Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kraftverket för professionella dans- och scenkonstnärer


NYHETSBREV SEPTEMBER 2020

NYA SITE RESIDENSKONSTNÄRER 2020-2021

Vi välkomnar våra nya residenskonstnärer Corinne Mustonen, Mari Raudsepp, Jannine Rivel, Adam Seid TahirAlica Tserkovnaja och Gloria Hao samt Ellinor Tollerz Bratteby och Sanna Söderholm från Uncover Choreography!

Shaya Khalil, Gülbeden KulbayMira Mutka, Mireia Piñol inleder samtidigt sitt andra år som residenskonstnärer.

SITE utser varje år ett antal koreografer/regissörer som får stipendieresurser på SITE. Under ett års tid har residenskonstnärerna möjlighet att vässa sina konstnärskap genom kontinuerlig coachning och fri residenstid i SITE studios. De deltar i kompetensutveckling och har fri tillgång till kontorsplats och mötesrum. En gång per halvår organiserar SITE evenemang, exempelvis SITE/Specific Festival, där residenskonstnärerna presenterar och delar sitt konstnärliga arbete med övriga residenskonstnärer och eventuellt en publik.

- Residens på  SITE betyder att vi kan fokusera på arbetet med vår konstnärliga praktik, säger Sanna Söderholm and Elinor Tollerz Bratteby från dansduon Uncover Choreography. - SITE erbjuder en plattform där konst och konstnärer är i centrum.

- Residens på SITE gör det möjligt för mig att ha en geografisk plats som är ett centrum för mitt arbete, där forskning, produktion, reflektion och övning kan förenas, säger Adam Seid Tahir. - Det gör också att jag kan ta del av andra konstnärers arbete och arbete. Och genom att lära, upptäcka och utveckla min praxis vidare.

På vår hemsida site.se kan du läsa om alla tolv SITE residenskonstnärer!


SITE/SPECIFIC FESTIVAL 2020 ÄR ÖVER FÖR I ÅR!

እህቴMun siskoخواهرمنእህቴ -Aida Tervo, Ama Kyei, Afra Hosseini och Judith Tena. Foto SITE.

Tre dagar, 20 akter, 36 medverkande konstnärer och alla möjliga väder... SITE/Specific Festival 2020 är över för i år!

Att arrangera festival under pandemi och rådande restriktioner för folksamlingar var en utmaning. Men vi gjorde det! Publik i grupper om 8 till 45 personer, beroende på format och storlek på lokal, tog del av en mängd händelser utomhus och inomhus under helgen. Åska mullrade på avstånd samtidigt som solen sken på dansarna - magiskt!

Även i år arrangerades festivalen tillsammans med våra fantastiska samarbetspartners i Farsta, HALLEN och Anna Grip samt ccap och Julia Sundberg.

Stort tack till alla medverkande konstnärer, tekniker, publikvärdar och framförallt till den fantastiska publiken - vi ses nästa år!

Medverkande konstnärer/artister: Aida Tervo, Ama Kyei, Anna Lindal, Anna Pehrsson, Afra Hosseini, Bianca Traum, Camilla Sivam, Caroline Byström, ccap/Cristina Caprioli, Fanni Ijäs, Frej Wells, Gülbeden Kulbay, Jordana Loeb, Judith Tena, Katrine Johansen, Lisa Janbell, Lisen Ellard, Liv Strand, Lotta Dahl, Louise Dahl, Louise Perming, Maele Sabuni, Marcus Doverud, Maria Viljakka Walter, Mira Mutka, Mireia Piñol, Morgane Nicol, Nefeli Oikonomou, Oskar Landström, Roberto N Peyre, Shaya Khalil, Sofia Castro, Tilman O´Donnell, Tyra Wigg, Ulrika Berg, Yared Tilahun.

Produktionsteam: Emelie Johansson (SITE), Anna Grip (HALLEN) och Julia Sundberg (ccap) Medarbetare: Anne-Sofie Ericsson (SITE), Masha Taavoniku (ccap) Teknisk samordnare HALLEN: Sebastian Beije, Lumination Tekniker SITE: Albin Åkerblom, Flamingo Produktion Publikvärd/assistent: Amanda Norlander, Ali Lali Dokumentation: Madeleine Lindh  Stort tack till: Kristian Nielsen/Unga Klara

Läs mer om SITE/Specific Festival här.  


CHRISTINA MOLANDER TILL MINNE

Foto Mats Bäcker

Med stor sorg har vi på SITE tagit emot beskedet att vår grundare och första ordförande, Christina Molander har gått bort.

Christina grundade SITE år 2008, tillsammans med Åsa Edgren och Peder Bjurman, som ett produktionshus och en mötesplats för konstnärer. Tack vare deras arbete lades grunden till ett hus för konstproduktion, lärande och möten.

Christina har betytt ofantligt mycket för scenkonstens utveckling. Hon har haft ett speciellt fokus på dansens möjligheter och behov. Hon stod alltid på de ungas sida, stöttande och peppande. Hos Christina fanns en aldrig sinande kraft, nyfikenhet och klokhet - en unik förmåga till lyssnande, utvecklande och engagemang. Christinas betydelse för konsten och konstnärerna är stor för så många, i Sverige, Norden och internationellt. Hennes gärning kommer leva vidare i och genom oerhört många verksamheter och konstnärskap under lång tid framöver.

"Christina var SITE’s grundare, vän och beskyddare. Hennes betydelse för dansen och scenkonsten var betydande och helt avgörande för många unga konstnärer. Christina var en outsinlig källa av energi och empati. Att ta del av hennes kunskap, klokhet, skratt, galna idéer och uppmuntran var som att stå i ett centrum av kraft. Ingenting var någonsin omöjligt för Christina. Vi har känt varandra i över 30 år, vi har följts åt både som kollegor och vänner och sorgen och saknaden är stor." Anne-Sofie Ericsson, verksamhetsledare SITE

Våra tankar går till Christinas make och familj.


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se │ info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!