klubbade en valkonferens vår regionalpolitiska valplattform. Här är den layoutad och redo att användas i valrörelsen. Vill ni ha den i tryckt form går det att höra av sig till tryckeriet och beställa precis som vilket annat material som helst.

HÄR finns den att ladda ner som PDF.


Kontaktuppgifter till era internfeministiskt ansvariga

Nu efter årsmöten och konstituerande styrelsemöten, vill vi uppmana alla föreningar, kommunala grupper och branschorganisationer att inkomma med kontaktuppgifter för valda internfeministiskt ansvariga. Detta oavsett om ni valt nya eller samma kvarstår från föregående år.

Meddela oss snarast genom att besvara DENNA enkät.

Internfeministiskt ansvarig ska vara någon ur styrelsen, respektive kommunala gruppen, men observera att det internfeministiska arbetet är hela styrelsens ansvar!

Till er hjälp har ni denna komprimerade handledning och den Internfeministiska handboken för djupare vägledning och inspiration.

Hälsningar
/Internfeministiska utskottet, Storstockholm

"Kick off" för internfeministiskt ansvariga!

Den 14 maj kl 15.00-17.00 bjuder distriktets internfeministiska utskottet in till en ”KICK OFF” på Kafé Marx, Kungsgatan84, för alla internfeministiskt ansvariga i Storstockholm. Syftet är att lära känna varandra, nätverka och att presentera utskottet och det stöd vi kan erbjuda.

Vi bjuder på snittar och alkoholfritt bubbel, mingel och quiz!

Våra inbjudna gäster för kvällen är riksdagsledamot Karin Rågsjö och distriktsordförande Elena Karlström, två Power-ladies i distriktet.

Anmäl gärna din medverkan till tette.merio@vansterpartiet.se

Välkomna!

Hälsningar
/Internfeministiska utskottet, Storstockholm


Valskolan - platser och några nya datum!

I tidigare utskick hade vi lagt en av tillfällena för valskola under påsken och har därför reviderat datumen något. Här kommer även information om VAR de flesta av dessa tillfällen sker och i vissa fall vem som håller i dem.

Valskolan blandar den viktigaste argumentationen från partiets val- och kommunikationsstrategi med praktiska övningar för att förbereda oss alla på en framgångsrik valrörelse. Vi arrangerar dessa tillfällen i samarbete med partiet centralt och förtroendevalda i partistyrelsen.

Alla som har tänkt att aktivt bidra under valrörelsen är välkomna att anmäla sig. Se det som en målsättning att minst tre personer från er parti- eller branchförening är anmälda till valskolan!

När & Var:

10 april - Porten, 10.00-14.00 (Frukostfika från 9.30), Åsa Brunius

14 maj - Kafé Marx, 10.00-14.00, Ali Esbati

15 maj - Hallonbergen Centrum, 14.00-18.30, Ali Esbati

18 maj - Digital via zoom, 18.00-21.00, Ilyas Hassan

11 juni - Kafé Marx, 10.00-14.00, Maria Forsberg

12 juni - Södertälje, 10.00-14.00

16 juni - 18.00-21.00


Skicka era årsmötesprotokoll!

En påminnelse till er nu när alla föreningar haft sina årsmöten. Alla årsmötesprotokoll behöver skickas in till distriktsexpeditionen. Så ni som inte gjort detta ännu, gör det på en gång!

Dessa mejlas till storstockholm@vansterpartiet.se

Tack på förhand!


Nominera nämndemän

Vänsterpartiets regiongrupp behöver göra fyllnadsval till förvaltningsrätten i Uppsala (Norrtälje, Märsta-Sigtuna och Upplands Bro) och Stockholm (resterande partiföreningar i distriktet). Vi tar emot nomineringar endast från partiföreningarna, inte från enskilda personer. Kravet är att den nominerade är medlem i partiet och lämplig för uppdraget som nämndeman (mer info). Det ska framgå vilken förening det är som nominerar samt den nominerades namn, personnummer, adress, telefonnummer och emailadress. Nomineringar sänds till regiongruppens valberedning: maria.2.mustonen@regionstockholm.se


Nytt flygblad om bostad

Vänsterpartiet Storstockholms bostadsutskott har tagit fram ett nytt flygblad om bostad som en social rättighet. Detta aktualiserades med anlending av helgens kommande aktionsdag för bostad (se längre ner), men fungerar närmsta tiden överlag.  Bifogat finns flygbladet för de som vill skriva ut, de som vill beställa av expen hör av sig till tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se som alltid.

Bifogat flygblad HÄR.


Demonstrera 9 april - rädda hyresrätten!

En nationell protestdag för bostad som social rättighet som anornas av nätverket "Nej till marknadshyra - ja till bostad som social rättighet!". Vänsterpartiet stöttar nätverket och de sociala bostadskrav de står bakom så som att stoppa alla ombildingar och renovräkningar och ta tillbaka allmänyttan!

I Stockholm sker flera lokala manifestationer rum som sedan samanstrålar i en stor demonstration på Sergels torg. Här är listan på de lokala manifestationerna.

➤ DATUM: 9 april
➤ TID: 14.30
➤ PLATS: Sergels torg
➤ EVENT: Rädda hyresrätten


Valanställning i Botkyrka

Ditt arbete kommer till största delen bestå i organiserandet av kontakter med väljare i Botkyrka. Därför söker vi dig som är utåtriktad och som kan entusiasmera medlemmar till att delta i valrörelsearbetet. Förekommande arbetsuppgifter är att organisera torgmöten, flygbladsutdelningar, affischering och deltagande i valaktiviteter som arrangeras av det lokala föreningslivet. Läs hela jobbannonsen Här.


Workshoppa omställningsplanen!

Inbjudan till work-shop om det reviderade Omställningsplanen för Vänsterpartiet Storstockholm. Kom och tyck till och bidra till att vässa Omställningsplanens olika kapitel och var en del i Vänsterpartiet Storstockholms klimat- och miljöarbete. Lunch ingår för den som föranmält. Ansvariga är Miljö- och klimatutstkottet.

➤ DATUM: 24/4
➤ TID: 11.00-17.00
➤ PLATS: Solna Stadshus
➤ ANMÄLAN: Här (viktigt att anmäla sig så ni skrivs in som besökare på stadshuset)

Kontaktperson: Tove Pehrsson, tove.pehrsson@vansterpartiet.se, 0739-08 65 65


Heldagskurs för de som vill veta mer om (V)

En inbjudan att skicka till era nya meldemmar ute i föreningarna!

Vill du lära dig mer om Vänsterpartiet och vår politik och ideologi? Kanske har du nyligen varit med på vår introduktion för nya medlemmar Nachos för nya, kanske har du varit medlem länge men känner att nu vill du engagera dig mer. Vem du än är så är du välkommen till vår kurs: En dag om Vänsterpartiet!

Under denna heldagskurs kommer att prata om och fördjupa oss i Vänsterpartiet, vår organisation, vår politik och vad du kan göra om du vill vara med som aktiv.

➤ DATUM: 11 juni
➤ TID: Frukostfika från 9:30, programmet börjar 10:00 och slutar 16:00
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84
➤ ANMÄLAN: Här

Antalet platser begränsat till de 50 först anmälda!


Panelsamtal om omställningen

Välkomna till ett panelsamtal om omställningen, öppet för alla om en massmobil tid och en fossilfri morgondag.

➤ DATUM: 26 april
➤ TID: 18.30-20.30
➤ PLATS: Nya Rågsveds Folkets hus
➤ EVENT: Här

Arrangör:
Vänsterpartiet Vantör
Distriktets miljö- och klimatutskott


Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material. (Se även första inlägget om pensionerna och det politiska läget).

Kontakt: tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!