Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"Löpning, och Annikas topp 10 lista på fysisk aktivitet


Våren är verkligen magisk. Hur många gånger kan man skriva det? Solen som värmer, vägarna som är sopade, skogen som torkat upp och växterna som sakta vaknar till liv. I Hacksta är det vitsippor och blåsippor blandat med knopp på några av träden. Vilken start på en vår med löpning, eller hur? Läs längre ner om Helenas löpargrupp som startar 2 maj.

Löpning och jogging har ökat enormt under Corona pandemin, vilket känns naturligt då vi inte kunde umgås inomhus. Något som kan vara bra att tänka på är skor, klädsel och planering.

Se till så att du har rätt skor
En bra idé är att gå till en butik som har rätt kunskap så att du kan prova ut joggingskor för just dina fötter och dina behov.

Tänk igenom din klädsel
Är du en väldigt varm person eller en som har svårt att få upp kroppsvärmen? Här krävs olika typer av klädsel. Se till att ha bra kläder med rätt material som passar dig. Eftersom du ofta svettas när du springer, använd gärna kläder i funktionsmaterial som andas. Då blir du inte blöt och tung. Alltför pösiga kläder brukar vara lite i vägen och kan då också kännas extra tunga. Är det kallt ute så är det en bra idé att klä sig lager på lager; bättre med två tunna tröjor än en tjock.

Planera dina löpturer
Varva gärna underlag och terräng. Varva jogging och promenad, som ett exempel kan du jogga mellan två lyktstolpar och gå mellan två och varva passet på det sättet. Hur ska du värma upp innan du kommer iväg? Hur länge ska du vara ute? Hur fort vill du springa, dvs hur jobbigt vill du att det ska vara? Hur många gånger i veckan ska du träna löpning? Ju mer du planerar och tänker igenom dina löparturer desto bättre start kommer du troligtvis få. Det gör att du inte springer för långt, för fort eller för ofta och då minskar risken för att du går ut för hårt och därför tappar motivationen eller skadar dig.

Tips! Längre ner kan du även läsa om mina 10 bästa utomhusaktiviteter. 


Visste du att du kan hitta gamla nyhetsbrev på hemsidan
Fulla av tips och trix för din hälsa och fysiska aktivitet.Datum: 2/5, 9/5, 16/5, 23/5, 30/5
Tid: 18:00-19:00
Var: vi startar vid Hackstaparkeringen
Kostnad: 750.-
Anmälan: info@pthemma.se

Vårens löpargrupp startar snart! Häng med och bli en bättre löpare!

Från 2/5 ses vi 5 måndagar i rad (under hela maj månad) för att komma igång igen denna säsong. Alla kan vara med, ny som erfaren löpare, där vi alla kan både förbättra oss och få inspiration av varandra.

Vill du förbättra din tid på milen eller lyckas med att springa regelbundet i sommar? Vi kommer att gå igenom löpteknik för att hitta det optimala löpsteget, dels för att undvika skador men också för att bli så effektiv som möjligt. Vi kommer lära oss att springa i backe, både uppför och utför, samt få tips på de bästa styrkeövningarna för att bygga en stark löparkropp och därmed slippa skador.


Annika´s 10 bästa tips på utomhusaktiviteter!

Det är nästan bara fantasin som sätter stopp på fysisk aktivitet utomhus. Och hur ansträngande det ska vara. Här har vi radat upp 10 olika aktiviteter som du kan göra utomhus, vissa mindre krävande och andra mer, men alla lika roliga.

1) Jogga

2) Stavgång

3) Backträning (gå eller springa uppför en backe på olika sätt)

4) Leka med hundarna

5) Skogspromenader

6) Mountainbike i Hacksta 

7) Frisbeegolf i Hacksta

8) Utomhusgym

9) Cykla utan mål

10) Skogen som utmaning 

       -planka mot sten

       -jägarvila mot träd

       -snabba stepfötter mot stubbe eller sten


#nuspringervi var en aktivitet på Instagram som vi hade förra året. Vi fick då följa Linda ett tag för att se resan från att aldrig springa till att kunna springa 5 km. Tyvärr drabbades Linda av bröstcancer och fick avbryta träningen pga av operation och behandling. Hon är nu tillbaka och ska börja om från början med ännu mer i bagaget och ännu mer motstånd i kroppen. Att få cellgifter och andra behandlingar kan bryta ner kroppen totalt men Linda har inte gett upp hoppet om att kunna springa. Vi kommer såklart följa Linda igen med hennes nya mål - att springa Tjejmilen i september.

Vill du också springa/jogga/gå Tjejmilen? Vi är några stycken som tänkte göra det tillsammans men utifrån vår egen form såklart. Vill du hänga med oss så skicka ett mail till info@pthemma.se så skickar vi ut mer infor framöver hur vi tänker. 


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebookinstagram

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!